Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 mar 2014 - Anul XIX, nr. 65 (5574)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

La Fălticeni

„Marşul pentru Viaţă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Astăzi, la Fălticeni, are loc a patra ediţie a „Marşului pentru Viaţă”, eveniment organizat de asociaţii şi fundaţii civice în numeroase oraşe ale României.

Marşul va porni la ora 13,00 din Piaţa “Nada Florilor”, înaintea acestuia fiind depusă la principalele instituţii ale statului o petiţie, semnată de câteva zeci de organizaţii non-guvernamentale. Prin petiţie se solicită adoptarea unei legislaţii favorabile vieţii şi familiei şi a unor programe de educaţie coerente, în contextul în care România continuă să aibă una dintre cele mai ridicate rate ale avortului dintre toate ţările Uniunii Europene şi suferă o degradare accentuată a importanţei familiei în viaţa socială.

Scopul marşului este afirmarea dreptului la viaţă al tuturor persoanelor începând din momentul concepţiei, a dreptului femeii la sprijin şi pentru susţinerea familiei, ca temelie a unei societăţi prospere.

„Marşul pentru Viaţă” are în fiecare an o temă, sub forma unui mesaj-manifest adresat publicului. Manifestul de la această ediţie se intitulează ,,Adopţia – o alegere nobilă” şi este o invitaţie la implicare civică în sprijinul femeilor însărcinate, care sunt constrânse să apeleze la avort din cauza indiferenţei şi a lipsei de ajutor, uneori chiar din partea celor apropiaţi.

Dana Stavovei, unul dintre organizatori, ne-a declarat: “Societatea trebuie să facă astfel încât un copil să nu fie perceput ca un obstacol în calea împlinirii unei femei, a bunăstării ei ori a realizării profesionale. Copilul este un dar pe care o femeie îl aduce societăţii, iar aceasta este datoare cu întreg sprijinul necesar. De aceea, organizatorii consideră că femeile merită să fie sprijinite personal, dar şi pe plan social şi politic prin promovarea unor legi care să uşureze situaţia financiară dificilă, să faciliteze adopţia şi să facă accesibilă consilierea pentru situaţia de sarcină nedorită. Această adevărată formă de violenţă împotriva femeilor care poartă o sarcină neaşteptată nu trebuie să ne mai lase indiferenţi. Sunt aşteptaţi la marş toţi cei care cred că dreptul la viaţă este unul dintre drepturile fundamentale ale omului, iar dragostea şi compasiunea faţă de o mamă şi copilul ei reprezintă cea mai nobilă formă de implicare civică”.

La Fălticeni ediţia din acest an a „Marşului pentru Viaţă” este organizată de Asociaţia Pro-Vita Fălticeni, Asociaţia Bucovina Profundă şi şcolile gimnaziale şi liceele din municipiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Marşul pentru Viaţă”.
 Vizualizări articol: 1677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
„Marşul pentru Viaţă”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei