Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 mar 2014 - Anul XIX, nr. 53 (5562)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune

Plângere penală împotriva prefectului Sinescu, din partea Agenţiei Naţionale de Integritate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a făcut plângere penală împotriva prefectului de Suceava, Florin Sinescu, pe motiv că acesta nu l-a eliberat din funcţie pe primarul comunei Udeşti, Săvel Botezatu. Reprezentanţii ANI şi-au motivat plângerea pe prevederile Noului Cod Penal, intrat în vigoare la data de 1 februarie 2014, potrivit căruia nerespectarea hotărârilor judecătorești constituie infracțiune și este pedepsită cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat, ieri, că nu comentează această situaţie şi că aşteaptă mai întâi motivaţia Curţii Constituţionale, care a decis că în cazul „Sinescu - Instanţă judecătorească” nu există un conflict juridic.

„În funcţie de motivarea Curţii Constituţionale, voi decide. Curtea Constituţională tocmai a stabilit că eu nu trebuia să pun această hotărâre în aplicare. Dacă în motivaţie este stipulată necesitatea să emit ordinul de încetare a mandatului primarului de Udeşti, o voi face. Deocamdată ştiu doar că s-a stabilit că nu există un conflict juridic”, a precizat Sinescu.

 

Hotărârea instanţei nu stabileşte sarcini clare pentru prefectură

Curtea Constituţională a României a respins, miercuri, cererea Consiliului Superior al Magistraturii prin care se solicită soluţionarea unui conflict juridic de natură constituţională în ceea ce privește refuzul prefectului Sinescu de a emite ordinul de încetare a mandatului de primar pentru Săvel Botezatu, ca urmare a conflictului de interese. Conflictul de interese a fost constatat de ANI în 2012, agenţia sesizând Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava şi solicitând şi luarea unor măsuri complementare. Inspectorii ANI au susţinut că nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din funcţie a primarului de Udeşti, iar în plus ar fi necesară şi interdicţia de a mai ocupa o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data rămânerii definitive a raportului. Parchetul Curţii de Apel Suceava l-a sancţionat pe primar cu o amendă administrativă de 1.000 de lei şi a dispus scoaterea de sub urmărire penală. În paralel, Botezatu a contestat şi la Curtea de Apel Suceava raportul ANI, iar instanţa a constatat că acesta a primit amenda administrativă din partea procurorilor şi a închis dosarul. Nimeni nu a făcut recurs la soluţia Curţii de Apel Suceava, astfel încât Săvel Botezatu a rămas doar cu acea amendă, achitată deja, şi fără vreo altă interdicţie.

Din punctul de vedere al Prefecturii Suceava, instanţa nu a stabilit obligaţii clare cu privire la punerea în aplicare a prevederilor raportului ANI şi nu a stabilit obligaţii în sarcina Prefecturii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plângere penală împotriva prefectului Sinescu, din partea Agenţiei Naţionale de Integritate.
 Vizualizări articol: 1885 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plângere penală împotriva prefectului Sinescu, din partea Agenţiei Naţionale de Integritate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei