Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 mar 2014 - Anul XIX, nr. 53 (5562)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sentinţă

Bunurile imobile ale Mer-Dum, scoase de sub sechestru de judecători, în dosarul turistului mort de la „Casa Aristocrat”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătoria Suceava a admis acum două zile contestaţia făcută de Gheorghe Filipciuc, proprietarul pensiunii „Casa Aristocrat”, împotriva sechestrului asigurător pus de procurori, luna trecută, pe bunurile imobile ale firmei sale, SC Mer-Dum SRL, în dosarul turistului decedat în urmă cu cinci ani, după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon în pensiunea de la ieşirea din municipiul Suceava spre comuna Şcheia.

Pentru a asigura recuperarea daunelor morale şi materiale cerute de Maria Ciupercă, soţia turistului decedat, Daniel Ciupercă (45 de ani), daune în cuantum de aproximativ 750.000 de euro, procurorii au pus sechestru asigurător asupra tuturor imobilelor firmei lui Filipciuc. Acesta din urmă a contestat în instanţă măsura Parchetului, iar miercuri, judecătorii i-au dat dreptate şi au dispus ridicarea sechestrului, soluţia fiind definitivă.

 

„Numai terenurile Mer-Dum fac trei-patru milioane de euro”

Deşi se află pe lista învinuiţilor în acest dosar, în care s-a început urmărirea penală faţă de aproximativ 25 de persoane şi societăţi comerciale, Gheorghe Filipciuc s-a arătat nemulţumit de această măsură, în principal din două motive. O dată, pentru că valoarea bunurilor imobile ale SC Mer-Dum este mult mai mare decât valoarea daunelor cerute în acest dosar, patrimoniul societăţii fiind estimat de administratorul acesteia la 5-6 milioane de euro, iar apoi pentru că nu s-a aplicat aceeaşi măsură şi faţă de ceilalţi suspecţi, printre care şi firma care a procurat şi montat centrala termică de la pensiunea lui Filipciuc, SC Saniterm SRL, dar şi E.ON Gaz România, Regiunea Est.

„De la poliţie mi s-a spus că nu pot pune acest sechestru asigurător şi pe imobilele E.ON şi nu înţeleg de ce. M-au găsit pe mine probabil pentru că Mer-Dum-ul e mai solvabil, că nu are nimic gajat. Aberant. Numai terenurile Mer-Dum fac trei-patru milioane de euro. Nu ştiu cum s-a făcut calculul. Probabil din avion. Puteau să pună sechestru asigurător doar pe o parte din acele imobile, până la găsirea vinovatului. Dacă se va stabili că am o parte din vină, da, plătesc, dar vă spun eu că sunt alţii mult mai vinovaţi”, explică Gheorghe Filipciuc.

Dosarul intoxicaţiei cu monoxid de carbon de la „Casa Aristocrat” va ajunge în instanţă în următoarele săptămâni, procurorii fiind în faza de întocmire a rechizitoriului.

Rămâne de văzut cine şi pentru ce va fi trimis în boxa acuzaţilor.

Vă reamintim că, la începutul lunii februarie 2009, nu mai puţin de 18 turişti cazaţi la „Casa Aristocrat” au fost intoxicaţi cu monoxid de carbon, din câte se pare din cauza unei greşeli de instalare a centralei termice. Pentru unul dintre turişti, însă, nu s-a mai putut face nimic. Daniel Ciupercă, din Foşcani, care venise la Suceava în interes de serviciu, a fost găsit fără suflare într-o cameră de la etajul I al pensiunii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bunurile imobile ale Mer-Dum, scoase de sub sechestru de judecători, în dosarul turistului mort de la „Casa Aristocrat”.
 Vizualizări articol: 2901 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bunurile imobile ale Mer-Dum, scoase de sub sechestru de judecători, în dosarul turistului mort de la „Casa Aristocrat”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei