Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 ian 2014 - Anul XIX, nr. 18 (5527)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Parteneriat internaţional

15 studenţi belgieni, în stagiu de practică la Centrul Școlar de Educație Incluzivă ”Sf. Andrei” Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parteneriatul Internațional desfășurat la Centrul Școlar de Educație Incluzivă ”Sf. Andrei” Gura Humorului cu La Haute Ecole ”Lucia de Brouckere” din Bruxelles, Belgia, se află în acest an la cea de-a opta ediție. Încheiat în anul 2007, parteneriatul are drept scop efectuarea stagiului de practică pedagogică a unui grup de studenți belgieni care se pregătesc să devină educatori și institutori în învățământul special.

Anul acesta, în perioada 18 ianuarie - 1 februarie, un grup de 15 studenți de la La Haute Ecole ”Lucia de Brouckere” din Bruxelles, însoțiți de profesorul Kim Verheggen, își desfășoară stagiul de practică în instituția suceveană. Activitățile desfășurate de studenți cu elevii școlii din Gura Humorului constituie o componentă importantă în evaluarea de sfârșit de studii, notele obținute contând pentru media finală.

Aceste activități sunt axate pe domeniile terapie ocupațională, ludoterapie, socializare și autonomie, dar și cu elemente de terapie cognitivă. În cadrul acestor activități cu elevii cu deficiență mintală ei manifestă spirit de inovație, flexibilitate, capacitate de adaptare la situații noi, dar și o pregătire corespunzătoare. Ei sunt atent monitorizați de profesorii lor îndrumători, dar beneficiază și de îndrumarea și experiența didactică a profesorilor și a educatorilor școlii speciale.

Potrivit prof. Isabella Istrate, responsabil de proiectele europene, „în timpul liber, studenții belgieni descoperă frumusețea mănăstirilor, a tradițiilor și a ospitalității românești. Ei vor efectua excursii în împrejurimi, dar și la Iași – centrul universitar de referință pentru învățământul românesc, studenții având posibilitatea de a face comparații cu centrul universitar din care provin”.

„Faptul că în fiecare an numărul studenților care doresc să-ți efectueze stagiul de practică în unitatea noastră crește este un motiv să continuăm să lucrăm la un nivel calitativ tot mai înalt pentru a face din acest stagiu o reușită”, a mai menţionat Isabella Istrate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 15 studenţi belgieni, în stagiu de practică la Centrul Școlar de Educație Incluzivă ”Sf. Andrei” Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 2052 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
15 studenţi belgieni, în stagiu de practică la Centrul Școlar de Educație Incluzivă ”Sf. Andrei” Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei