Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 mar 2014 - Anul XIX, nr. 57 (5566)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sfârşit tragic

Cel mai vechi medic de familie din judeţ, care profesa de 48 de ani, a murit în urma unui accident rutier

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicul de familie al comunei Cârlibaba, Mircea Gordan, în vârstă de 74 de ani, care profesa în localitatea de la munte din anul 1966, a murit acum două zile la „Reanimarea” Spitalului Judeţean Suceava, după ce, pe 6 martie, a fost implicat într-un accident rutier. Moartea acestuia a şocat, mai ales în condiţiile în care după accident acesta a fost diagnosticat preliminar cu leziuni uşoare. Din păcate, a avut leziuni interne, provocate de fracturarea unor coaste, hemoragia pe care acesta a suferit-o fiindu-i în cele din urmă fatală.

Pe 6 martie, Mircea Gordan se deplasa, la volanul unui autoturism, spre la Suceava, unde avea de raportat o serie de date la Casa de Asigurări de Sănătate. 

Conform anchetei poliţiei, în jurul orei 12.50, Mircea Gordan a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, ajungând pe sens opus, după care a intrat în coliziune violentă cu un capăt al parapetului de la podul de peste pârâul Miclăuşa din Vama. Doctorul a decedat luni, la „Reanimarea” Spitalului Judeţean.

 

Continua să profeseze pentru că nici un medic tânăr nu a vrut să meargă la Cârlibaba

Primarul comunei Cârlibaba, Gabriel Danciu, a explicat cât de grea este această pierdere pentru oamenii din localitate.

“Este o pierdere foarte mare, enormă, era un om foarte apreciat în comuna noastră. Deşi domnul doctor era din Cluj-Napoca, acolo locuind şi familia sa, şi era ieşit la pensie, a continuat să profeseze ca doctor de familie la Cârlibaba. Aveam mare nevoie de dumnealui, pentru că nici un tânăr doctor nu a dorit să vină să profeseze aici, în zona de munte”, a declarat primarul Danciu.

Doctorul Irina Badrajan, secretarul Colegiului Judeţean al Medicilor Suceava, a declarat la rândul ei că doctorul Gordan avea o imagine foarte bună, iar la concursurile organizate în ultimii ani pentru ocuparea postului său nu s-a înscris nimeni.

 

O poveste de viaţă deosebită

Mircea Gordan, care în vară urma să aniverseze 75 de ani, avea contract cu Casa de Asigurări de Sănătate din 1999, când s-a înfiinţat instituţia, şi figura cu 1.400 de pacienţi.

Acum câţiva ani, povestea medicului Gordan a fost publicată în revista National Geographic România. Materialul s-a axat pe faptul că la mijlocul anilor '60 ai secolului trecut, când doctorul a ajuns la Cârlibaba, el se pregătea pentru o carieră de chirurg, într-o clinică mare, însă scurta stagiatură de la munte, oamenii şi frumuseţea zonei l-au marcat atât de puternic încât nu a mai părăsit niciodată comuna suceveană de la limita cu Maramureşul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cel mai vechi medic de familie din judeţ, care profesa de 48 de ani, a murit în urma unui accident rutier.
 Vizualizări articol: 4853 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Cel mai vechi medic de familie din judeţ, care profesa de 48 de ani, a murit în urma unui accident rutier5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei