Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 mar 2014 - Anul XIX, nr. 53 (5562)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Facultate de Ştiinţe ale Educaţiei

Practică pedagogică inedită pentru studenţii universităţii sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 26-28 februarie, prin intermediul Centrului de formare continuă al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, situat în Vatra Dornei, studenţii Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei au beneficiat de experienţe de practică pedagogică inedite, realizate în mediul rural şi urban montan, reuşind să-şi configureze o imagine despre specificul educaţiei în şcoala rurală.

Gazdele activităţii au fost şcoala şi grădiniţa din Poiana Stampei, aflate sub coordonarea  prof. Vasile Chiforescu, precum şi Şcoala Gimnazială Nr. 1 și Grădinița cu Program Prelungit „Scufița Roșie” din Vatra Dornei, coordonate de prof. Daniel Bereholschi.

Activitatea a propus experienţe semnificative de învăţare pentru studenţi, dar şi posibilitatea de a dărui celor mici prilejul de interrelaţionare şi stimulare a creativităţii.

Practica pedagogică a presupus participarea studenţilor la lecţii, precum şi analiza acestora urmată de sesiuni de întrebări adresate mentorului. Fiind o oportunitate de învăţare experienţială, practica pedagogică a presupus şi reflecţii asupra celor trăite pentru ca studenţii să fie capabili să identifice propriile lecţii utile devenirii personale ca profesionişti în domeniul educaţiei. Activitatea de practică pedagogică s-a derulat şi într-un context nonformal, studenţii realizând activităţi creative cu copiii aflaţi în plasament la mănăstirea din Podul Coşnei. Și în acest spațiu studenții au realizat împreună cu micii școlari și preșcolari activități artistico-plastice și de timp liber și le-au dăruit copiilor rechizite, cărți de povești și alimente.

Potrivit conf. univ. dr. Otilia Clipa, decan al facultăţii, „întreaga activitate a avut un dublu scop: de exersare a abilităţilor pedagogice, dar şi de trăire a unor valori fundamentale umane precum generozitatea, cooperarea, responsabilitatea, gratitudinea”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Practică pedagogică inedită pentru studenţii universităţii sucevene.
 Vizualizări articol: 2143 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Practică pedagogică inedită pentru studenţii universităţii sucevene4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei