Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 mar 2014 - Anul XIX, nr. 57 (5566)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bani „la indigo”

Bancnotele de 50 de euro false, plasate în Suceava, sunt aproape identice cu cele reale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele 31 de bancnote falsificate, în cupiură de 50 de euro, retrase de pe piaţă acum două zile de ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, erau atât de bine contrafăcute, fiind aproape identice cu cele reale.

Surse din cadrul anchetatorilor ne-au mărturisit că bancnotele măsluite erau realizate profesionist, bănuind că ar proveni dintr-o fabrică clandestină de falsificare de bani.

Inclusiv elementele de siguranţă apăreau pe bancnotele contrafăcute, singurul lucru după care îţi puteai da seama că erau false fiind că aveau aceeași serie.

Ieri, la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a fost adus unul dintre cei trei suspecţi în acest dosar, Constantin Popescu, în vârstă de 23 de ani, din municipiul Suceava, după o noapte petrecută în arestul poliţiei judeţene.

Procurorul de caz a decis cercetarea în stare de libertate a respectivului suspect, luând faţă de acesta măsura controlului judiciar (obligarea de a nu părăsi localitate).

Aceeaşi măsură a fost luată încă de luni şi faţă de ceilalţi doi suspecţi în cauză, Mădălin Candrea şi Andrei Cozubaş, ambii din municipiul Suceava.

Din datele oferite de anchetatori, banii falşi ar proveni din Italia şi au ajuns iniţial pe mâna lui Andrei Cozubaş. Rolul de a plasa banii falşi pe piaţă i-a revenit lui Constantin Popescu, care, susţin surse judiciare, primea în jur de 100 de lei pentru fiecare bancnotă plasată.

Popescu, arată anchetatorii, a cumpărat trei telefoane smartphone de la persoane din Suceava şi Rădăuţi pe care le contacta prin intermediul unor site-uri de anunţuri.

Luni dimineaţă, cei trei s-au trezit la locuinţele lor cu ofiţerii BCCO şi procurorul de caz care aveau mandate de percheziție.

Anchetatorii continuă cercetările pentru identificarea şi a altor bancnote contrafăcute şi pentru a stabili de unde provin banii respectivi şi ce alte persoane mai sunt implicate în acest caz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bancnotele de 50 de euro false, plasate în Suceava, sunt aproape identice cu cele reale.
 Vizualizări articol: 5445 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bancnotele de 50 de euro false, plasate în Suceava, sunt aproape identice cu cele reale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Seriile bancnotelor trimis de
(12 mar 2014, 18:55:08
Era bine daca publicati si seria bancnotelor, pentru ca cititorii sa semnaleze prezenta si altor bancnote in piata.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei