Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 mar 2014 - Anul XIX, nr. 65 (5574)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Greu de decis

Discuţiile pe tema termoficării Sucevei intră în „prelungiri”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea de-a doua rundă de discuţii de al căror rezultat depinde viitorul termoficării centralizate în municipiul Suceava, care a avut loc joi, de la ora 12.00, nu a dus nici acum la o decizie unanimă a aleşilor locali.

„În principiu, toţi reprezentanţii partidelor din Consiliul Local sunt de acord să mergem mai departe cu licitaţia de delegare a serviciului de transport şi distribuţie, dar sunt încă amendamente pe care partidele vor să le aducă în această privinţă. De aceea am stabilit să ne întâlnim din nou luni, la ora 12.00, pentru o nouă rundă de discuţii, astfel încât pe 27 martie, când are loc şedinţa ordinară de Consiliu Local, să existe un consens”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Cele două şedinţe care au avut loc săptămâna aceasta pe tema termoficării au fost convocate de către primarul Ion Lungu ca urmare a faptului că în şedinţa extraordinară de Consiliu Local de săptămâna trecută, proiectul de hotărâre privind caietul de sarcini al licitaţiei de delegare a acestui serviciu unui operator privat a fost respins din cauza orgoliilor politice, fiecare partid venind cu o soluţie proprie în privinţa termoficării Sucevei.

Pe 27 martie aleşii locali trebuie să decidă dacă prelungesc mandatul dat Termica pentru a presta serviciul de transport şi distribuţie a energiei termice către sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare.

Conform unei decizii anterioare a Consiliului local, Termica Suceava este împuternicită să presteze activitatea de transport şi distribuţie a energiei termice numai până la 31 martie.

Hotărârea poate fi luată doar în strânsă legătură cu o decizie privind atribuirea acestui serviciu unui alt operator, în condiţiile în care Termica este în insolvenţă, iar cei care iau acum deciziile acolo, creditorii şi administratorii judiciari, nu vor să mai presteze această activitate, cu care merg în pierdere. Propunerile aleşilor locali trebuie să se „armonizeze” în această privinţă, pentru că altfel există riscul ca proiectul de hotărâre să fie respins şi a doua oară, ceea ce ar putea avea consecinţe directe asupra furnizării căldurii şi apei calde la peste 22.000 de familii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Discuţiile pe tema termoficării Sucevei intră în „prelungiri”.
 Vizualizări articol: 1663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Discuţiile pe tema termoficării Sucevei intră în „prelungiri”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hotul trimis de
(21 mar 2014, 13:01:34
Pentru ca a distrus Termica imbelciugatul de Prelipca ar trebui sa primeasca o "prelungire" de vreo 10 ani la Botosani, cu confiscarea averii!
2.   Unde au fost cei care aveau raspundere? trimis de
(21 mar 2014, 13:34:28
S-a furat cit s-a putut pina si tabla izolatoare de pe conductele care transportau agentul temic. Nimanui nu i-a pasat de proportiile dezastrului. Unde erau cei care aveau raspundere? Toti aveau salarii respectabile si se multumeau sa treaca ziua si sa invirta hirtii la cafele. Delasarea, neimplicarea, reaua vointa la nivel de conducere, a dus la ce este azi. ,,Prostimea” a rabdat, ca asta stie sa faca cel mai bine! Cine raspunde de distrugerea unui intreg sistem, ,,asa nefunctional” cum era”?
3.   Lungu, ai distrus orasul! trimis de
(21 mar 2014, 18:44:32
`Prelungiri`? Asta e colaps sadea, cine mai ia termoficarea acum daca Lungu a gestionat situatia spre dezastru. II mai da lui cineva vreun ban ca sa puna termoficarea pe picioare? Preia un operator privat sau altcineva gestiunea cand stie ca trebuie sa mearga cu sacul de bani? NU! Aceasta afacere era vazuta ca un sistem integrat, de la producere si pana la livrare. De amu` sa-l preieie placinta. Cat a stat Lungu la primarie a mai bagat doi intermediari pe flux, bioenergia si astia cu repartitoarele. A recunoscut vreodata care e pretul la gard livrat de Termica folosind un cazan de 420 t/h si o turbina? Sub 50 de lei, deci bioenergie fura suceveanul de rupe. Sa intre amandoua firme la licitatie pentru pretul livrat la gard.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei