Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 mar 2014 - Anul XIX, nr. 56 (5565)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Personalitatea copiilor după indicatorul Myers-Briggs

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fiecare om se naşte cu anumite caracteristici temperamentale şi de personalitate. Acestea pot influenţa modul în care se formează caracterul, de aceea este important să fie cunoscute şi abordate corespunzător în educaţie.

Informaţiile privind tipurile de personalitate ne ajută să ne înţelegem pe noi, pe ceilalţi şi să găsim metodele potrivite de a trăi în armonie unii cu alţii.

După Myers-Briggs Type Indicator (MBTI), instrument psihometric dezvoltat în urma teoriilor lui Carl Gustav Jung, există opt tipuri de personalitate observate la copii:

Copilul extrovertit gânditor interacţionează bine cu oamenii, adoră provocările şi caută permanent să fie în control. Este matur în gândire şi atitudine, organizat, ambiţios şi competitiv. Îi place să atragă atenţia şi să fie lăudat. Energia lui nelimitată trebuie canalizată pentru a nu degenera în agresiune. Nu prea ştie că înseamnă compasiunea, de aceea trebuie educată atent.

Copilul introvertit gânditor învaţă cu uşurinţă lucruri noi, scoate informaţii din orice, analizează permanent ceva şi rezolvă probleme complexe. Se implică individual şi independent, fiind singuratic şi puţin comunicativ (nu doreşte nici să dea explicaţii, nici să i se spună ce să facă). Are mare capacitate de concentrare, rezistenţă la efort susţinut, dar reacţionează emoţional în faţa stresului. Nu-i plac termenele limită şi nici expunerile publice.

Copilul extrovertit sensibil are un talent înnăscut de a socializa şi de a se face plăcut. Are permanent energie, dar şi entuziasm, este sensibil, dar şi foarte curios. Este atras de aventură şi rezolvă adesea lucrurile în moduri neconvenţionale deoarece nu se prea supune regulilor şi restricţiilor. Este destul de impulsiv şi gălăgios, iubeşte distracţia şi se simte bine când este în centrul atenţiei.

Copilul introvertit sensibil adoră regulile şi obiectivele clare. Îi place să lucreze independent, organizat, logic, în ritm propriu. Dispune de mare capacitate de concentrare şi este consecvent pentru a finaliza ce începe pentru a-şi atinge scopul. Cu toate acestea este rezervat în situaţii noi, nu-i place să îşi asume riscuri, să experimenteze. Lucrează bine alături de alţii când există un scop comun, dar fără a dori să fie remarcat sau expus public.

Copilul extrovertit emoţional este extrem de sensibil la critică şi în situaţiile de conflict. Este prietenos, dar are nevoie să simtă siguranţa că este plăcut, acceptat şi apreciat. Abordează o arie largă de activităţi, dar este mai eficient în medii care presupun ordine şi logică. Reacţionează mai bine în faţă cooperării decât a competiţiei şi este capabil de eforturi susţinute pentru a atinge ceea ce-şi propune.

Copilul introvertit emoţional are de obicei înclinaţii artistice. Este perfecţionist, are multă răbdare, face lucrurile în ritm propriu, destul de încet. Fiind foarte sensibil este întotdeauna gata să ajute pe cei ce au nevoie. Evită conflictele şi se poziţionează ca pacifist. Poate acumula emoţii negative, de aceea trebuie învăţat să se exteriorizeze. Se descurcă bine în grupuri mici şi cooperante şi reacţionează mai bine la recompensă decât la pedeapsă.

Copilul extrovertit intuitiv este înzestrat cu imaginaţie şi curiozitate nestăpânită. Are idei, energie, îşi ocupă permanent timpul, iubeşte provocările. Îi place să fie în centrul atenţiei şi adoră poziţiile de conducere. Nu iubeşte regulile, poate fi uşor distras de la ceea ce face şi renunţă cu destulă uşurinţă la ceva înainte de finalizare pentru a demara altă activitate.

Copilul introvertit intuitiv se conduce după valori şi este orientat spre servicii. Preocuparea lui majoră este să găsească modurile optime de rezolvare a problemelor (atât ale lui cât şi ale altora). Mulţi se orientează profesional spre cariere în care să lucreze cu oameni şi să-i ajute. Sunt serioşi în ceea ce fac, iubesc lectura, caută permanent surse de informaţie în domeniul de care se ocupă şi tind spre perfecţionism.

www.problemele-copilului-meu.ro   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Personalitatea copiilor după indicatorul Myers-Briggs.
 Vizualizări articol: 9661 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Personalitatea copiilor după indicatorul Myers-Briggs0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei