Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 mar 2014 - Anul XIX, nr. 57 (5566)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Spitalul Suceava

Surpriză de proporţii pentru o femeie venită să nască: a aflat că are tripleţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Trei bebeluși au devenit vedetele Spitalului Suceava. Ei sunt primii tripleți născuți după mulţi ani în județul nostru. Copiii, o fetiţă şi doi băieței, au venit pe lume la o diferenţă de un minut şi sunt „de nota zece”. Naşterea lor a fost o surpriză nu doar pentru cadrele medicale, ci şi pentru părinţi, care nu se aşteptau la tripleţi. Asta, pentru că mama nu a fost urmărită de vreun medic pe parcursul sarcinii şi nu ştia că poartă în pântece trei copii. A aflat de-abia pe masa de operaţie: “A venit primul, apoi al doilea şi al treilea. L-am întrebat pe domnu' doctor: <Mai vine şi al patrulea?>, <Câţi, Doamne, iartă-mă, mai vin?>, mă gândeam”.
Mărioara Mirăuţă, din comuna Marginea, are 37 de ani, iar joi, 6 martie, a născut doi băieţi şi o fată, care au venit pe lume aproape simultan, dat fiind faptul că naşterea s-a produs prin cezariană. Femeia este casnică şi mai are acasă cinci copii, o fată de 13 ani şi patru băieţi de 10, 6, 5 şi respectiv 2 ani. Deşi are o familie numeroasă, iar situaţia financiară nu este una prea bună, având în vedere că nici soţul nu lucrează, Mărioara spune că este pregătită sufleteşte să primească în casă încă trei membri: “Cum i-am crescut pe ceilalţi, o să-i creştem şi pe ăştia”.

 

Prima dilemă: ce nume să le pună

Ea nu se plânge că-i va fi greu să-i crească pe cei opt copii, deoarece are alocaţia minorilor. Câteva animale pe care le ţine în bătătură sunt o altă sursă de venit. Cu treburile gospodăreşti îi vine în ajutor şi o bunică destul de tânără, de 57 ani. “Îi fac mamei un cadou de 8 martie. Nu are prea mult timp, creşte şi ea animale pe lângă casă, dar tot o să mai treacă pe la noi”, este convinsă Mărioara.

După surpriza produsă de venirea pe lume a ultimilor trei născuţi, prima dilemă pentru femeia de 37 ani a fost să le aleagă un nume bebeluşilor. Este singurul lucru care a mai luat-o pe nepregătite, însă după întrunirea consiliului de familie a stabilit cum îl va chema pe fiecare dintre ei. Fetiţa se va numi Florentina, pentru că sărbătoarea Floriilor nu este departe. Pe unul din băieţi îl va chema Florin, iar pe celălalt Vasile, ca pe soţul ei. Spune că deja îi recunoaşte şi nu trebuie să le pună aţe de culori diferite la mâini pentru a-i deosebi, aşa cum se procedează de obicei. Ştie deja şi cum să rezolve o altă problemă, destul de dificilă pentru o mămică grijulie: cum să hrănească la doi sâni trei guriţe înfometate. Prioritate va avea cu siguranță fetiţa, care este cea mai gălăgioasă dintre toţi, iar apoi cel mai nerăbdător dintre băieţi.

 

Concepuți natural, fără ca mama să urmeze vreun tratament

Tripleţii născuţi săptămâna trecută la Spitalul Suceava au fost concepuți natural, fără ca mama să urmeze vreun tratament. Copiii s-au născut la termen, iar medicii spun că se simt foarte bine, la fel și mămica lor. Bebeluşii au fost asistaţi la naştere de ginecologii Ilie Merticariu şi Laura Coca. Din echipa operatorie a făcut parte şi anestezistul Violeta Ştefan. Prima s-a născut Florentina, la ora 21.40, cu o greutate de 2,670 kilograme. După un minut a venit pe lume şi Florin, care cântărea 3,090 kilograme. A urmat Vasile, cel mai voinic dintre toţi, cu o greutate de 3,670 kilograme, născut la ora 21.42. Toţi copiii au fost notaţi de medici cu zece. După naştere, tripleţii au fost preluaţi de neonatologul Camelia Filote, care i-a îngrijit până ieri, când bebeluşii şi mămica lor au fost externaţi. „De zece ani nu am mai avut un astfel de caz”, a mărturisit ieri medicul. „Este o minune de la Dumnezeu”, a completat Mărioara Mirăuţă, care, ieri, de-abia aştepta să ajungă acasă cu cei trei bebeluşi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Surpriză de proporţii pentru o femeie venită să nască: a aflat că are tripleţi.
 Vizualizări articol: 12966 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.47/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 15 voturi
Surpriză de proporţii pentru o femeie venită să nască: a aflat că are tripleţi4.5515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei