Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 feb 2014 - Anul XIX, nr. 26 (5535)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Al doilea proces

Fostul şef al IPJ Suceava, Todiruţ, trimis în judecată şi în dosarul sediului poliţiei din Câmpulung Moldovenesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, comisarul-sef Ioan Nicuşor Todiruţ, a fost trimis ieri în judecată în dosarul privind achiziţia clădirii în care ar fi trebuie să funcţioneze sediul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc, au anunţat reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava.

Este al doilea dosar pentru care Todiruţ ajunge în faţa judecătorilor, după ce în vara anului trecut a fost trimis în boxa acuzaţilor Curţii de Apel Suceava sub învinuirea că ar fi aranjat cumpărarea imobilului de pe strada Universităţii, astăzi sediul Poliţiei municipiului Suceava, la un preţ mult mai mare decât valoarea lui reală (prejudiciul a fost calculat la 5.865.152 de lei). În acel dosar, mai sunt judecaţi comisarul-şef Alexa Teodorovici, omul de afaceri Costel Bujorean, dar şi doi evaluatori ANEVAR, Gheorghe Licurici şi Mihai Sorin Muntean. Şi în primul, şi în cel de-al doilea dosar, Ioan Nicuşor Todiruţ respinge acuzaţiile şi susţine că achiziţiile s-au făcut în mod legal.

 

Ce acuzaţii îi aduc procurorii

În dosarul sediului poliţiei Câmpulung Moldovenesc, Todiruţ a fost trimis în judecată alături de comisarul-şef Alexa Teodorovici, fostul şef al Serviciului de Logistică al IPJ Suceava, lista inculpaţilor cuprinzând numele lui Nicolae Vranău, om de afaceri câmpulungean, fost consilier judeţean, director al firmei Geomold, de la care s-a cumpărat clădirea, dar şi numele registratorului-şef al Oficiului de Publicitate Cadastrală şi Imobiliară Suceava, Emilia Bedrule, dar şi pe cel al unui evaluator autorizat ANEVAR, Gheorghe Licurici.

Actele de vânzare-cumpărare a clădirii în care ar fi trebuit să se mute poliţiştii câmpulungeni au fost întocmite în cursul anului 2006, iar suma pe care Ministerul Afacerilor Interne a plătit-o a fost de 2,6 milioane de lei. La negocierile derulate la sediul firmei Geomold au participat un ofiţer superior din cadrul MAI, dar şi şeful de atunci al Poliţiei Suceava, comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ.

Clădirea era în stare de degradare şi, arată anchetatorii, deşi Todiruţ nu putea cere pentru reparaţii de la minister mai mult de 60% din valoarea totală de achiziţiei, inspectorul-şef a solicitat suma de trei milioane de lei. Banii nu i-a primit, fireşte, iar în aceste condiţii clădirea s-a degradat şi mai mult, fiind practic o ruină.

Procurorii DNA susţin că după întoarcerea din exilul de la IPJ Călăraşi, comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ a încercat să acopere neregulile şi, chipurile, cu destinaţia de renovare a unui toalete din curtea postului de poliţie de la Vultureşti, un wc de ţară, s-au cumpărat materiale pentru toaletele din clădirea de la Câmpulung Moldovenesc.

Mai mult, arată anchetatorii, se pare că şi angajaţilor poliţiei câmpulungene li s-a cerut să contribuie cu bani pentru lucrările de renovare, fiind văruiţi câţiova pereţi şi puse termopane la mai multe geamuri.

Timp de aproape patru ani, în clădirea pe care MAI a dat aproape 2,6 milioane de lei a stat în chirie firma Geomold, înţelegerea iniţială fiind doar până la începutul lui 2007.

Anchetatorii au calculat că, la preţurile din acea perioadă, Geomold ar fi trebuit să plătească IPJ Suceava aproximativ 380.000 de lei, însă acest lucru nu s-a petrecut, şi această sumă fiind calculată la prejudiciul total. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul şef al IPJ Suceava, Todiruţ, trimis în judecată şi în dosarul sediului poliţiei din Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 1251 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Fostul şef al IPJ Suceava, Todiruţ, trimis în judecată şi în dosarul sediului poliţiei din Câmpulung Moldovenesc5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei