Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 mar 2014 - Anul XIX, nr. 65 (5574)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Contract capcană

Un nou val de reclamaţii privind ţepe cu termopane, care au în spate un personaj notoriu în domeniu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O firmă de termopane din Suceava a fost reclamată de 15 persoane la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, după ce clienţii, când au citit contractele mai cu atenţie, au observat că durata de execuţie a lucrării este de 240 de zile calendaristice. Aşadar, în jur de opt luni de zile. Iar asta nu este totul. În cazul unora termenul de 240 de zile a expirat, însă termopanele tot nu le-au fost montate. Din ancheta inspectorilor de protecţie a consumatorului rezultă că în spatele firmei se află un anume Radu Alexe Ivaş, care a fost amendat în mai multe rânduri în trecut pentru nerespectarea unor contracte privind termopanele, pe perioada când avea alte firme. De altfel, Radu Alexe Ivaş nici nu ascunde că el se ocupă de firmă.

 

A achitat întreaga lucrare şi a aşteptat 240 de zile să-i vină termopanele

O femeie din municipiul Suceava, de exemplu, a semnat pe 10 iulie 2013 un contract cu firma lui Radu Ivaş, pentru montarea unui balcon la un apartament. La acea vreme firma SC Lux Prima Plast SRL îşi avea sediul pe bulevardul George Enescu. Contractul a fost în valoare de 3.660 de lei, iar clienta a achitat întregul cost al lucrării în două tranşe, la interval de zece zile. În pagina 2 a contractului scrie că durata execuţiei lucrărilor este de 240 de zile calendaristice, de la data acordării avansului.

Au urmat zeci de telefoane ale clientei şi tot atâtea amânări din partea lui Radu Ivaş. La începutul lunii martie au expirat şi cele 240 de zile, însă în afară de promisiuni clienta nu a mai primit nimic.  

 

Cum au fost păcăliţi oamenii

Vasile Latiş, comisar-şef adjunct al Oficiului de Protecţie a Consumatorului Suceava, a explicat că pe numele acestei firme au fost înregistrate 15 plângeri. S-a constatat că şapte au fost întemeiate, în sensul că termenul de 240 de zile a expirat, în timp ce în cazul majorităţii celorlalte contractele sunt încă în acest termen.

„Facem un apel la oameni să citească cu mare atenţie contractele pe care le semnează. Atâta timp cât este semnat un astfel de contract, timp de 240 de zile nu prea avem cum acţiona. Oamenilor li se spune că geamurile se pun imediat şi acel termen de 240 de zile e trecut doar pe hârtie. Vorbele nu valorează însă nimic, ci doar ce este scris în contracte”, a declarat Vasile Latiş.

 

Amendă de 10.000 de lei. Următorul pas este închiderea firmei

El a spus că în 2014 a fost aplicată deja o amendă de 10.000 de lei firmei lui Radu Ivaş, iar următorul pas, în cazul în care comenzile semnate tot nu sunt onorate, va fi aplicarea unei noi amenzi, iar activitatea firmei va fi sistată.

Vasile Latiş a explicat că Radu Ivaş a avut deschise de-a lungul anilor mai multe firme de termopane. Firmele au fost închise de Protecţia Consumatorului, însă după un timp Ivaş a deschis altele, pe numele unor rude, în încercarea de a-şi pierde urma.

„Din informaţiile pe care le avem, acesta oferă preţuri foarte mici, pentru a atrage oamenii, are un atelier în care face termopane, însă la un moment dat nu-şi mai onorează comenzile, profitând de durata de execuţie pe care o trece în contract”, a explicat Latiş.

 

Un magazin deschis în Burdujeni, la care răspunde acelaşi Radu Ivaş

În momentul de faţă firma SC Lux Prima Plast SRL şi-a închis sediul de pe bulevardul George Enescu, însă, în cartierul Burdujeni, în zona Orizont, a apărut un chioşc de dimensiuni foarte mici pe care apare, pentru comenzi, acelaşi număr de telefon din contractele celor care au depus reclamaţii, număr de telefon la care răspunde Radu Ivaş. Respectivul chioşc este plin de mesaje îmbietoare privind „oferte avantajoase”, „termopane la preţuri mici” şi „preţuri şoc”, însă nu apare nici un nume de firmă.

 

Radu Ivaş: „Comenzile sunt gata şi în curs de livrare”

Am reuşit ieri să-l contactăm telefonic pe Radu Ivaş. Acesta a venit cu explicaţii pentru toate reclamaţiile şi a încercat să minimalizeze problemele. 

„Comenzile sunt gata şi în curs de livrare. Cele mai multe reclamaţii împotriva mea deja au fost retrase, multe sunt doar lucrări ce au nevoie de reglaje. În unele cazuri sunt într-adevăr întârzieri, apărute şi din cauza clientului, care nu se afla la domiciliu când l-am căutat”, s-a apărat Radu Ivaş, care nu a uitat să amintească că „clientul are întotdeauna dreptate”.

El a dat asigurări că inclusiv astăzi va onora una dintre comenzi, cea semnată pe 10 iulie 2013, de care am amintit mai sus.

Oamenii care au avut de-a face cu Radu Ivaş au auzit asigurări de acest gen de zeci de ori până acum.

 

Radu Ivaş a fost condamnat pentru evaziune fiscală şi a ajuns la ultima cale de atac

Radu Ivaş a fost cercetat de-a lungul timpului în mai multe dosare penale privind înşelăciuni sau evaziune fiscală. În luna octombrie a anului trecut, Curtea de Apel Suceava l-a condamnat la un an de închisoare pentru evaziune fiscală, într-un dosar de pe vremea când acesta avea deschisă firma Juventus Radu SRL. Decizia nu este încă definitivă, recursul judecându-se la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, cea care este ultima cale de atac.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un nou val de reclamaţii privind ţepe cu termopane, care au în spate un personaj notoriu în domeniu.
 Vizualizări articol: 1783 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Un nou val de reclamaţii privind ţepe cu termopane, care au în spate un personaj notoriu în domeniu4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei