Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 feb 2014 - Anul XIX, nr. 26 (5535)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bilanţul frigului

Trei decese prin îngheţ şi mii de persoane cu viroze, oase rupte, degerături şi hipotermie, săptămâna trecută

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei persoane au murit din cauza gerului instalat în judeţ în ultima săptămână. Decesul prin îngheţ a fost înregistrat la trei bărbaţi şi a fost confirmat de medicii legişti. Tot în această perioadă, mii de persoane au ajuns în cabinetele doctorilor sau la Urgenţele unităților spitalicești cu viroze respiratorii, afecţiuni cardiace sau neurologice acutizate de frig. În ultima săptămână, peste o sută de oameni au cerut ajutorul medicilor din spitale după ce s-au ales cu diverse traumatisme la nivelul oaselor în urma căzăturilor pe gheaţă, mulţi dintre aceştia fiind internaţi. De la instalarea gerului în judeţ, alte câteva zeci de persoane, unele fără adăpost, au suferit degerături sau hipotermie, ajungând fie în spital, fie în centrele sociale. Acesta este bilanţul întocmit de autorităţile sanitare de când vremea nefavorabilă, cu temperaturi extrem de scăzute, viscol şi ninsoare, a cuprins judeţul.

Datele centralizate de Direcţia de Sănătate Publică Suceava arată că, săptămâna trecută, medicii din judeţ au consultat circa 2.800 de persoane cu viroze respiratorii, în mare parte copii, numărul bolnavilor fiind în creştere de la instalarea gerului. Pe de altă parte, numai la cea mai mare unitate sanitară din judeţ, Spitalul Suceava, zilnic au fost confirmate în medie câte cinci cazuri de persoane care şi-au rupt oasele după ce au căzut pe gheaţă. În alte câteva zeci de situaţii, pacienţii au suferit leziuni mai uşoare, care n-au necesitat internare, cum ar fi contuzii sau entorse.

Săptămâna trecută, n-au lipsit nici cazurile de suceveni care s-au ales cu degerături şi hipotermii din cauza frigului. O femeie diagnosticată cu astfel de afecţiuni, Aneta Cical, în vârstă de 86 de ani, care locuia într-un apartament de pe strada Eroilor din cartierul Burdujeni, a fost internată, miercuri după-amiază, la Spitalul Suceava, în urma unui apel la numărul de urgenţe 112. Bătrâna a fost adusă cu o stare generală alterată, ea având temperatura corpului extrem de scăzută, de 25,8 grade Celsius, şi a mai trăit doar câteva ore de la spitalizare. Deşi medicii legişti nu au confirmat moartea prin îngheţ, se pare că şi frigul a concurat la decesul octogenarei, afecţiunile de care femeia suferea fiind acutizate de gerul instalat în judeţ.

 

Ambulanţe întoarse din drum sau cu întârzieri de jumătate de oră, din cauza ninsorii şi viscolului

Tot săptămâna trecută, în medie câte patru persoane cu afecţiuni cardiace şi neurologice acutizate, care pot fi puse pe seama variaţiilor de temperatură şi a presiunii atmosferice, au ajuns la Spitalul Suceava şi au fost internate în secţiile de specialitate.

La Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava, viscolul şi ninsoarea au îngreunat activitatea de săptămâna trecută. Autosanitarele unităţii s-au deplasat cu dificultate la aproape toate cazurile, deşi n-au fost situaţii care să nu poată fi rezolvate din cauza vremii. Probleme deosebite s-au înregistrat însă în weekend, când o ambulanţă care mergea la o tânără de 21 de ani, cu dureri de cap şi greaţă, a fost întoarsă din drum de poliţişti, între Stamate şi Hancea, deoarece accesul în zonă era blocat. Autosanitara a ajuns în cele din urmă la pacientă, însă pe o altă rută. Tot în weekend, în comuna Vadu Moldovei, la Dumbrăviţa, o maşină de la SAJ a întârziat cu jumătate de oră la o solicitare, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Ambulanţa se deplasa la o femeie de 80 ani, care suferise un accident cerebral, iar pentru că drumul era înfundat de viscol şi ninsoare a fost nevoie de intervenţia autorităţilor locale pentru ca echipajul medical să poată ajunge la pacientă şi să o transporte la spital. De menţionat că, săptămâna trecută, la SAJ Suceava au fost înregistrate zilnic circa 140 de solicitări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei decese prin îngheţ şi mii de persoane cu viroze, oase rupte, degerături şi hipotermie, săptămâna trecută.
 Vizualizări articol: 1434 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei decese prin îngheţ şi mii de persoane cu viroze, oase rupte, degerături şi hipotermie, săptămâna trecută0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei