Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 mar 2014 - Anul XIX, nr. 57 (5566)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Drept la replică

Acest drept la replică nu ar fi existat defel, dacă prieteni veniţi la noi în zi de duminică, revoltaţi de toate minciunile prezentate în media locală şi centrală, nu ne-ar fi spus că stăm ca nişte laşi, lăsând ca băiatul nostru să fie linşat în public.

Atunci am înţeles că nu toată lumea acceptă că există şi o demnitate a suferinţei, că, pentru unii oameni, absenţa unei reacţii publice înseamnă acceptarea celor spuse ca fiind adevărate.

Nu, dragi prieteni, noi, familia M., nu suntem laşi... nu ne-a fost deloc uşor să ne vedem copilul atacat pe nedrept, să vedem că erori de-ale copilăriei sunt transformate în acte de terorism... dar avem atât autorespect încât nu înţelegem să demonstrăm public ce înseamnă plăcerea porcului de a se tăvăli în mocirlă.

Nu vom comenta defel reacţia de neînţeles şi deloc de acceptat a unor părinţi ce nu tolerează diversitatea copiilor şi încearcă să impună ordinea lor, într-o şcoală publică.

Nu suntem de acord (şi specialiştii consultaţi de noi nu au altă opinie) că minorul D.M. ar avea probleme de integrare socială: el are probleme, pur şi simplu probleme în această şcoală. O şcoala în care învăţătoarele de clasa pregătitoare nu urmăresc să ajute copilul să-şi dezvolte personalitatea, ele au nevoie de yes-man-i, altminteri se vaită în faţa copiilor că „nu mai pot”, „am obosit”, „mi s-a uscat gura”.

O şcoală în care directoarea refuză colaborarea cu familia, refuză colaborarea cu psihologul contactat de familie, refuză să aplice recomandările psihologului şi ale neuropsihiatrului, refuză să-şi recunoască incapacitatea de a administra un conflict, refuză să protejeze un copil, care la acest moment este total debusolat şi dezorientat.

Sunt luni de când noi, familia, am cerut şcolii să aplice programul indicat de psiholog, pentru a ajuta minorul să se integreze: învăţătoarea a refuzat, directoarea a refuzat, inspectoratul a asistat impasibil. Ni s-a dat, pur şi simplu, un termen limită de a muta copilul din şcoală.

Am refuzat „soluţia” şcolii, am cerut ajutorul factorilor de educaţie şi de protecţie a copilului în localitate (am depus memorii peste tot), dar am cerut şi sfatul unor prieteni aflaţi în afara ţării. Care au fost la început indignaţi, ca acum să fie de-a dreptul oripilaţi.

Ei, aceşti consilieri ai noştri ne-au arătat că acest caz trebuie să ajungă pe masa comisarului european pentru educaţie, căci ceea ce se întâmplă în România nu doar că nu respectă legile europene şi Carta Drepturilor Copilului, dar nici măcar pe cele creştine nu le mai respectă.

Ne-au spus şi ce avem de făcut, ce proceduri să urmăm... şi noi am urmat, pas cu pas, aceste indicaţii.

Căci noi nu ne vom rezuma ca dosarul să ajungă la minister! Ne vom duce la „inima Europei”.

Sunt carenţe legislative evidente, dar sunt şi mentalităţi învechite, lăsate prea mult în funcţii de conducere, de unde mai mult distrug copiii, decât să-i ajute.

Este bine cunoscut: copiii răspund mereu pe măsura stimulilor! Iar copilul nostru are o personalitate puternică, el ştie să scrie şi să citească, şi nu de puţine ori ne-a spus că se plictiseşte la şcoală, căci el ştie deja tot ceea ce doamna le arată.

El nu se repede din senin în gâtul copiilor, dar nu rămâne niciodată dator şi înţelege să-şi „plătească poliţele” atunci când cel care l-a lovit în prealabil se aşteaptă mai puţin.

Copilul nostru a fost educat să respecte poliţistul şi, oricând se simte în primejdie, să cheme Poliţia în ajutorul lui... nu ştiu ce anume se petrece în această şcoală, ca un copil să ajungă să fie de-a dreptul îngrozit, încât să considere că numai Poliţia îl mai poate ajuta!

Pentru noi, ca părinţi, de neînţeles rămâne atitudinea şcolii şi a inspectoratului: şi directoarea şcolii, şi inspectorii ştiau că noi vom părăsi şcoala la sfârşitul acestui an, căci vom părăsi localitatea! Au ştiut, dar au încurajat, prin vorbe sau prin fapte, aceasta „execuţie în piaţa publică”.

Tot acest circ mediatic a fost dirijat numai şi numai pentru a-l obliga pe minorul David M. să plece acum, când a decis un nucleu de indivizi. Că este vorba despre răzbunare la adresa noastră, că este vorba despre orgolii de nestăvilit sau despre dorinţa de a capta injust, pe orice cale şi prin orice mijloc, atenţia publicului, nici măcar nu ne interesează să mai aflăm.

Este, însă, o discriminare evidentă.

Ei bine, spre durerea tuturor celor ce doresc să-l strivească pe minorul David M., procedurile există să fie respectate... şi toate aceste minciuni aruncate în presă au făcut ca noi, familia, să cerem răspicat, tuturor factorilor implicaţi, respectarea tuturor prevederilor legale.

Copilul nostru nu este bătăuş, nu este terorist, dar nu va deveni nici victima unui sistem incapabil să educe şi să protejeze.

Căci, din fericire, România nu este o insulă în lume, ea face parte din Uniunea Europeană. Vă asigurăm că plângerea noastră, împotriva unui sistem injust şi inuman, în care un copil de 6 ani este batjocorit în media cu participarea activă a directoarei de şcoală şi nimeni din inspectorat şi minister nu ia atitudine pentru aplicarea legilor în vigoare, va urma toate căile legale.

Şi vom ajunge cu reclamaţiile noastre mult mai departe decât îşi pot imagina cei care ne-au denigrat nemeritat copilul.

Vom face aceste demersuri nu pentru a-l proteja pe copilul nostru (noi nu vom mai fi aici, la decizia finală), ci pentru a evita ca, pe viitor, astfel de vendete publice să se mai repete.

Vă mulţumim tuturor!

 

Familia minorului David M. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drept la replică.
 Vizualizări articol: 2501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Drept la replică4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tare replica. trimis de
(12 mar 2014, 14:26:57
Cel mai mult mi-a placut faza cu "dar nu ramane niciodata dator si intelege sa-si plateasca politele atunci cand cel care l-a lovit in prealabil se asteapta mai putin". Asta cu bataia se invata de acasa, nu? Daca ne-am educa toti copiii asa, cred ca scolile ar fi campuri de lupta. Deci bravo mamico, da-i bataie inainte!!!!
Hai sa ne transformam in luptatori, sa supravietuim noilor generatii care se pregatesc in scolile publice.
Daca stie sa scrie si sa citeasca, ce cauta in clasa pregatitoare?
2.   .....parinti fara vina????? trimis de
(12 mar 2014, 17:12:21
Pe cine ati platit sa va scrie randurile?
La cei 6 ani de acasa v-ati gandit? Dati vina numai pe invatatori, cadre, parinti, colegii lui, institutii, ministere, UE etc. Voi parintii nu aveti nicio vina ca nu v-ati educat odrasla si ati crescut un terorist, nu,nu. Uitati-va bine in ograda voastra si luati/indreptati primele masuri si apoi restul..............
3.   "Dreptul la replica" explica multe realitati crude trimis de
(12 mar 2014, 18:58:55
Nu place “ dreptul la replica’’unora ?!De ce oare?!! Trebuie sa te invete cineva ce sa scrii?
Cu regret trebuie sa remarcam : este o realitate a invatamantului romanesc pe care o prezinta acesti parinti. Daca incercati sa fiti obiectivi, asa este. Sigur a fost si baietelul provocat de alti copilasi. Asta nu vrea sa se vada.Indiferent de educatie, unii copii reactioneaza diferit .Tocmai aici s-a gresit.Trebuia gestionat cu raspundere si implicare de catre cel de la catedra , de catre conducerea scolii , atunci cand parintii au incercat sa colaboreze cu factorii care ar fi putut sa-i ajute . Au venit cu solutiile lor, dar au fost refuzati; in schimb pentru a nu-si bate capul, scoala a gasit solutia : mutarea la alta scoala. De ce incercau sa paseze munca altor colegi ai lor? Nu-I lipsa de responsabilitate? Nu sunt platiti la fel?
Cum lucreaza cadrele didactice care au in clasa multi copii cu probleme si nu se mai plang atat. De ce? Pentru ca , pentru ei sa fii cadru didactic este o profesie, nu doar o meserie.
CAND PUI SUFLET, ALTFEL VEZI LUCRURILE!!!!!
Cand vrei sa-ti aperi pielea sau cine stie ce orgolii ai, treci peste cadavre.
Dragi prieteni ai acestor parinti, dati-le telefon si felicitati-i pentru curaj.
Asa nu se vor mai crea precedente.
Ma bucur ca mai exista oameni cu curaj si coloana vertebrala.
Rautaciosilor nu le raspund.E sub demnitatea mea.

4.   "parinti fara vina" trimis de
(12 mar 2014, 21:37:05
Dragi parinti, fara suparare dar intreaga vina va apartine. Scoala, indiferent de numarul sau numele pe care il poarta nu poate fi considerata responsabila de probleme de genul celor create de copilul dvs. Astfel de probleme sunt consecinta carentelor in educatie si crestere,carente decare sunt vinovati numai parintii.Scoala doar instruieste copilul si il ajuta sa deprinda cunostintele necesare pt dezvoltarea intelectuala insa nu poate suplini parintele in ceea ce priveste educarea copilului. Probabil acum vi se pare incitant sa va luptati cu o scoala nevinovata,insa mai tarziu cand veti constata ca odrasla dvs nu are nici cel mai mic respect fata de valorile societatii si probabil nici fata de dvs,veti regreta. Un copil de 6 ani care se adreseaza cu apelative de genul "DUMNEZEUL MATI DE DIRECTOARE" are grave lipsuri in crestere si educatie. Si, ma intreb retoric, oare ceilalti 29 de elevi si parinti sunt cu totii nebuni si numai dvs aveti dreptate fiind o victima a sistemului scolar?!
4.1  RE: "parinti fara vina" trimis de
(13 mar 2014, 18:50:37
confuzi lucririle d le Vasilache.....dumneatale confuzi anume ptr ca esti probabil un cadru didactic imbacsit ca si ceilalti...Uiti varsta copilului....copilul pleaca la scoala 4 5 ore ,da? cine il are in grija? parintele sau profesorul? Este profesorul educat si abilitat ,inclusiv psiho pedagogic sa instruiasca acel copil si alti 29 daca atati sunt in clasa respectiva? ce sa faca mama de acasa? sa vina sa l ajute pe profesor sa si faca meseria? Scoal zilelor noastre e virusata de spaga si coruptie!!!! e stiut ...daca o sleahta intreaga de profesori nu au reusit sa stapaneasca un copil... NU au reusit ptr ca N AU VRUT..DIN RAUTATE i
4.2  RE: "parinti fara vina" trimis de
(13 mar 2014, 19:00:21
N au vrut din rautate si orgolii ieftine...a injurat o pe directoare..si ? i a cazut cununa? e prima careia i se intampla? descurcati va cu acesti copii ca de aia sunteti platiti si primiti bani grei de la statul roman...veti lua o pensie frumoasa ...copiii de azi sunt agitati si prost crescuti? sunt vremurile pe care voi,intelectualitatea romana le ati pregatit o copiilor nostrii..voi care i invatati ca scoal se terminA SI PE BANI ,SI PE PROTECTIE SI PE PARTINIZARE SI PE DISCRIMINARE....voi ,PROFESORII suntet
4.3  RE: "parinti fara vina" trimis de
(13 mar 2014, 19:06:11
sunteti cei care le oferiti adevarata educatie si viziune asupra vietii,ptr ca sunteti calificati ,ptr ca sunteti cu scoala.sunteti la scoala cu ei marea majoritate a timpului...ii invatati sa socializeze ,sa se integreze..nu doar informatii peste informatii si cautari de specimene donatoare de avantaje si spagi..Cine sunteti voi? Respectul se castiga! Sunt si profesori in fata carora te inchini si altii pe care i injuri...Sunt ,in zilele noastre din ce in ce mai multi copiii,superdotati,cu personalitate care spun lucrurilor pe nume..Bravo lor si parintiulor lor ca nu ia u invatat sa minta , sa se linguseasca ,sa spaguiasca ptr un avantaj..
4.4  RE: "parinti fara vina" trimis de
(13 mar 2014, 19:13:16
Felicitari parintilor copilului David!!! Sa nu va lasati intimidati! Ca d voastra sunt si alti parinti, care n au curajul sa lupte cu un sistem corupt...Sa nu va asteptati ca ISJ sa fie de partea d voastra...Vor minti cu nepasare la fel ca si profesorii din acea scoala, sa nu va asteptati la ajutor din partea Directiei Protectiei Copilului Suceava--protejeaza prof
si autoritatile...Un copil nu e aparat in tara noastra decat de parinti...Sufletul copilului, problemele adevarate ivite in cresterea si educarea lui nu intereseaza pe nimeni decat daca e fiul lui..adica o beizadea....
5.   Vasilache era o papusa manuita de un papusar trimis de
(12 mar 2014, 22:23:43
Hopa! Papusarul nostru stie ca a injurat-o pe d-na directoare. In articol nu s-a plans directoarea de asa ceva.Poate a si batut-o?! Terorist mai este pustiul asta! A bagat spaima in toti.
Omule, chiar crezi ca sunt prost ca sa inghit ce scrii tu acum? Daca parintii gresesc in educatie, scoala nu are niciun rol ? Face numai instructie ?! Saraca scoala! Halal scoala! Vai sistem de invatamant!
5.1  RE: Vasilache era o papusa manuita de un papusar trimis de
(13 mar 2014, 09:39:31
Mai "Opinca" vezi-ti de treaba ta. Chiar trebuie sa acceptam proasta crestere? Ce vina au 29 de copii ca unul e invatat de acasa sa bata? Adica 29 de copii il provoaca si el saracutul reactioneaza? Si fete si baieti sar toti la bataie? Ce chestie...mai rar asa ceva. Adica toate cadrele didactice nu mai stiu sa-si faca treaba? Cum a nimerit in asa scoala "micutul geniu"?
5.2  RE: Vasilache era o papusa manuita de un papusar trimis de
(13 mar 2014, 19:21:10
citeste ce debitezi: de o parte 29 de copii si invatatoarea cred,ca doar nu stau singuri in clasa, de o parte copilasul ala de 6 ani..toti se sperie , toti plang : iaca vampirul...Si, si ,si doamna unde i ? Mai ,voi sunteti cu toate acasa sau pur si simplu comentati sa va aflati in treaba? Ca tata Floarea pe banca la portita duminica...Si directoarea: sariti ! Politia! Sa vina Monitorul sa salveze ditamai poporul...Natie proasta!
6.   Proasta natie trimis de
(13 mar 2014, 10:55:12
Ma uit la comentariile de mai sus si nu-mi vine sa cred ce citesc. Chiar nu înțelege nimeni din cei care au scris mai sus ca acest copil de 6 ani nu are discernământ ? Sigur ca e treaba părinților sa il educe dar e in aceeași măsura si treaba dascălilor si a psihologului care teoretic ar trebui sa existe in fiecare unitate de învățământ. Cu ce ajuta o unitate de învățământ un asemenea copil dacă il muta in alta unitate? Oare odată ajuns acolo acel copil se va cuminți peste noapte? Oare pasarea responsabilitatii de la un director la altul si de la un Invatator la altul va rezolva problema? Nu!!!! Sistem de învățământ de doi bani si cu profesori Învățați sa educe copiii cu aratatorul si cu amenintari d genul "te las repetent" sau "te mut la alta școala" . Acest copil trebuie ajutat in egala măsura de părinți , cadre didactice si psiholog. Cât despre minunatul jurnal care a publicat aceste articole in care a "infierat" atitudinea copilului ignorând total esecul cadrelor didactice si al instituției care ar fi trebuit sa il ajute .... Ce sa mai spun.... Felicitări!!!!
6.1  RE: Proasta natie trimis de
(13 mar 2014, 15:07:35
Serios? E proasta tare?
Bineinteles ca un copil nu are discernamant, dar ce te faci atunci cand parintii nu-si educa copiii in primii ani de viata? De ce pui in carca dascalilor educatia care trebuia facuta pana la intrarea in scoala? Oare toti sunt incompetenti? Ca asa spune o persoana?
Si da, invatamantul din Romania are lacune, vrem sa fie ca in tarile dezvoltate dar mijloacele lipsesc. Cadre specializate pentru copii care se integreaza mai greu nu sunt, spatiile sunt limitate, etc. Se stie foarte bine cum este la scoala. Cine vrea ceva special cred ca exista alternativa-invatamant privat-cine poate.
Imaginati-va cum intr-o clasa de 30-35 copii un cadru didactic trebuie sa lucreze cu un singur copil -care nu are cei 7 ani de-acasa, sa-l educe eventual. Si parintii sa se planga ca nu e bagat in seama. dar ceilalti?
6.2  RE: Proasta natie trimis de
(13 mar 2014, 19:29:44
ce treaba ai cu educatia copilului de acasa, d na cadru didactic (bag seama)? Nu vin copii in clase pregatitoare cu comportament diferit? L a trimis mama pe copilas sa intre in clasa si in loc de buna ziua sa o injure pe doamna? Nu cred...Cred ca esti una din doamnele implicate, care l a atitudinea parintilor lui David,ofensatoare la adresa tronului Mariei Voastre, v ati gandit cum sa i puneti cu botul pe labe pe ,, nerusinati" .Razbunandu va pe copil! Sunt de meserie profesor si mi e foarte usor sa ghicesc comportamentul vostru...la fel de usor cum stiu ca aveti metode sa o faceti...Problema e ca ar trebui ca ISJ Suceava sa puna treburile la punct: cinstit si profesionist!
6.3  RE: Proasta natie trimis de
(14 mar 2014, 09:09:59
Daca nu ma cunosti nu vorbi aiurea. Problema este ca in Romania de astazi cei smecheri si prost crescuti sunt ridicati in rang, iar cei bine crescuti trag ponoasele de la cei smecheri.Eu nu am pus cu botul pe labe pe nimeni, nici macar nu cunosc pe cineva cu bot si labe (poate tu cunosti?) . Daca esti cadru didactic- nu mi-as da copilul pe mana ta. Mai esti in tara sau ai fugit de natia asta proasta? Cred ca ai rude aici, sunt tot proaste? Frumos vorbesti de natia din care te tragi si tu!
Rusine d-na profesor!
6.4  RE: Proasta natie trimis de
(14 mar 2014, 09:53:30
ai postat,deci nu trebuie sa te cunosc...eu ma prezint spre deosebire de domnia ta...nu profesez...mi am dat demisia cand mi am dat seama ca sistemul de invatamant din Romania e in slujba profesorilor si a ierarhiei...nu a copilului..NU din cauza copiilor ! A minciunii,perversitatii si slugarniciei ...asta sunteti marea majoritate a cadrelor didactice a zilelor noastre...ati creat si alimentat un sistem fatarnic (ceva a la Fanar..)in care toti se urmaresc pe toti. cercuri pedagogice cu mese, cadouri,lingusiri, barfe, spagi...etc.chiar stiu despre ce e vb, chiar mi e sila ....Copiii nu au nici o vina...Daca credeti ,voi ,cei adulti ca,copiii nu vad si nu prelucreaza toate aceste stari de fapt ,va inselati...Sa nu mai vb de familiile sus puse, de copiii lor extradotati si superlaudati...de...nu s ar termina o luna discutia noastra...
6.5  RE: Proasta natie trimis de
(14 mar 2014, 10:03:26
Invatamantul e in slujba copiilor..nu a voastra....Azi oricine are o diploma cumparata 60% e profesor, cumpara locul in invatamant si apoi se fixeaza statornic...Cine sufera? Copiii...Apoi ,tot copiii sunt de vina ca ei nu primesc osanale pe masura..Nu va convine ,dati va demisia...NU instaurati un regim abuziv ,incalcati legea si dati vina pe copiii problema... La cursurile de pedagogie am invatat doamna , copilul nu e niciodata vinovat..Dumneata nu? Iar referitor la ,,prost crescut..", parintii impreuna cu scoala sunt raspunzatori de educatia unui pui de om... Sa afirmi ca un copilas de 6 ani e prost crescut dupa criteriile domniei tale da dovada de superficialitate ...Cumpara ti o banca la poarta si ia legatura cu ceva niscai vecine,lasa te de postari...Si da, mi e rusine cu specimene din astea ale natiei mele... Unde locuiesc acum ,profesorii si ar pierde slujba ptr abuzul pe care l au facut asupra unui copil de 6 ani...
6.6  RE: Proasta natie trimis de
(14 mar 2014, 10:46:17
Sa continuam, daca nu erai lasa, ramaneai in tara si incercai sa schimbi ceva. De departe e foarte usor sa arunci vorbe. Probabil nu aveai stofa de profesor, incat nu ai rezistat. Profesorii adevarati isi fac meseria in tara, asa greu cum este, sunt dedicati si ii invata pe copiii.
Oricum discutia nu are rost. Nu-mi pierd timpul cu fosti profesori care isi permit sa "vorbesca" asa .
7.   ............................... trimis de
(13 mar 2014, 16:27:01
Nue adevarat ca toti cei 29 de parinti sint nemultumiti. Dar toti am fost amenintati ca daca nu participam la "revolta" ne vor scoate copi din clasa. In realitate sint 6 persoane care cordoneaza toata treaba. Dar noua, celorlalti, ne este frica. Oamenii astia pleaca. Dar noi ramanem. Si cu cine sa te pui? Cu o avocata? Cu o profesoara care-i tot in gen 4?Si cu restu cu pile? mie mila de oameni astia care au avut indrazneala sa ridice capu. Si nam nimic cu ei, dar asta e treaba. Nici macar nu stiu cum stau lucrurile in adevar. Pe fata avocatei cand da pumni in cap la alti copi no vede nimenea.Dar suntem nevoiti sa tacem si sa semnam. Majoritatea inchide gura la minoritate.
7.1  RE: ............................... trimis de
(14 mar 2014, 10:10:59
Turma.. ce aud nu mi vine a crede...in Romania copiii nostrii sunt proprietatea profesorilor? Toate acestea sub directa obladuire a ISJ ului....banuiesc...suntem nevoiti sa tacem..ca daca nu au ei metode pedagogice sa i ,, scoata " pe copii din scoala...Ce i aia ? Scoala fascista? Deci cum spuneam...si cum spunea si altcineva mai sus...l au provocat pe copil sa se razbune pe parintii non conformisti...De ce Monitorul a publicat asa un articol?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei