Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 mar 2014 - Anul XIX, nr. 57 (5566)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Întâlnire cu conducerea

Sindicaliștii din cadrul Protecţiei Copilului Suceava, nemulţumiţi de modul de calcul al salariilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sindicatul Judeţean al Angajaţilor din Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (SJASPC) Suceava, care are în componenţă membrii de sindicat din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, sindicat afiliat la Federaţia Naţională Sindicală FNS ,,PRO ASIST” (federaţie reprezentativă la nivel naţional pe ramura de asistenţă socială) a avut luni o întâlnire informală cu conducerea instituţiei DGASPC Suceava, în care s-au dezbătut unele probleme ridicate de membrii de sindicat, precum timpul de lucru, condiţiile de muncă şi respectarea unor articole prevăzute în contractul colectiv de muncă la nivel de unitate.

 

Plata sporului pentru activitatea desfăşurată în zilele de repaus săptămânal şi sărbători legale

Sonia Cuseac, preşedinte executiv la SJASPC Suceava, vicepreşedinte al FNS ,,PRO ASIST”, a spus că încă din anul 2010 a făcut nenumărate demersuri, atât la nivel local, la DGASPC Suceava, Consiliul Judeţean Suceava, Prefectură - Comisia de Dialog Social, cât şi la nivel naţional, la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Inspecţia Muncii Bucureşti, cu privire la plata sporului pentru activitatea desfăşurată în zilele de repaus săptămânal şi sărbători legale. 

„Răspunsul de la Ministerul Muncii - Direcţia salarizare a fost în favoarea noastră şi anume că <de plată, cu spor de 100% din salariul de bază al funcţiei îndeplinite, poate beneficia numai personalul care asigură continuitate activităţii în zilele de repaus săptămânal şi sărbători legale>. Avem speranţa că se va respecta și, implicit, se vor pune în aplicare de către Consiliul Judeţean Suceava, ca ordonator principal de credite, prevederile legale aflate în vigoare”.

 

Proces câştigat, drepturi doar pe hârtie

Pentru anii 2008, 2009, sindicaliştii au sentinţă definitivă şi irevocabilă cu privire la acordarea acestui drept salarial, care va intra în plată din luna aprilie 2014 (primele două tranşe), iar pe anii 2010-2011 Sindicatul Judeţean al Angajaţilor din Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (SJASPC) Suceava are trimis un dosar la CEDO – Strasbourg.

Sindicaliştii sunt nemulţumiți cu privire la modul de încadrare, care s-a făcut în urma aplicării celor două legi de salarizare. Sonia Cuseac a explicat că „în ultimii cinci ani au fost adoptate două legi cadru de salarizare unitară a personalului plătit din fonduri publice, Legea cadru 330/2009 şi Legea 284/2010. Acestea nu au dus la o salarizare unitară şi nici o simplificare a salarizării, dimpotrivă, acestea au creat o discrepanţă mai mare între salariaţii din sistemul bugetar, respectiv angajaţi din DGASPC Suceava. În acest moment, la un salariat cu o vechime de 20 ani, sporul ar trebui sa fie de 25%. Din păcate, suma reprezentând acest spor este introdusă în salariul de bază, pentru a se putea ajunge la salariul minim garantat, iar un salariat angajat recent va avea tot salariul minim garantat, iar la 3 ani sau 5 ani de vechime va primi tranşe de vechime, pe când salariatul cu vechime maximă nu va mai beneficia de majorare salarială”.

 

Salariați care se regăsesc pe aceeaşi treaptă profesională sunt remuneraţi diferenţiat

Am aflat de la sindicalişti că prin punerea în aplicare a legilor cadru 330/2009 şi 284/2010, dar fără a efectua salarizarea conform grilelor de salarizare prevăzute în respectivele acte, s-a ajuns în situaţii aberante, când salariații care se regăsesc pe aceeaşi treaptă profesională sunt remuneraţi diferenţiat. „Suntem conştienţi că pe plan local nu se pot rezolva aceste discrepanţe, urmând să intervenim prin Federaţia Naţională Sindicală FNS <PRO ASIST> la instituţiile abilitate. În urma discuţiilor purtate luni între conducerea sindicatului şi conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, am  primit asigurări că în scurt timp va avea loc examenul de promovare în trepte profesionale pentru aproximativ 250 de angajaţi, care de trei ani nu au fost avansaţi, aceştia îndeplinind condiţiile conform prevederilor legale, prin HG 286/2011. La şedinţa informală, am văzut disponibilitate din partea conducerii Protecţiei Copilului pentru rezolvarea problemelor ridicate de noi, atât cele legate de relaţiile de muncă, condiţii de muncă şi drepturi ce decurg din lege”, a fost de părere Sonia Cuseac.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliștii din cadrul Protecţiei Copilului Suceava, nemulţumiţi de modul de calcul al salariilor.
 Vizualizări articol: 2684 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Sindicaliștii din cadrul Protecţiei Copilului Suceava, nemulţumiţi de modul de calcul al salariilor5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei