Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 mar 2014 - Anul XIX, nr. 65 (5574)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Facilitate

Mai sunt şapte zile în care taxele şi impozitele locale pot fi plătite cu o reducere de 10%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii mai au la dispoziţie şapte zile pentru a beneficia de o reducere de 10% la plata taxelor şi impozitelor locale, dacă le achită integral, pentru întreg anul.

Bonificaţia se acordă la trei categorii de taxe şi impozite locale – la impozitul pe terenuri, cel pentru imobile şi la cel pentru autoturisme.

“Sucevenii care achită integral taxele şi impozitele locale pentru 2014, până la 31 martie, beneficiază de o bonificaţie de 10%. Anul acesta se acordă reduceri de 10% la plata impozitului pentru autoturisme, atât pentru persoanele fizice cât şi pentru cele  juridice – firme, PFA, asociaţii familiale, etc., care îşi achită taxele şi impozitele”, a explicat primarul Sucevei, Ion Lungu, care a îndemnat populaţia să profite de această facilitate.

Reducerea nu se aplică şi în cazul taxei de salubrizare, care este de 5 lei de persoană/lunar, adică 60 de lei pe an de persoană, dar plata acesteia este o condiţie necesară pentru a beneficia de reducerea de 10% la celelalte impozite locale.

 

Modalităţi de achitare a taxelor şi impozitelor

Deşi plata taxelor şi impozitelor cu bani gheaţă, la ghişee, rămâne cea mai utilizată metodă de achitare a taxelor şi impozitelor locale, suceveni mai au la dispoziţie încă trei variante, care implică mai puţin timp pierdut sau chiar şi unele economii.

Una dintre aceste facilităţi este cea de achitare a obligaţiilor fiscale direct cu cardul, la aparatele speciale (ATM-uri) montate la ghişee, operaţiune care nu este taxată suplimentar.

O altă modalitate de plată, preferată de cei care nu au timp să ajungă la sediul primăriei sau pur şi simplu vor să evite statul la coadă, este cea online.

Cei care au un computer şi dispun de o conexiune la internet pot plăti direct cu cardul taxele şi impozitele locale atât de pe site-ul Primăriei Suceava, prin serviciul eTax, care poate fi accesat la adresa www.primsv-de.ro, fie prin sistemul naţional de plată a taxelor şi impozitelor, disponibil pe siteul www.ghiseul.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai sunt şapte zile în care taxele şi impozitele locale pot fi plătite cu o reducere de 10%.
 Vizualizări articol: 1275 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mai sunt şapte zile în care taxele şi impozitele locale pot fi plătite cu o reducere de 10%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei