Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 feb 2014 - Anul XIX, nr. 26 (5535)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenţionare

Avertisment de la prefect către primării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Hotărârile Consiliilor Locale privind aprobarea bugetelor pentru acest an ar putea fi trimise de Prefectură spre reanalizare sau chiar ar putea fi atacate la instanţa de contencios administrativ în vederea anulării lor. Avertismentul a fost lansat ieri de prefectul Florin Sinescu. Sinescu a declarat că în această situaţie se va ajunge în cazul în care în bugetele localităţilor nu sunt prevăzute sume pentru măsurarea terenurilor ce vor fi retrocedate foştilor proprietari în baza Legii nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, pentru rata la implementarea sistemului de management al deşeurilor şi pentru situaţii de urgenţă.

„Am discutat cu primarii foarte clar cele trei capitole pe care le-am menţionat, care sunt o prioritate pentru bugete. Vorbim de angajamente care sunt asumate, vorbim de prevederi legale şi aici mă refer la Legea 165 care prevede în mod expres că din bugetele locale se asigură finanţarea acestor lucrări. În mod clar sunt pus în situaţia în care să trimit spre reanalizare bugetele locale dacă sumele nu vor fi prevăzute sau să înaintez acţiune în contencios administrativ”, a declarat prefectul. Florin Sinescu a precizat că la nivelul judeţului au fost depuse 19.219 cereri de retrocedare pentru a fi soluţionate în baza Legii 195/2013. Suprafaţa revendicată se cifrează la 38.389 de hectare de teren. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avertisment de la prefect către primării.
 Vizualizări articol: 796 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Avertisment de la prefect către primării5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si nu numai trimis de
( 4 feb 2014, 11:38:34
Domnul Prefect ar trebui sa observe ca Primaria Suceava nu a alocat nici fondurile necesare pentru plata sumelor restante catre profesori, conform OUG 71/2009. Din cuantumul de 25% cat prevede legea, s-au alocat cam 40%, ceea ce inseamna aprox. 10% din totalul datorat. Ori, hotararile judecatoresti fiind executorii, ar trebui sa stie atat primarul cat si prefectul, ca asta inseamna EXECUTARE SILITA. Si cred ca e ultima picatura, Stimati Conducatori de Partid si de Stat

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei