Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 feb 2014 - Anul XIX, nr. 26 (5535)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Internaţionalizare

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava vrea să înfiinţeze programe de studii în limba engleză

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oferta educaţională a Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava (USV) s-ar putea îmbogăţi din anul universitar 2014-2015 cu cel puţin un program de studiu cu predare în limba engleză. Acest obiectiv este asumat de conducerea instituţiei şi are ca termen de implementare câteva luni.

După vizita pe care ARACIS (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior) a realizat-o la finele anului trecut la universitatea suceveană, comisia evaluatoare a făcut o serie de recomandări instituţiei, printre care se numără şi înfiinţarea unui program de studii într-o limbă de circulaţie internaţională.

În raportul înaintat către USV, ARACIS recomandă: „Atragerea studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor străini, corelat cu o eventuală dezvoltare a ofertei educaţionale a universităţii, cu programe la care predarea să fie realizată în limbi de circulaţie internaţională”.

În replică, instituţia suceveană precizează că „în anul universitar 2014-2015, USV va demara pregătirea şi certificarea a cel puţin unui program de predare în limba engleză, pentru studiile de licenţă sau de master”. Termenul de realizare al acestui obiectiv este octombrie 2014.

Potrivit prof. univ. dr. Ştefan Purici, prorector responsabil cu imaginea universităţii, relaţii internaţionale şi dezvoltare europeană, „într-o primă fază, USV are în vedere autorizarea unui program de master interdisciplinar, iniţiat astfel încât să stârnească interesul potenţialilor candidaţi şi să fie în conformitate cu cerinţele pieţii muncii. Totuşi, în general universităţile de provincie adună puţini candidaţi la admiterea în cadrul acestor programe, mulţi dintre cei care doresc să studieze într-o limbă străină orientându-se din start către instituţii de învăţământ superior din străinătate”.

Înfiinţarea în cadrul USV a cel puţin două mastere desfăşurate într-o limbă străină reprezintă unul dintre obiectivele asumate şi de actuala conducere a universităţii în planul managerial.

 

Master în engleză desfiinţat în 2010 din cauza lipsei de studenţi

Până în anul 2010, în cadrul USV a funcţionat un program de studii de masterat în limba engleză la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, respectiv “Computer and Communication Networks”.

Programul de master era coordonat de prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian, avea o durată de doi ani de zile, iar pentru admitere se organiza un test de limbă eliminatoriu.

„Adresabilitatea pentru acest program de masterat nu a fost una ridicată, astfel că acesta a dispărut de la sine”, a specificat Ştefan Purici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava vrea să înfiinţeze programe de studii în limba engleză.
 Vizualizări articol: 1605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 4 voturi
Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava vrea să înfiinţeze programe de studii în limba engleză2.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei