Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 ian 2014 - Anul XIX, nr. 18 (5527)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Definitiv

Toate cele 13 persoane arestate în dosarul „Sex şi prostituţie în Blocul Ţigănesc” rămân după gratii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toate cele 13 persoane arestate în cursul zilei de marţi în dosarul „Sex şi prostituţie în Blocul Ţigănesc” vor rămâne după gratii. Recursurile formulate de cei 13 au fost respinse ieri de magistraţii de la Curtea de Apel Suceava, la fel cum s-a întâmplat şi cu recursurile înaintate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava.

În aceste condiţii, Vasile Şerban, în vârstă de 25 de ani, zis „Alin”, Florin Şerban, de 18 ani, zis „Claudiu”, fraţi, tatăl acestora, Vasile Şerban, în vârstă de 50 de ani, Petru Ignătescu, în vârstă de 34 de ani, zis „Urecheatul”, Mirela Bobu, în vârstă de 28 de ani, zisă „Anca”, Vasile Pentiuc, în vârstă de 39 de ani, surorile Lăcrămioara Feraru (43 de ani), Simona Feraru (34 de ani) şi Spania Feraru (35 de ani), Eduard Leonard Niculau, de 24 de ani, Titi Nedea, în vârstă de 50 de ani, toţi din municipiul Suceava, Genovica Chiriac, în vârstă de 33 de ani, zisă „Caminarca”, Vasile Bodnar, în vârstă de 32 de ani, ambii din Dolhasca, rămân în arest preventiv.

Tudor Murariu, în vârstă de 43 de ani, şi Ionuţ George Pădurariu, în vârstă de 30 de ani, zis „Zurzulea”, din Dorohoi-Botoşani, vor fi cercetaţi în libertate.

Pentru alte patru persoane, respectiv Ion Andrei Bobu, în vârstă de 23 de ani, din Mitocu Dragomirnei, Varonica Isache, de 34 de ani, din municipiul Suceava, Carmen Violeta Niculau, în vârstă de 18 ani, din Dorohoi-Botoşani, şi Iulian Sofian, în vârstă de 28 de ani, din Todireşti, Tribunalul Suceava a emis mandate de arestare în lipsă, mandate care vor fi puse în aplicare în momentul în care suspecţii vor fi prinşi.

 

Cei mai mulţi dintre inculpaţi locuiesc în „Blocul Ţigănesc” de pe Aleea Dumbrăvii

Cei mai mulţi dintre inculpaţii din acest dosar locuiau, cu sau fără forme legale, într-un bloc social de pe strada Aleea Dumbrăvii din Burdujeni, cunoscut drept „Blocul Ţigănesc”, ori în apropiere, în alte blocuri de pe strada Jean Bart de lângă Gara Burdujeni.

Primii intraţi în atenţia anchetatorilor au fost membrii familiei Şerban. Aceştia, susţin anchetatorii, au dus peste hotare, pentru a se prostitua, în Spania şi Italia, două tinere, una dintre acestea fiind o minoră de 15 ani. Aceasta a fost scoasă din ţară cu complicitatea unui şofer de autocar, însă nu s-a putut stabili încă dacă aceasta a întreţinut relaţii sexuale contra cost.

Cealaltă tânără, care era concubina unuia dintre fraţi, s-a prostituat însă în Italia, declarând ulterior că voia să strângă bani pentru a-şi cumpăra un teren de casă în Probota-Dolhasca.

Relațiile sexuale le întreținea cu clienții fie în mașina lor, fie în garsoniera sa, închiriată de la complici cercetaţi în dosar, tarifele practicate fiind de 30-40 de euro pentru o partidă de sex.

Femeia, arată anchetatorii, s-a prostituat în localităţile Cuneo și Borgo San Dalmazzo din Italia.

 

Cele mai multe dintre victime erau cu retard mintal

Un alt palier al reţelei, arată anchetatorii, în care era implicată familia de romi Bobu, este acuzat că a traficat o minoră în vârstă de 16 ani diagnosticată de medici cu deficiență mintală moderată, fiind caracterizată ca extrem de vulnerabilă și ușor de manipulat, fapt de care au profitat traficanții.

O altă fată a fost bătută cu un furtun peste picioare, spate și mâini, pentru a nu i se auzi ţipetele inculpatul dând muzica la maximum. Fata a reuşit la un moment dat să fugă, alergând pe străzi în pijamale.

Alţi membri ai grupării (familia Feraru) sunt acuzaţi că au traficat o fată de doar 14 ani. Aceasta, arată anchetatorii, a întreţinut relaţii sexuale contra cost cu clienții găsiți de proxeneţi la Hotelurile „Socim”, „Troia” și „Probenz”, precum și în alte locații, sumele de bani fiind însuşite în cea mai mare parte de către traficanți.

O altă victimă minoră era încadrată în grad de handicap – retard mintal accentuat. În urma evaluării medicale de specialitate s-a constatat că aceasta prezenta gândire bazată pe clișee verbale, pe imitarea mecanică a acțiunilor și a limbajului celor din jur, dezordini intelectuale, raționamente incomplete, care pleacă de la date parțiale, subiective și o slabă capacitate de discernământ.

O altă victimă, arată anchetatorii, a fost diagnosticată cu tulburare psihotică acută cu simptome de schizofrenie.

În total, membrii reţelei sunt acuzaţi că au profitat de nouă fete, din care şase minore, care s-au prostituat, patru dintre ele practicând cea mai veche meserie din lume atât în Suceava, cât şi în oraşe din Spania şi Italia. Gruparea a fost monitorizată timp de aproximativ doi ani, iar cei mai mulţi dintre suspecţi au fost săltaţi de acasă în urma unei acţiuni a DIICOT Suceava de luni, 20 ianuarie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toate cele 13 persoane arestate în dosarul „Sex şi prostituţie în Blocul Ţigănesc” rămân după gratii.
 Vizualizări articol: 4165 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Toate cele 13 persoane arestate în dosarul „Sex şi prostituţie în Blocul Ţigănesc” rămân după gratii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei