Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 ian 2014 - Anul XIX, nr. 18 (5527)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Ziua Unirii, sărbătorită de elevii Liceului Tehnologic Cajvana

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua Micii Uniri – 24 Ianuarie - nu a rămas nemarcată de elevii Liceului Tehnologic Cajvana. Dimpotrivă, momentul crucial din istoria poporului român, legat de unirea realizată de Alexandru Ioan Cuza, a stârnit în rândul elevilor puternice emoţii. Directorul coordonator al Liceului Tehnologic Cajvana, profesorul de istorie Nicolae Robu, a declarat că „întotdeauna evenimentele importante din istoria poporului român ne fac să vibrăm şi să trăim din tot sufletul tot ceea ce aniversăm”.

 

Dezvoltarea sentimentului patriotic

Împlinirea a 155 de ani de la Unirea Principatelor Române a fost aniversată într-un mod festiv de elevii Liceului Tehnologic Cajvana, din clasele V-XII. Ei au susţinut un program variat, desfăşurat în laboratorul de istorie din incinta şcolii, unde au fost invitaţi profesorii şi elevii implicaţi în această acţiune. Lidia Loredana Seserman, prof. înv. primar la Liceul Tehnologic Cajvana, a spus că „prin realizarea acestei activităţi, s-a urmărit cunoaşterea evenimentelor care marchează ziua de 24 Ianuarie, dezvoltarea sentimentului patriotic, a gustului artistic şi a gândirii creatoare, a respectului pentru eroii neamului”.

 

Cântece, poezii, scenetă

Profesorul Nicolae Robu le-a vorbit elevilor despre semnificaţia zilei de 24 Ianuarie, iar elevii au subliniat importanţa evenimentelor prin prezentări Power Point. Elevele Alina Negruşeri şi Casandra Ureche au prezentat procesele verbale ale şedinţelor în urma cărora Alexandru Ioan Cuza a fost ales domn ale celor două principate. Au urmat elevii claselor a VIII-a A, a VIII-a B, a VIII-a E, a IX-a A, a X-a D şi a XII-a A, care au recitat poezii cu specific istoric.

Pe parcursul activităţii, un grup de elevi, coordonat de profesorul Ovidiu Ciubotariu, a impresionat cu cântece dedicate Unirii. Sceneta “Moş Ion Roată”, interpretată de elevi din clasele a IX-a A, a X-a A, a X-a D, îndrumaţi de directorul adjunct al liceului, profesorul de istorie Iulian Ciotu, a fost răsplătită cu multe aplauze de cei prezenţi.

 

Expoziţie de carte

Bibliotecara Rodica Mîţan a organizat o expoziţie de carte care a cuprins volume despre Unirea Principatelor Române şi domnia lui Alexandru Ioan Cuza. La buna desfăşurare a programului au contribuit şi profesorii de istorie Gheorghe Pâţu şi Floarea Grigorean. În final, elevii şi cadrele didactice “au dat mână cu mână”, au dansat şi au cântat împreună Hora Unirii. Directorul adjunct Iulian Ciotu a subliniat faptul că „educaţia patriotică a tinerei generaţii este o latură importantă a educaţiei, mai ales în zilele noastre, fiind normal să trezim, în fiecare dintre noi, chiar şi în cei mai mici cetăţeni ai României, mândria că suntem români”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Unirii, sărbătorită de elevii Liceului Tehnologic Cajvana.
 Vizualizări articol: 2946 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ziua Unirii, sărbătorită de elevii Liceului Tehnologic Cajvana5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei