Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 mar 2014 - Anul XIX, nr. 68 (5577)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Scene incredibile

I-a luat cheile din buzunar şi i-a furat din casă, în timp ce victima îşi dădea ultima suflare pe stradă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr din municipiul Suceava este acuzat de fapte șocante, după ce, aproape de miezul nopţii, a luat cheile din buzunarul unui bărbat căzut pe stradă, cu leziuni grave la cap, şi s-a dus să-i fure din casă, abandonând victima în agonie, la scurt timp aceasta decedând.

Mai mult, bărbatul căzut în stradă şi tânărul se cunoşteau, iar în acea noapte au băut împreună. Pentru a nu atrage atenția trecătorilor, tânărul l-a mutat pe bărbatul căzut, care era comă, câțiva metri mai încolo, într-un colț de stradă, lângă o remorcă, după care s-a dus să-i fure din casă.

Incredibilul scenariu s-a petrecut în urmă cu o săptămână şi jumătate, iar vinerea trecută, după ce-au finalizat cercetările, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au cerut arestarea preventivă a tânărului în cauză, Adrian Iacobeţ, în vârstă de 31 de ani, sub acuzaţiile de furt calificat  şi lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate.

Judecătorul de serviciu de la Judecătoria Suceava a respins însă propunerea de arestare a respectivului tânăr, luând însă faţă de acesta măsura controlului judiciar, printre obligațiile stabilite pentru acesta fiind şi aceea de a nu părăsi localitatea de domiciliu.

 

Procurorii susţin că suspectul a premeditat totul. „Fapta este de o gravitate ieşită din comun”

În noaptea de 12/13 martie a.c., la câteva minute după miezul nopţii, un echipaj auto din cadrul Jandarmeriei a observat pe strada „Ion Neculce” din cartierul Zamca cadavrul unui bărbat.

Respectivul a fost identificat în persoana unui anume Cristian D., în vârstă de 44 de ani. Anunțați de jandarmi, judiciariștii poliției au preluat cercetările.

Întrucât existau indicii şi ale unei fapte de violență, ancheta a fost atribuită ofiţerilor Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea unui procuror criminalist.

În cele din urmă, s-a stabilit că nu a fost vorba de un eventual omor, lovituri cauzatoare de moarte ori tâlhărie urmată de moartea victimei, însă împrejurările în care a murit Cristian D. şi ce s-a întâmplat în timp ce bărbatul îşi dădea ultima suflare au scos la iveală o poveşte şocantă.

În acea noapte, au stabilit anchetatorii, Adrian Iacobeţ şi bărbatul în vârstă de 44 de ani au consumat împreună băuturi alcoolice, tânărului conturându-i-se în minte ideea de a profita ulterior de starea de ebrietate a lui Cristian D. şi a-l „uşura” de bunuri.

Cum bărbatul de 44 de ani abia se mai ţinea pe picioare, tovarăşul de pahar s-a oferit să-l ducă până acasă, intenţia lui Iacobeţ fiind, aşa cum a recunoscut, de altfel, la audieri, de a fura din locuinţa victimei.

Numai că la un moment dat, Cristian D. a căzut şi a rămas lat pe stradă, prezentând simptomele stării de comă, din cauza unei lovituri puternice pe care a suferit-o la cap.

Adrian Iacobeţ, se arată în actele înaintate instanţei de judecată, a ales să mute corpul persoanei vătămate, într-o zonă mai puţin vizibilă, pentru a nu fi observat de eventualii trecători, după care a început să-i scotocească prin buzunare, luându-i telefonul mobil, suma de 10 lei, dar şi cheile apartamentului.

Ştiind unde locuieşte victima, s-a dus imediat la apartamentul acesteia, a deschis uşa cu cheia, iar din interior a luat în grabă două cutii în care credea el că se află lucruri de valoare. Ulterior, însă, după ce a plecat din apartamentul victimei, a constatat că în cele două cutii erau numai mărunţişuri.

În timpul în care Iacobeţ cotrobăia prin apartamentul bărbatului abandonat în stradă, acesta din urmă a decedat, fiind găsit la scurt timp de echipajul de jandarmi.

Potrivit documentelor depuse la instanţă de către anchetatori, procurorii consideră că „fapta comisă de inculpat este de o gravitate ieşită din comun, avându-se în vedere atât modul de comitere, cât şi circumstanţele acesteia. Aşa cum rezultă din declaraţia de recunoaştere a inculpatului, acesta a premeditat întreaga acţiune, consumând băuturi alcoolice cu victima, urmărind să-i înfrângă astfel voința și să-i anihileze discernământul”.

 

Ce pedepse riscă suspectul

Potrivit Noului Cod Penal, pentru acuzaţia de furt calificat, Adrian Iacobeţ riscă, în cazul în care va fi trimis în judecată, iar instanţa îl va găsi vinovat, o pedeapsă între doi şi şapte ani de închisoare.

Privind cealaltă infracţiune de care este acuzat, şi anume lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate, legislaţia penală prevede atât pedeapsa cu închisoarea, cât şi posibilitatea aplicării unei amenzi.

„Omisiunea de a da ajutorul necesar sau de a anunţa de îndată autorităţile de către cel care a găsit o persoană a cărei viaţă, integritate corporală sau sănătate este în pericol şi nu are putinţă de a se salva, se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă”, este articolul (n.r.-203) care incriminează această infracţiune.

Victima a decedat ca urmare a loviturii puternice suferite la cap, fiind şi într-o stare avansată de ebrietate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului I-a luat cheile din buzunar şi i-a furat din casă, în timp ce victima îşi dădea ultima suflare pe stradă.
 Vizualizări articol: 1366 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 9 voturi
I-a luat cheile din buzunar şi i-a furat din casă, în timp ce victima îşi dădea ultima suflare pe stradă4.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Crima trimis de
(25 mar 2014, 11:52:00
Pedeapsa maxima fara ezitare, minim 7 ani.
2.   Comentariu trimis de
(25 mar 2014, 14:18:40
corect cu un spor maxim, deoarece este si un furt premeditat din locuinta victimei..sa nu mai zicem ca poate chiar individul asta l-o fi trantit de pamant pe decedat vazundul in ce stare de ebrietate se afla.. oricum rusine judecatorului care a decis judecarea lui in libertate
3.   Dumnezeu cu mila trimis de
(25 mar 2014, 19:40:17
..... procurorii consideră că „fapta comisă de inculpat este de o gravitate ieşită din comun, avându-se în vedere atât modul de comitere, cât şi circumstanţele acesteia. Aşa cum rezultă din declaraţia de recunoaştere a inculpatului, acesta a premeditat întreaga acţiune, consumând băuturi alcoolice cu victima, urmărind să-i înfrângă astfel voința și să-i anihileze discernământul”.

ÎNSĂ

.....Judecătorul de serviciu de la Judecătoria Suceava a respins însă propunerea de arestare a respectivului tânăr, luând însă faţă de acesta măsura controlului judiciar, printre obligațiile stabilite pentru acesta fiind şi aceea de a nu părăsi localitatea de domiciliu.
4.   Un hot e un hot dar asta e lipsit de umanitate trimis de
(25 mar 2014, 20:29:45
Omul sangera tot acolo si tot ce a vrut el este sa fure? Domnilor, asta e o lipsa de rusine umana. Infractorul ala trebuie tratat si la psihiatrie pentru asa ceva.

5.   Rusine judecatorului trimis de
(26 mar 2014, 00:50:29
Oameni rai sunt peste tot. Jeguri din astea trebuie inchise...iar jeguri din cealalta speta nu ar trebui sa fie judecatori. De ce nu i dati si numele asazisului judecator, sa stim si noi cu cine avem de a face.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei