Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 mar 2014 - Anul XIX, nr. 68 (5577)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Asigurări

Modernizarea drumului Suceava - Botoşani va fi finalizată în vara acestui an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de modernizare ale DN 29, care leagă Suceava de Botoşani, începute la mijlocul acestei luni, au pornit într-un ritm susţinut şi există bani suficienţi pentru ca şoseaua să fie finalizată în acest an. Mai mult, lucrările vor fi încheiate în vara acestui an, în luna august. Acestea sunt asigurările pe care le-a dat Ovidiu Laicu, şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, structură subordonată direct Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

„Acest drum este prioritatea zero în momentul de faţă la nivelul lucrărilor din Moldova. Se lucrează la 11 poduri de subtraversare, vom intra în curând şi la reparaţii şi în luna august, chiar şi mai repede, drumul ar trebui să fie finalizat”, a declarat, pentru Monitorul de Suceava, Ovidiu Laicu. El a explicat că acum se lucrează doar ce s-a putut începe în condiţii de tranzit de la sezonul rece la cel cald, iar din luna aprilie şantierul va fi mult mai extins. Modernizarea DN 29 Suceava-Botoşani va însemna pe mai multe porţiuni inclusiv lărgirea sensurilor de mers cu câte un metru. 

Demararea lucrărilor a fost anunţată pe 15 martie de către preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, care îşi exprima atunci speranţa că modernizarea  DN 29 va fi finalizată în acest an. 

Investiţia în modernizarea drumului naţional Suceava – Botoşani are o valoare de 68 de milioane de lei, iar în proiect sunt prevăzute, printre altele, amenajarea a şapte staţii de autobuz şi realizarea a 31 de parcări. Lucrările sunt realizate de un consorţiu format din firmele UMB Spedition, Tehnostrade, Arcada Company şi Consitrans.

 

Covoare asfaltice pentru gropile de pe DN 2 şi DN 17

Ovidiu Laicu a mai precizat că la capitolul priorităţi imediate în judeţul Suceava se mai află DN 2, care are porţiuni degradate pe tronsonul de la Fălticeni până la Siret. În zonele cu gropi se va interveni cu covor asfaltic, a explicat oficialul de la „Drumuri Naţionale”. De asemenea, covor asfaltic se va pune şi pe porţiuni degradate ale DN 17, care asigură legătura din Suceava spre Ardeal.

 Ovidiu Laicu a mai precizat că în cazul DN 17 o atenţie deosebită se acordă şi porţiunii de drum de la Iacobeni, unde este nevoie de lucrări de apărare a şoselei de căderile de pe versanţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Modernizarea drumului Suceava - Botoşani va fi finalizată în vara acestui an.
 Vizualizări articol: 2752 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 7 voturi
Modernizarea drumului Suceava - Botoşani va fi finalizată în vara acestui an3.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Modernizare trimis de
(25 mar 2014, 13:32:46
Pe cand o refacere a drumului ce leaga Suceava de Dorohoi?
Atentie. Nici Suceava Radauti nu arata prea grozav, dar daca ai riscat si ai calatorit cu masina spre Dorohoi sau Darabani, trebuie neaparat sa faci o programare in service ulterior.
2.   O lucrare bine venita trimis de
(25 mar 2014, 16:46:38
Se vede clar ca cei ce fac soseaua sunt o echipa buna, se lucreaza intr-un ritm alert. Sa le tina D-zeu naravul si politicienii sa nu opreasca robinetul de bani, cum au facut cu centura.
3.   Vin alegerile? trimis de
(25 mar 2014, 21:54:58
Dupa cum se vede se lucrează tot cu regii asfaltului,, cei rai si hoți ". Sau, nu? Au devenit ieftini așa dintr-o data? Uau, laser frate!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei