Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 ian 2014 - Anul XIX, nr. 18 (5527)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Cât valorează un loc 10?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Răspunsul la întrebarea din titlu are nenumărate componente, toate putând însă fi legate de numele sportului la care facem referire şi, desigur, de competiţia în care în obţii. Pentru că una e un loc 10 într-un campionat intern şi cu totul alta într-o Cupă Mondială de fotbal. Ţin minte că la Olimpiada de la Londra tare ne-am supărat cu toţii pe nişte scrimeri care au obţinut locul 4, în timp ce acum parcă-parcă i-am face statuie Simonei Halep după ce a urcat până pe locul 10 în lume. Undeva e o neregulă, dar zău că nu îmi dau seama unde. Performanţa Simonei poate fi şi ea discutată, din moment ce, aflată într-o ascensiune constantă de vreo jumătate de an încoace, ea s-a calificat acum între primele 8 jucătoare la acest veritabil Campionat Mondial, primul dintre cele 4 „Campionate Mondiale” care au loc într-un an în sportul numit tenis de câmp. Aşadar, deşi în ierarhia generală Simona ocupă locul 10, în clasamentul momentului ea se află undeva între locurile 5 – 8. Demonstraţi-mi, vă rog, că greşesc. Revenind la ceea ce ne doare, nu poţi să nu te întrebi ce locuri şi în care competiţii ţintesc echipele noastre aşa-zise cu „pretenţii”. Excluzând, desigur, campionatul intern, unde lupta pentru supremaţie se va da între Steaua şi Petrolul, unde miza de fapt nu e nici mândria de a fi campion ori intenţia de a tăvăli „granzii Europei” în Champions' League, ci „tunul” de 18 – 20 de milioane pe care fericita laureată naţională l-ar putea da UEFA în caz că ar pătrunde în grupele Champions' League... unde, conform tradiţiei instaurate, ar reuşi să obţină 0 puncte, maximum 1 cu condiţia să prindă o zi de excepţie! Văzând-o la lucru de 5 ori în 9 zile pe una din cele două combatante, Steaua, stai şi te miri cum de mai îndrăzneşte vreunul, din oficialii ei să grohăie despre performanţe sportive. Faptul că ar putea lua titlul este pur şi simplu înspăimântător şi vorbeşte de la sine despre valoarea de ansamblu a fotbalului românesc ediţia 2014.
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cât valorează un loc 10?.
 Vizualizări articol: 2013 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Cât valorează un loc 10?5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei