Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 mar 2014 - Anul XIX, nr. 57 (5566)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Sinucidere

Suceveanul care și-a violat şi ucis verișoara în vârstă de 14 ani s-a spânzurat în penitenciar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Tânărul în vârstă de 20 de ani, din Clit - Arbore, care, anul trecut, în luna mai, şi-a violat şi ucis verişoara, o minoră de 14 ani, s-a sinucis în Penitenciarul de Minori şi Tineri Bacău, au anunţat reprezentanţii unităţii de detenţie.

Dănuţ Vasile Berejanţchi fusese condamnat la 21 de ani de închisoare pentru monstruoasa lui faptă, comisă în seara zilei de 17 mai 2013.

 

I-a lăsat un bilet unui coleg de celulă: „Sun-o pe mama”

Purtătorul de cuvânt al penitenciarului din Bacău, Adrian Novac, a declarat ieri pentru „Monitorul de Suceava” că deţinutul s-a sinucis vineri după-amiază.

„În jurul orei 15.00, persoana condamnată a fost găsită spânzurată în grupul sanitar al camerei, de către agentul supraveghetor al secţiei. Personalul medical al unităţii a intervenit imediat pentru acordarea primului ajutor şi concomitent a fost anunțat serviciul de urgență 112. Echipajul SMURD sosit la penitenciar a declarat decesul la ora 16.20”, a explicat reprezentantul penitenciarului.

Dănuţ Vasile Berejanţchi a refuzat să iasă la ora de plimbare în incinta unităţii de detenţie şi, profitând de faptul că a rămas singur în celulă, s-a spânzurat de o ţeavă.

Tânărul le-a spus colegilor de detenţie că îşi va pune capăt zilelor şi i-ar fi lăsat unui alt deţinut un bilet: ”Sun-o pe mama”, urmat de numărul de telefon al mamei sale.

 

Tatăl deţinutului mort: „Cred că a vrut să ne uşureze nouă suferinţa”

Luni după-amiază, trupul neînsufleţit al lui Dănuţ Vasile Berejanţchi a fost adus acasă, la Clit, unde familia l-a îngropat în cimitirul satului. 

Ştefan Berejanschi, tatăl tânărului, a mărturisit ieri că ultima oară când a vorbit cu fiul său acesta i-a spus să nu-şi facă griji, că el e bine în penitenciar şi le-a cerut părinţilor să aibă grijă de ei.

„Eu totuşi mă gândesc că el şi-a făcut capătul zilelor ca să nu avem noi de suportat de pe urma lui. Cred că a vrut să ne uşureze nouă suferinţa”, spune bărbatul cu lacrimi în ochi. Acesta adaugă că fiul său nu i-a spus niciodată de când a fost încarcerat că ar suferi şi că s-ar gândi să-şi încheie socotelile cu viaţa.

„A fost şi preotul penitenciarului la el, cu câteva zile înainte, şi nu a observat nimic în neregulă la fiul meu”, completează Ştefan Berejanschi.

 

„Părinţii lui au văzut chipul pentru ultima oara, eu nu am avut ce să văd... numai oase”

De cealaltă parte, în familia tinerei ucise de către Dănuţ Vasile Berejanţchi, moartea acestuia din urmă nu a adus nici o alinare.

“Au zis că era persecutat de alţi deţinuţi şi nu a rezistat detenţiei”, ar fi auzit Mihai Berejanschi, tatăl minorei omorâte acum aproape un an. „Nu pot să spun că m-am bucurat că şi-a luat viaţa, că nu te bucuri de moartea nimănui. Totuşi, m-am uşurat aşa un pic, că am ştiut cum a murit fata mea şi cum a ucis-o... Măcar putea nenorocitul să dea un sms să spună: mergeţi că acolo e moartă, aşa, după două săptămâni, numai oase... Părinţii lui au văzut chipul pentru ultima oara, eu nu am avut ce să văd”, era încă sfâşiat de durere tatăl minorei ucise.

Irina Berejanschi, mama adolescentei omorâte, recunoaşte că a răsuflat uşurată când a aflat că criminalul fiicei sale şi-a pus capăt zilelor.  

“Mă gândeam că vine acasă, după eliberare, să-mi ia ăștialalți doi copii, să mi-i omoare. Tot satul se temea”, plânge femeia, privind spre o fotografie înrămată cu chipul fiicei sale.

 “Atât mi-a mai rămas, fotografia asta, altceva nu mai...”, e răpusă de durere femeia.

 

Şi-a legat verişoara de un copac, a violat-o, după care i-a tăiat gâtul

În iarna anului trecut, judecătorii au dat sentinţa finală în cazul terifiantei crime de la Arbore: Dănuţ Vasile Berejanţchi a fost condamnat la 21 de ani de închisoare pentru viol şi omor calificat.

Scenariul crimei comise este înfiorător: în seara zilei de 17 mai 2013, în jurul orei 20.00, tânărul şi-a răpit verişoara când aceasta se întorcea de la şcoală, a dus-o în pădure, i-a luat telefonul mobil, a ameninţat-o apoi cu un cuţit şi, după ce i-a legat mâna dreaptă cu o sfoară de un copac, a violat-o.

Apoi, când victima i-a spus că va reclama totul la poliţie, i-a tăiat gâtul.

I-a acoperit apoi trupul neînsufleţit cu vegetaţie uscată, crengi şi frunze, iar cuţitul l-a ascuns în pădure.

În zilele următoare, după ce mama fetei a sesizat poliţia cu privire la dispariţia acesteia, Dănuţ Vasile Berejanţchi a fost audiat de poliţişti, însă le-a spus că habar nu are unde ar putea fi verişoara sa.

După câteva zile a plecat în Polonia, la cules de sparanghel, iar aici, susţin anchetatorii, tânărul ar fi vândut contra sumei de 10 euro telefonul mobil al verişoarei sale.

S-a întors în ţară pe 28 mai, când a şi fost săltat de poliţiştii care între timp aflaseră că a folosit telefonul victimei.

Încolţit de anchetatori, tânărul a recunoscut tot şi i-a dus pe ofiţerii de la Investigaţii Criminale în locul în care a comis fapta şi a ascuns cadavrul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul care și-a violat şi ucis verișoara în vârstă de 14 ani s-a spânzurat în penitenciar.
 Vizualizări articol: 8268 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Suceveanul care și-a violat şi ucis verișoara în vârstă de 14 ani s-a spânzurat în penitenciar4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dragoste trimis de
(12 mar 2014, 12:03:52
Probabil ca pana sa se dea huta pe teava, respectivul criminal, a avut o viata sexuala foarte activa la penitenciar... Justitia Divina l-a gasit pana la urma.
1.1  RE: Dragoste trimis de
(12 mar 2014, 12:24:31
....pentru monstruoasa lui faptă, condamnat doar la 21 de ani de închisoare!?

1.2  RE: Dragoste trimis de
(12 mar 2014, 15:56:22
21 de inchisoare inseamna 14 ani reali...anu de puscarie este 8 luni....plus poti sa mergi la munca ,buna purtare ti se mai scade...ramai cu 10 ani reali...pentru o asa crima cam putin...
2.   La biserica ce va invata? trimis de
(12 mar 2014, 13:10:17
vad ca toti va bucurati,dar sunt curios ce va zice popa la biserica. SA MOARA SI CAPRA V ECINULUI.traim intr-o tara de prosti . ne laudam cu o natie crestina si ne bucuram de raul vecinului. ne meritam soarta
3.   Comentariu trimis de
(12 mar 2014, 15:46:17
irina! tu lai vazut vre-o data pe dracu? daca nu lai vazut tute in baie si uitate in oglinda si sigur ai so vezi pe satana
4.   Comentariu trimis de
(12 mar 2014, 15:52:44
indiferent cea facut criminalu asta nu trebuie sa aduci jicniri unei familii indurerate, ati vazut ca si mama fetitei ucise de criminal a zis ca nu se poate bucura de moartea lu dar voi care nu aveti nici-o treaba cu cazu asta nu aveti nici un drept
5.   @luminita popescu trimis de
(12 mar 2014, 19:16:28
profilul mihai alexa nu este al meu..inca n.ai descoperit america...
6.   Cretinism trimis de
(12 mar 2014, 21:12:05
luminita, luminata, cum iti mananca gramatica pasarica.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei