Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 mar 2014 - Anul XIX, nr. 57 (5566)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De la reabilitarea străzilor

Contre furtunoase între primarul Sucevei şi constructorii de pe POS Mediu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare din municipiul Suceava au dus la izbucnirea unui conflict  între reprezentanţii Primăriei Suceava şi cei ai firmei Pfeiffer, care execută lucrările de POS Mediu.

Nemulţumirile existente de o parte şi alta a „baricadelor” au culminat ieri cu o confruntare verbală între primarul Ion Lungu, inspectorii din primărie şi reprezentanţii firmei Pfeiffer, puşi faţă în faţă la comandamentul de gestionare a lucrărilor cu finanţare europeană.

Disputa a pornit de la refacerea străzilor afectate de lucrările de apă şi canalizare, după ce inspectorii primăriei au verificat stadiul în care se află numeroase străzi pe care s-a lucrat anul trecut, rezultatele nefiind deloc favorabile constructorilor.

„Pe multe străzi, gradul de refacere a <crescut>de la 100% la 70%. Este prima situaţie în minus pe care o primim” i-a atenţionat primarul Ion Lungu pe constructori, dând ca exemple străzi precum Aurel Vlaicu, Eugen Lovinescu, Ion Dragoslav, Decebal sau Mihai Băcescu.

„Dacă mergeţi când plouă, refacerile sunt de 70%, dacă mergeţi după câteva zile cu soare sunt de aproape 100%, că se zvântă drumul”, a fost replica managerului de proiect al Pfeiffer, Mihai Roşca.

Lungu i-a atras atenţia să nu mai spună „asemenea prostii” şi i-aspus că „balastul pus cum trebuie este acelaşi, indiferent că plouă sau e soare”, ceea ce l-a enervat pe managerul de proiect de la Pfeiffer.

În replică, argumentul adus de cei de la Pfeiffer a fost că străzile pe care au de făcut săpăturile nu sunt bune, că sunt de pământ şi nu au fundaţie, să reziste la trecerea unor utilaje grele.

„Nouă, consultantul şi beneficiarul nu ne plăteşte decât refacerea străzii pe cei 60 de cm de şanţ pe care îl săpăm”, a spus unul din reprezentanţii Pfeiffer.

Practic, cei de la Pfeiffer consideră că tot noroiul care se produce pe străzile pe care le lucrează, de la utilajele de mare tonaj cu care intră acolo, de la pământul răscolit de ei, nu este responsabilitatea lor, după cum a subliniat şi managerul de proiect: „Mie mi-aţi zis să execut lucrarea, dacă strada s-a distrus nu e treaba noastră! Nu aveţi fundaţie la stradă...”.

„Lucrarea prevede readucerea străzii la starea iniţială. Indiferent ce tip de stradă este, trebuie adusă la starea iniţială”, a replicat Ion Lungu.

 

Raportările de străzi finalizate, „sabotate” de ploile de primăvară

La un moment dat, Lungu a încercat să rezolve disputa diplomatic, dar fără rezultat.

„Am analizat foarte atent dinamica lucrărilor şi este prima situaţie în care practic nu s-a lucrat nimic, ba chiar s-a mers în minus, prin reducerea gradului de finalizare a unor străzi raportate ca fiind făcute 100%. În afară de străzile Dragomirna, Lipoveni şi Şipotului, unde s-au mai făcut branşamente, în rest, situaţia e identică cu cea de săptămâna trecută”, a spus edilul sucevean, spre nemulţumirea celor de la Pfeiffer, care au susţinut că ei s-au concentrat pe refacerea străzilor, cum li s-a cerut, iar acum sunt certaţi că nu au avut productivitate la execuţia lucrărilor de apă şi canalizare.

„Eu nu zic că nu aţi făcut, dar în loc să crească, gradul de realizare a scăzut”, i-a spus Lungu.

„Poate că au fost greşite datele din hârtia trecută, dar nu este problema mea”, a replicat Roşca.

„Suntem ca la Stan şi Bran aici, râde lumea de noi” i-a spus Lungu, râzând, în vreme ce reprezentantul Pfeiffer, foarte ofensat, i-a reproşat, aproape ţipând, că foloseşte astfel de expresii.

„Noi am pus balast pe toate străzile, dar au venit ploile şi l-au spălat, de asta acum ne-a scăzut gradul de realizare al lucrării”, a explicat unul din reprezentanţii Pfeiffer.

„Eu nu mă mai cert cu dvs, dar vă rog ca atunci când veniţi săptămâna viitoare, să se vadă o schimbare în situaţia de lucrări, care săptămâna aceasta este dezamăgitoare”, le-a spus Lungu, punând capăt unei şedinţe furtunoase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contre furtunoase între primarul Sucevei şi constructorii de pe POS Mediu.
 Vizualizări articol: 1756 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Contre furtunoase între primarul Sucevei şi constructorii de pe POS Mediu5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei