Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 mar 2014 - Anul XIX, nr. 57 (5566)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din cauza datoriilor

Sucevenii ar putea rămâne fără apă caldă chiar de Paşte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Luna viitoare, apa caldă ar putea să nu mai curgă la robinetele sucevenilor racordaţi la sistemul centralizat. Peste 22.000 de familii riscă să rămână fără apă caldă chiar în preajma sărbătorilor de Paşti, din cauza datoriilor imense acumulate către Termica, care, la rândul ei, nu a avut cu ce să plătească energia termică produsă de noua centrală, a firmei Bioenergy.

Un semnal de alarmă în acest sens a fost tras de către primarul Sucevei, Ion Lungu, dar şi de către directorul Termica, Ovidiu Dumitrescu, la şedinţa de ieri cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari.

„Din păcate, nu se plăteşte nici măcar ceea ce se consumă. Diferenţa dintre factura pe luna trecută şi încasările de la populaţie este de 13 miliarde de lei vechi. Aşa, de la o lună la alta, datoriile totale au ajuns la aproape 210 miliarde de lei vechi. E o situaţie care mă îngrijorează, pentru că într-o zi, ceva o să se întâmple”, a spus primarul Ion Lungu, care a atras atenţia asupra faptului că producătorul de energie termică este o firmă privată, la care nu au ajuns banii pentru ceea ce a facturat.

„Nimeni nu vine să facă acte de binefacere, să dea căldură şi apă caldă, fără să fie plătit. Riscăm să rămânem fără apă caldă!” i-a atenţionat Lungu pe suceveni, prin intermediul reprezentanţilor lor din asociaţii.

 

Căldură de 20 de milioane de lei, neachitată de Termica către Bioenergy

Edilul sucevean a precizat că are informaţii că, din cauza datoriilor foarte mari pe care cei de la Bioenergy le au de recuperat de la Termica, adică banii care trebuiau plătiţi de populaţie pentru căldura şi apa caldă de care au beneficiat în această iarnă, nu au putut fi plătiţi furnizorii lor de materii prime, în special cei de biomasă, transporturile de lemne fiind aproape sistate.

Informaţia a fost confirmată de către directorul Termica, Ovidiu Dumitrescu, care a dat şi detalii despre datoriile pe care societatea le are de plătit către Bioenergy.

„Mai avem de achitat 14,7 milioane de lei către Bioenergy, pentru căldura preluată şi furnizată sucevenilor, asta după ce am plătit cu greu 2,3 milioane de lei, din încasările de la asociaţii. Curând ne va mai veni o factură de vreo cinci milioane lei, încât vom ajunge să le datorăm aproape 20 de milioane de lei. Nu putem ţine pasul cu plăţile, din încasările de la asociaţii. În ritmul actual, abia iarna viitoare ajungem să plătim ce s-a consumat iarna asta. Este un pericol real de blocare a sistemului de termoficare”, a spus Ovidiu Dumitrescu.

Referitor la sistarea aprovizionării cu biomasă a noii centrale, directorul Termica a făcut publice propriile constatări, din ceea ce vede în fiecare zi:

„Din cele 2,5 hectare de depozitare a masei lemnoase a Bioenergy, pe 1,5 hectare nu mai este absolut nimic. În ritmul în care se consumă, până la Paşte nu va mai fi lemn cu care să producă energie termică. Iar dacă anul trecut nu era zi în care să nu văd măcar patru, cinci maşini mari încărcate cu lemne, care mergeau acolo, de ceva vreme nu se mai vede nici una”.

În opinia sa, principala problemă o reprezintă încasările extrem de scăzute de la populaţie, numai în luna ianuarie 2014, acestea fiind cu 15 miliarde de lei vechi mai mici decât cele din aceeaşi perioadă a anului trecut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii ar putea rămâne fără apă caldă chiar de Paşte.
 Vizualizări articol: 2034 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Sucevenii ar putea rămâne fără apă caldă chiar de Paşte4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   COLAPS TOTAL. trimis de
(12 mar 2014, 16:49:26
Cosmine, nu mai scrie prostii. Esti asa de sigur ca din astea 22000 de familii nici una n-are boyler? Unul de 50 L, tot cu montaj, nu te costa mai mult de 500 lei. Nu cred ca a stat cineva atatea veri fara sa aiba unul. Ciocul mic, pretenul tau Lungu intra in fibrilatii de acum, haturile sunt scapate. Pana la iarna om vedea ce-i mai fata mintea. Apropo, spune-i premar(t)u(ru)lui ca banii sau schimbat de mult timp.
2.   Comentariu trimis de
(12 mar 2014, 19:39:20
Sa le ia caldura alora cu datorii!Lungule,esti 0 barat in ceea ce priveste administrarea acestui oras.Poate pleci odata de la conducerea primariei. 22000 de familii o sa rasufle usurate!Retrage-te in "glorie" !
3.   JENANT, RUSINE SI LIPSA DE DEMNITATE. trimis de
(13 mar 2014, 09:59:33
Mai Ovidiule, din director la Termica ai ajuns purtator de cuvant la bioenergy, firma capusa? Fiecare cu treaba lui, placinta sa-si plimbe cazanele aproape de oras, nu la 10 km. Daca vrea bani sa se apuce de facturare individuala, pana in prezent e un ageamiu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei