Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 mar 2014 - Anul XIX, nr. 56 (5565)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Ficuşi în locul consilierilor locali

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru ca municipalitatea să scape de o grijă, de o mare grijă, primarul PDL al Sucevei, Ion Lungu, ar vrea să paseze transportul şi distribuţia energiei termice unei firme private. Cum de producerea agentului termic se ocupă o companie privată, dacă Primăria şi Consiliul Local Suceava ar încredința şi transportul şi distribuția energiei termice unui sereleu, atunci cetăţenii de la bloc nu se vor mai putea duce la primărie pentru a se plânge în cazul în care nu va fi încălzire şi apă caldă ori dacă facturile vor fi prea mari. Mă refer, evident, la cetăţenii de la bloc care încă mai sunt abonaţi la sistemul public de termoficare. O activitate atât de importantă cum este cea de alimentare a locuinţelor cu agent termic trebuie să fie şi sub un oarecare control al municipalităţii. Economia de piaţă prost înţeleasă a demonstrat de-a lungul timpului că este nevoie de acest lucru. Primăria trebuie să fie şi locul în care contribuabilul să poată veni să se plângă, nu doar cel unde acesta este primit pentru a-şi plăti taxele şi impozitele. Pentru ce mai are nevoie Suceava de primar şi de consilierii locali dacă aceştia nu vor să-şi asume nici o răspundere în ceea ce priveşte termoficarea? Apropo de termoficare şi de consilierii locali, primarul Lungu a spus că a avut o serie de întâlniri cu aceştia, pentru a afla care este părerea lor în ceea ce priveşte transportul şi distribuţia energiei termice. După discuţiile cu aleşii locali din toate formaţiunile politice reprezentate în Consiliu, adică PSD, PNL, PDL şi PP-DD, Ion Lungu şi-a dat seama că a pierdut timpul degeaba. Consilierii i-au spus primarului că ei n-au nici o putere şi că pentru propuneri privind viitorul termoficării trebuie să se adreseze şefilor lor de partid. În primul rând, ştiindu-se de atât amar de vreme că „Termica” este în insolvenţă şi că vrea să renunţe la transportul şi distribuţia energiei termice, existând riscul ca şi mâine Suceava să rămână fără apă caldă şi încălzire, consilierii ar fi trebuit să discute de mult cu şefii ca să-i lumineze. În al doilea rând, şi în politică trebuie să existe o anumită disciplină. Însă, asta nu ar trebui să însemne că şeful dictează, iar consilierul local, consilierul judeţean sau directorul de instituţie publică execută. Dacă aleşii locali n-au idei, n-au curajul să şi le impună şi n-au nici un cuvânt de spus atunci când se iau decizii importante, atunci să-şi dea demisiile. Iar în locul lor să vină şefii de partid şi, pentru a popula sala de şedinţe a Consiliului Local Suceava, să pună pe scaune nişte ficuşi. Măcar plantele vor numai apă, nu şi indemnizaţie de şedinţă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ficuşi în locul consilierilor locali.
 Vizualizări articol: 3103 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Ficuşi în locul consilierilor locali4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei