Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 mar 2014 - Anul XIX, nr. 53 (5562)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În luna februarie

Amenzi de aproape două miliarde de lei vechi aplicate de Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În luna februarie a acestui an, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava a desfăşurat 320 de acţiuni de control, în cursul cărora s-au aplicat 127 de amenzi, în valoare totală de 172.850 de lei.

Totodată, în cursul lunii trecute s-au înregistrat 146 de reclamaţii, cele mai multe privind societăţile de telefonie mobilă.

Printre tematicile controalelor desfăşurate de comisarii suceveni, tematici dispuse de Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti, se numără respectarea prevederilor legale privind produsele ecologice, privind comercializarea pâinii şi a produselor de panificaţie, respectarea prevederilor legale privind calitatea, modul de comercializare şi etichetare a uleiului de măsline şi a măslinelor.

 

Deficienţe numeroase

Cu privire la respectarea prevederilor legale pentru modul de comercializare şi etichetare a produselor ecologice, comisarii suceveni au efectuat 13 acţiuni de control, fiind aplicate patru amenzi în valoare de 11.000 de lei.

Potrivit comisarului-şef adjunct Vasile Latiş, „ca deficienţe s-au reţinut: lipsa traducerii în limba română a etichetei, lista incompletă a ingredientelor şi neconsemnarea producătorului sau importatorului pe ambalaj”.

Comisarii suceveni au mai întreprins verificări privind respectarea prevederilor legale la comercializarea pâinii şi a produselor de panificaţie.

S-au efectuat 25 de acţiuni de control, aplicându-se cinci amenzi în valoare de 1.850 de lei.

O altă tematică de control a fost reprezentată de respectarea prevederilor legale privind calitatea, modul de comercializare şi etichetare a uleiului de măsline şi a măslinelor.

S-au efectuat 33 de acţiuni de control, aplicându-se 11 amenzi în valoare de 24.000 de lei. Totodată, s-au oprit temporar de la comercializare produse în valoare de 7.660,43 de lei.

„Ca deficienţe s-au reţinut: lipsa traducerii etichetelor sau informaţiile incomplete de pe acestea”, a mai menţionat Latiş. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de aproape două miliarde de lei vechi aplicate de Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului.
 Vizualizări articol: 1562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amenzi de aproape două miliarde de lei vechi aplicate de Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Alo.... nu mai am semnal trimis de
( 7 mar 2014, 14:14:13
dupa ce am incarcat simul a 2 zi nu mai aveam semnal ,cica sa magnetizat simul si trebuie schimbat si treuie sa platesc 50 lei ca in ultimul timp nu prea am incaracart, 20 lei pentru transfer nr. de pe sim vechi pe sim nou si incarcare sa pot folosi simul , si dupa cateva luni iar se magnetizeaza,
2.   Miliarde?! trimis de
( 8 mar 2014, 10:34:46
Jurnalisto, in romania (am scris intentionat cu litera mica) moneda oficiala e leul, cu abrevierea RON. Ce miliarde? Ce lei vechi? Nu ti-au ajuns aproape noua ani sa te acomodezi? Pun pariu ca nici nu stii cat inseamna "doua miliarde de lei vechi" in lei. Mai era unul de la monitorul vostru de suseava care a scris zilele trecute ca strazile Sucevei sunt pline de glod. Unde dreaq v-au gasit, mai figurilor?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei