Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 ian 2014 - Anul XIX, nr. 18 (5527)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   17 imagini |   ø fişiere video

Pe 24 Ianuarie

Şcoala Gimnazială “Al.I. Cuza” Fălticeni a sărbătorit 172 de ani de existenţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala Gimnazială “Al.I. Cuza” Fălticeni, cea mai veche şcoală din zona Fălticeni, a sărbătorit vineri, 24 Ianuarie, 172 de ani de existenţă. Manifestările au început la statuia lui Alexandru Ioan Cuza de pe strada Nicu Gane, unde autorităţile locale împreună cu elevii şi cadrele didactice ale şcolii sărbătorite au depus coroane şi jerbe de flori.

După cuvântul de deschidere al directorului şcolii, prof. Daniela Ilincăi, în care a arătat faptele măreţe ale domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi importanţa celor 172 de ani de învăţământ primar şi gimnazial la această şcoală, a fost făcută o scurtă prezentare a personalităţilor marcante care „şi-au descoperit setea de cunoaştere trecând pragul acestei şcoli”. Printre numeroasele personalităţi ale culturii româneşti care au fost elevi ai acestei şcoli se numără Eugen Lovinescu, Ion Dragoslav, Nicolae Beldiceanu, Artur Gorovei, Nicu Gane, Horia Lovinescu, Vasile Ciurea, Aurel G. Stino, Grigore Ilisei, Ştefan Sorin Gorovei.

„Sunt 172 de ani în slujba frumosului, a binelui, a educaţiei, a promovării valorilor morale şi creştine. O mare parte dintre cei prezenţi astăzi în mijlocul nostru şi-au legat numele de această şcoală în calitate de elevi, părinţi ai elevilor noştri sau foşti dascăli. Numele şcolii este sinonim cu profesionalismul, dăruirea, ambiţia şi, înainte de toate, calitatea. Garanţia unui învăţământ de calitate este dată de cadrele didactice care imprimă elevilor dorinţă de cunoaştere, ambiţia, autodepăşirea şi cunoaşterea”, a precizat prof. Daniela Ilincăi.

Primarul Gheorghe Cătălin Coman, fost elev al şcolii, s-a referit la importanţa învăţământului pentru autorităţilor locale, făcând cunoscut că în acest an clădirea de pe strada Sucevei va intra în reparaţii capitale, fondurile fiind asigurate prin bugetul local.

La finalul manifestării, elevii şcolii, cadrele didactice, reprezentanţii administraţiei locale, directori ai instituţiilor de învăţământ din Fălticeni, foste cadre didactice ale şcolii şi foşti elevi au dansat Hora Unirii.

Şcoala “Alexandru Ioan Cuza” şi-a început activitatea în anul 1842, într-o casă care mai există şi astăzi, pe strada Unirii. Domnitorul Alexandru Ioan Cuza a vizitat şcoala în anii 1860 şi 1864. În anul 1900 a fost inaugurată prima clădire construită cu acest scop educaţional pe strada Sucevei, în care se mai află amenajate şi astăzi câteva spaţii dedicate învăţământului, restul activităţilor didactice desfăşurându-se în clădirea construită în anul 1981.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoala Gimnazială “Al.I. Cuza” Fălticeni a sărbătorit 172 de ani de existenţă.
 Vizualizări articol: 2889 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şcoala Gimnazială “Al.I. Cuza” Fălticeni a sărbătorit 172 de ani de existenţă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei