Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 mar 2014 - Anul XIX, nr. 65 (5574)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acuzaţii

„De un an de zile, polițiștii nu vor să-mi dea permisul înapoi și mă acuză de un accident inventat”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr din comuna Todireşţi susţine că de aproape un an de zile poliţişţii de la Circulaţie i-au luat permisul de conducere şi nu vor să i-l dea înapoi, acuzându-l de un accident inventat.

 Vasile Strugar, în vârstă de 27 de ani, explică că, spre sfârşitul lunii aprilie a anului trecut, în timp ce se deplasa la volanul unui autoturism Mazda, pe strada Universităţii, la câţiva metri de trecerea de pietoni din faţa aleii care duce spre Piaţa Mică o femeie în vârstă i-a căzut lângă maşină, în partea din stânga spate.

A coborât să vadă ce s-a întâmplat, iar femeia respectivă, în vârstă de 72 de ani, i-a spus că nu are nimic, însă a rugat-o să o ducă la spital pentru a face totuşi investigaţii.

La „Urgenţele” Spitalului Judeţean Suceava, victima - şi confirmă acest lucru şi poliţiştii – a declarat că a căzut pur şi simplu pe stradă.

„Eu am plecat de la spital. Am făcut un gest de omenie, am dus-o pe femeie la spital şi atât. Ca să aflu după câteva zile că respectiva mi-a făcut plângere la poliţie, că am dat cu maşina peste ea. Nu înainte de a-mi cere 5.000 de euro, ca să nu facă reclamație”, explică Vasile Strugaru.

 

A venit după trei zile la poliţie să reclame accidentul

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, subcomisarul Ionuţ Epureanu, a confirmat că pe data de 29 aprilie 2013, la sediul Poliţiei Municipiului Suceava, s-a prezentat fata presupusei victime, care a declarat că mama sa a fost victima unui accident de circulaţie petrecut cu trei zile în urmă. Mai mult, victima, care la spital declara că a căzut pe stradă, susţinea acum că accidentul s-a petrecut chiar pe trecerea de pietoni. Dacă în ziua presupusului accident, bătrâna a fost lăsată să plece acasă de medici, ulterior ea le-a prezentat polițiștilor un certificat medico-legal potrivit căruia, în urma leziunilor suferite (fractură cot şi humerus drept cu deplasare), ar fi avut nevoie de aproximativ 50 de zile de îngrijiri medicale. 

Aşa se face că, în urma plângerii, Vasile Strugar s-a ales cu dosar penal, iar permisul său a fost reţinut pe timpul cercetărilor.

 Tânărul din Todireşti spune că a trecut aproape un an de atunci şi nu şi-a primit permisul înapoi, deşi a făcut numeroase cereri, atât la Poliţie, cât şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, pentru urgentarea soluţionării dosarului.

„Am copil mic, iar singura sursă de venit a familiei o asigur eu, muncind în Italia, unde lucrez pe şantier în construcţii, iar permisul îmi este absolut necesar acolo. A trecut aproape un an de atunci şi ei (n.r.-poliţiştii) nu pot să spună: eşti vinovat sau nu, să ştim una şi bună. Eu chiar nu beneficiez de prezumția de nevinovăție?!”, se întreabă tânărul.

 

„Cum să părăsesc locul unui accident pe care nu l-am comis?”

Chiar în ziua în care ne-am interesat la poliţie despre acest caz (n.r.-miercuri), Vasile Strugar a fost sunat de poliţistul care cercetează presupusul accident şi chemat din nou la audieri.

I s-a adus la cunoştinţă că, în urmă cu câteva zile, s-a început urmărirea penală împotriva lui pentru săvârşirea infracţiunii de părăsire a locului accidentului.

„Cum să părăsesc locul unui accident pe care nu l-am comis? Am şi martori care să confirme că spun adevărul. Victima a declarat la spital că a căzut pe stradă.  Eu am acceptat să o duc la spital... ar fi trebuit să chem ambulanţa şi să-mi văd de drum...”, e revoltat tânărul de toată această situaţie.

Vasile Strugar a cerut  ca femeia care îl acuză că a lovit-o cu mașina să fie expertizată medico-legal, pentru a se stabili cum s-a ajuns la zeci de zile de îngrijiri medicale.

 

Ce spun poliţiştii

De cealaltă parte, poliţiştii spun că, aşa cum prevede legislaţia rutieră, permisul de conducere se reţine pe perioada cercetărilor şi se eliberează dovadă fără drept de circulaţie.

Subcomisarul Ionuţ Epureanu a explicat că, iniţial, poliţiştii de la Circulaţie au vrut să facă o expertiză tehnică auto a autoturismului pe care Vasile Strugar îl conducea în ziua presupusului accident, însă tânărul nu le-a adus maşina respectivă. „Acel autoturism era al unui prieten din Spania. De unde să ştiu eu că o fiu acuzat că am dat cu maşina peste cineva şi lucrurile o să ia aşa o întorsătură. Maşina este în Spania”, se justifică Vasile Strugar.

În aceste condiţii, explică poliţiştii, ancheta a mers în ritm de melc şi probabil că va mai dura câteva luni până la un verdict final.

Săptămâna trecută, Vlad Grosu, avocatul tânărului din Todireşti, a depus un memoriu şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava -în atenţia prim-procurorului-şef, în care a cerut, încă o dată, urgentarea soluţionării dosarului, „întrucât dosarul este foarte vechi, iar la solicitările noastre repetate de a fi finalizat, ni s-a comunicat săptămânal că urmează a fi expertizată partea vătămată, dar că aceasta nu se prezintă în vederea expertizării, astfel că din punctul de vedere al învinuitului se încearcă o tergiversare a cercetării penale”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „De un an de zile, polițiștii nu vor să-mi dea permisul înapoi și mă acuză de un accident inventat”.
 Vizualizări articol: 4007 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
„De un an de zile, polițiștii nu vor să-mi dea permisul înapoi și mă acuză de un accident inventat”5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa sunt babele... trimis de
(21 mar 2014, 12:18:27
vroia bani cucoana, ce sa-i faci??? si dupa cum stim bine cu totii, politia romana bate pasul pe loc....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei