Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 mar 2014 - Anul XIX, nr. 57 (5566)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dramă

O fetița în vârstă de 13 ani a încercat să-și taie venele cu o jucărie, într-un centru al Protecției Copilului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O minoră în vârstă de 13 ani, dintr-o comună din zona Rădăuţi, a încercat ieri dimineaţă să îşi taie venele cu o jucărie, tentativa de suicid petrecându-se chiar în  Centrul de Primire Minori în Regim de Urgență din municipiul Suceava, unde victima era internată de săptămâna trecută.

 

A rupt o maşinuţă de plastic şi cu una dintre bucăţi s-a tăiat intenţionat la mână

Şocanta scenă s-a petrecut chiar la ora de consiliere cu psihologul, în camera de joacă a centrului, alături de mai mulţi copii, de faţă fiind şi supraveghetorul de serviciu.

Minora a rupt o jucărie, o maşinuţă de plastic, şi cu una dintre bucăţi s-a tăiat la încheietura mâinii.

Personalul centrului a sunat imediat la Salvare, iar fata a fost transportată la Urgenţele Spitalului Județean.

Din fericire, medicii au constat că leziunile sunt superficiale şi nu se impune internarea.

După acordarea de îngrijiri medicale, medicii au decis transferarea la un spital din Iaşi, pentru o evaluare psihiatrică complexă. După stabilirea concluziilor evaluării şi a tratamentului pe care minora va trebui să îl urmeze, aceasta va reveni la un centru social din cadrul Protecției Copilului, unde va continua şi programul de consiliere psihologică.

  

„Se simte singură, neajutorată, neiubită şi simte din plin lipsa tatălui, în care avea cea mai mare încredere”

Minora, susţin reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Suceava, a fost dusă la centrul de primire minori joia trecută de către un asistent social din comuna de domiciliu a fetei, însoţit de un poliţist.

Motivul: fata ar fi fugit de mai multe ori de acasă şi a avut şi mai multe tentative de suicid. Cei de la Protecţia Copilului au introdus-o într-un program de consiliere, urmând să decidă dacă fata va fi internată într-un centru de plasament sau va putea să revină în familie.

Din datele obţinute de la autorităţile în domeniu, adolescenta în vârstă de 13 ani provine dintr-o familie cu patru copii, cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani.

Tatăl fetei a plecat la muncă în străinătate, iar ea şi fraţii ei au rămas în grija mamei, care este casnică.

Minora le-a povestit psihologilor instituţiei că mama ei nu o iubeşte, că le acordă mai multă atenţie fraţilor ei mai mici, în vârstă de 7 şi 11 ani. Adolescenta este foarte ataşată de tatăl ei, despre care a spus că este singurul care o iubeşte. „Fata este instabilă din punct de vedere emoţional şi are probleme de comportament. Între ea şi mama ei există un conflict, fiica acuzându-şi mama de lipsă de afectivitate. Prin tot ceea ce face, fata vrea să atragă atenţia asupra ei. Se simte singură, neajutorată, neiubită şi simte din plin lipsa tatălui, în care avea cea mai mare încredere”, explică  Margareta Isăilă, directorul adjunct al Protecţiei Copilului Suceava.

 

Le-a spus poliţiştilor că a fost luată cu forţa de un individ cu o maşină de teren

Cazul minorei în vârstă de 13 ani s-a aflat şi în atenția poliției. Săptămâna trecută, tot după ce a lipsit de la domiciliu, adolescenta i-ar fi povestit unei mătuşe de-a ei şi ulterior poliţiei că a fost luată cu forţa de un individ, cu o maşină de teren, şi dusă într-un loc izolat din afara comunei, unde s-ar mai fi aflat şi alte minore.

În urma anchetei poliţiştilor, însă, toată povestea s-a dovedit a fi doar o fabulaţie a fetei, care, în cele din urmă, a recunoscut că a inventat tot acel scenariu, pentru a nu fi certată de mama ei că a fugit de acasă.

Întrucât fata a mai lipsit de la domiciliu şi a avut şi tentative de suicid, poliţiştii au luat decizia de a o interna la un centru din cadrul Protecţiei Copilului, pentru ca minora să primească ajutor de specialitate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O fetița în vârstă de 13 ani a încercat să-și taie venele cu o jucărie, într-un centru al Protecției Copilului.
 Vizualizări articol: 2464 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
O fetița în vârstă de 13 ani a încercat să-și taie venele cu o jucărie, într-un centru al Protecției Copilului5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei