Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 mar 2014 - Anul XIX, nr. 68 (5577)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   19 imagini |   ø fişiere video

După foc

Pagubele la blocul incendiat de la Broșteni, estimate la 250.000 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Imaginile de după incendiul care a cuprins în noaptea de sâmbătă spre duminică un bloc din orașul Broșteni vorbesc de la sine despre prăpădul lăsat în urmă de flăcările care au înghițit aproape întreg imobilul (P+4).

În timp ce polițiștii încearcă să afle cine a provocat incendiul, pompierii stabilind că a fost vorba de o acțiune intenționată, locatarii, ajutați de autoritățile locale, încearcă să intre din nou în normalitate şi să refacă cât se poate blocul în care locuiesc aproximativ 50 de suflete.

 

„Oamenii au preferat să rămână la apartamentele lor”

Potrivit primarului din Broșteni, Nicolae Chiriac, flăcările au distrus în întregime acoperişul blocului, dar şi balcoanele de la ultimul etaj, fiind compromise şi bunurile din sufrageriile cu ieşire la balcon ale apartamentelor de la etajul IV. Ce n-a distrus focul, a compromis apa, în timpul operaţiunilor de stingere care au durat aproximativ patru ore şi la care au participat aproximativ 45 de pompieri militari şi voluntari de prin tot județul, precum şi un echipaj de pompieri de la Poiana Teiului, subunitate a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” al judeţului Neamţ.

 „Un apartament din cele patru de la ultimul etaj a fost cel mai afectat, iar noi încă din noaptea incendiului am găsit o posibilitate de cazare la o fundaţie umanitară din zonă, dar oamenii au preferat să rămână la apartamentele lor. Proprietarul acelui apartament unde a fost afectată şi sufrageria în proporţie de 50-60% mai are un fiu care locuiește în același bloc, la parter. Atunci, noaptea, am pregătit saltele, am evacuat buteliile, am vorbit şi la spital. Frica mare a fost să nu afecteze tot cartierul de blocuri. Sunt cam 20 de metri între blocuri. Noroc că nu a fost vânt, cum s-a petrecut, de exemplu, săptămâna trecută... foarte probabil ne îndreptam spre un dezastru”, a declarat ieri primarul Nicolae Chiriac, precizând că valoarea pagubelor a fost estimată la aproximativ 250.000 de lei (2,5 miliarde de lei vechi).

 

O folie de plastic, în loc de acoperiş

Edilul din Broșteni a precizat că tot ieri a fost cumpărată folie, pentru a acoperi blocul într-o primă fază, ploile anunţate în perioada următoare riscând să afecteze şi mai mult structura imobilului, dar şi apartamentele de la ultimul etaj.

„Am luat legătura şi cu un proiectant pentru un acoperiș tip șarpantă şi am vorbit şi cu un constructor din Bistriţa care a mai acoperit două blocuri aici, la Broşteni, şi am discutat cu el să se apuce cât mai repede de lucrări, urmând ca o parte din bani să-i dăm în trimestrul IV, iar cealaltă parte anul viitor. Omul a înțeles situația şi a acceptat. Aşa cum le-am promis oamenilor, vom face tot posibilul să remediem pagubele cât mai repede”, completează primarul Chiriac.

Acesta a adăugat că a luat legătura şi cu președintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, care i-a spus că va propune în următoare ședință a consilierilor județeni acordarea unui sprijin financiar familiilor ale căror locuințe au fost afectate de incendiul din noaptea de sâmbătă spre duminică.

Locatarii blocului care ardea ca o torţă acum trei nopţi au început să facă curățenie pe bloc şi în jurul imobilului, sperând că stricăciunile vor fi remediate cât mai curând, iar poliția va reuşi să dea de urma celui care a provocat intenţionat incendiul.

 

Primarul va propune în Consiliu Local demolarea construcţiilor ilegale lipite de blocuri

Focul, aşa cum au stabilit pompierii, a pornit de la o anvelopă de camion incendiată chiar lângă un garaj şi o magazie lipite de bloc. Flăcările au cuprins cele două construcţii din lemn şi s-au propagat pe izolația exterioară din polistiren până la acoperişul imobilului.

Gheorghe Balan, consilier local la Broşteni, explica în noaptea acelui incendiu că s-a ajuns în această situaţie din cauza construcţiilor ilegale amplasate chiar lângă bloc, lipite practic de acesta şi, deşi le-a atras atenţia în nenumărate rânduri fostului şi actualului primar, nimeni nu s-a atins de acele garaje şi magazii.

„Multe dintre acele magazii sunt de pe timpul lui Ceauşescu acolo. Aşa am preluat şi noi situaţia. Cel căruia i-a ars iniţial garajul şi magazia, de exemplu, are contract de închiriere a terenului, aşa l-am găsit. Noi nu am mai aprobat tipul ăsta de construcţii provizorii. O să discutăm în următoare şedinţă de Consiliu Local să găsim o soluţie, să demolăm. Acum după incendiul ăsta, sper şi oamenii să înţeleagă că, până la urmă, tot ei suferă”, a mai spus primarul Nicolae Chiriac. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pagubele la blocul incendiat de la Broșteni, estimate la 250.000 de lei.
 Vizualizări articol: 1748 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pagubele la blocul incendiat de la Broșteni, estimate la 250.000 de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei