Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 mar 2014 - Anul XIX, nr. 53 (5562)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Guvernul alocă 25 de milioane de lei pentru proiecte de infrastructură în judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Guvernul României va aloca judeţului Suceava o sumă de 25 de milioane de lei (250 de miliarde de lei vechi) pentru mai multe proiecte de infrastructură. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a spus că fondurile sunt alocate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi vor fi folosite pentru proiecte de reţele de apă şi canalizare, drumuri, poduri, podeţe, alimentări de apă, modernizări de drumuri comunale şi judeţene, care au un procent de realizare mai mare de 70. Nechifor a spus că pentru proiectele de alimentare cu apă s-a alocat suma de 10 milioane de lei, pentru canalizare - 5,3 milioane de lei, pentru poduri şi podeţe - 2,1 milioane de lei, pentru drumuri în şase comune - 2,25 milioane de lei, pentru un proiect de modernizare a unui drum dintr-un oraş – 522.000 de lei, iar pentru drumuri judeţene suma va fi de 5,2 milioane de lei.

„Pentru drumuri judeţene avem ruta Râşca – Slătioara, pentru care de la Guvern primim peste două milioane de lei. Pentru acelaşi drum, Consiliul Judeţean va aloca 1,5 milioane de lei dintr-un împrumut pe care îl vom contracta. De asemenea, Guvernul va aloca 1,89 milioane de lei pentru drumul judeţean Baia – Cornu Luncii, iar pentru drumul Rădăuţi – Frătăuţii Vechi vom pune noi din acelaşi împrumut suma de 500.000 de lei, iar de la Guvern va fi repartizată suma de 1,29 milioane de lei”, a spus Nechifor.

Şeful administraţiei judeţene a mai declarat că localităţile Suceviţa, Todireşti, Iaslovăţ, Ostra, Fundu Moldovei, Pătrăuţi, Gălăneşti, Dolheşti, Panaci, Pojorâta, Stulpicani, Dorneşti, Ilişeşti, Comăneşti şi Fântâna Mare vor primi bani pentru sistemele de alimentare cu apă şi staţiile de tratare a apei. De asemenea, pentru investiţii în sisteme de canalizare şi staţii de epurare vor fi alocate fonduri pentru Putna, Dărmăneşti, Forăşti, Frătăuţii Noi, Gălăneşti, Horodnic de Sus, Suceviţa, Zvoriştea, Berchişeşti, iar pentru proiecte de modernizare a unor drumuri vor fi repartizate fonduri pentru Dumbrăveni, Drăgoieşti, Cacica, Vatra Moldoviţei, Şcheia şi Ulma. Guvernul mai alocă fonduri pentru investiţii în poduri şi podeţe din localităţile Drăguşeni, Fântâna Mare, Fundu Moldovei, Iaslovăţ, Marginea şi  Râşca, precum şi pentru proiectele de modernizare a sistemelor de apă şi canal din oraşele Frasin, Broşteni, Liteni, Salcea, Milişăuţi, Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului.

Cătălin Nechifor a mai spus că oraşul Frasin va primi fonduri şi pentru un proiect de modernizare de drumuri.

Preşedintele CJ Suceava a ţinut să mai precizeze că suma alocată anul trecut de la Guvern pentru proiecte de modernizare a unor drumuri comunale şi judeţene a fost de  aproximativ şase milioane de lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul alocă 25 de milioane de lei pentru proiecte de infrastructură în judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 2000 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul alocă 25 de milioane de lei pentru proiecte de infrastructură în judeţul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei