Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 ian 2014 - Anul XIX, nr. 18 (5527)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Distracţie cu consecinţe

Elevii unei școli gimnaziale, acuzați de „huliganism şi sechestrare” după ce au târât prin zăpadă şi au lovit o elevă a unităţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câţiva elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a ai unei școli gimnaziale cu ștaif din municipiul Suceava sunt acuzaţi de „acte de vandalism şi sechestrare” de către părinţii unei eleve din clasa a IV-a din cadrul aceleiaşi unităţi de învăţământ.

Părinţii povestesc că în după-amiaza zilei de joi, fiica lor în vârstă de 10 ani a fost a fost târâtă prin zăpadă şi lovită pe terenul de sport al şcolii într-una dintre pauze, incidentul fiind trecut cu vederea de conducerea unităţii.

„Totul s-a petrecut pe terenul de sport, terenul nefiind supravegheat de către un paznic sau de profesorul de serviciu. După ce au închis porţile terenului pentru a fi siguri că fata noastră nu poate scăpa, un grup de circa 18 băieţi au târât-o pe elevă prin zăpadă, i-au pus piedică, au supus-o unor agresiuni fizice, au umilit-o, au plasat-o efectiv ca pe o minge”, povesteşte mama elevei.

Speriată, copila și-a sunat părinții, fiind ulterior consultată de medicul cabinetului şcolar.

 

Părinţii condamnă atitudinea managerilor şcolii

Părinţii elevei de 10 ani au semnalat reprezentanţilor şcolii incidentul prin care a trecut fiica lor, solicitându-le acestora o anchetă şi sancţionarea celor care s-au distrat pe seama copilei.

Mai mult de atât, aceştia spun că intenționează să înainteze o plângere Poliţiei municipiului Suceava pentru „acte de huliganism şi sechestrare”, susţinând că „astfel de comportamente nu pot fi tolerate, impunându-se măsuri. Vrem să se ia atitudine şi să se înţeleagă demersul nostru care este văzut ca unul exagerați”.

Totodată, aceștia condamnă atitudinea școlii, susținând că au fost rugați să renunţe la întregul său demers de a face lumină în cazul acestui incident considerat minor. 

 

Reprezentanții unității se apără și spun că acuzațiile grave nu au acoperite

Managerii unității de învățământ unde a avut loc bulgăreala recunosc că banala bătaie cu zăpadă s-ar fi putut transforma într-o tragedie, însă acuzațiile ce se aduc unității, precum și termenii de „sechestrare” sau „huliganism” nu au nici un fel de acoperire.

„Elevii au fost extrem de entuziasmați de venirea zăpezii, joaca lor cu zăpada a degenerat, fără însă ca cineva să fie rănit. Eleva s-a speriat, însă astăzi (n.r. vineri) a venit la cursuri, ba chiar a povestit destul de lejer, despre incidentul de joi”, a declarat directorul unității de învățământ.

Tot în cursul zilei de vineri, Comisia de disciplină din cadrul școlii s-a întrunit pentru a discuta măsurile ce se impun în astfel de cazuri. Potrivit regulamentului unităţii, la prima abatere elevii sunt mustraţi, iar la a doua li se scade nota la purtare.

„Sunt copii silitori, care nu ne-au creat probleme până în prezent. Nu putem să-i sancționăm mai mult decât prevede regulamentul”, se apără managerii școlii. Tot vineri, au fost chemați la școală părinții elevilor acuzați că au întrecut măsura în joaca lor cu zăpadă, iar în cursul zilei de luni, polițistul de proximitate va vizita unitatea de învățământ pentru a purta o serie de discuții cu elevii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii unei școli gimnaziale, acuzați de „huliganism şi sechestrare” după ce au târât prin zăpadă şi au lovit o elevă a unităţii.
 Vizualizări articol: 6451 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 13 voturi
Elevii unei școli gimnaziale, acuzați de „huliganism şi sechestrare” după ce au târât prin zăpadă şi au lovit o elevă a unităţii4.0513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Joaca sau battjocura ! trimis de
(25 ian 2014, 12:16:33
Daca baietii sau jucat cu fata in sensul ca au dat cu zapada fara ca sa-i provoace neplaceri , adica din dragalasenie , asta se poate admite , insa daca au tavalito prin zapada si au tinut-o acolo fara voia ei , asta deja intra la batjocura si trebuie sa fie luate masuri . Deci trebuie distins foarte clar intre joaca si batjocura .Joaca intre copii este normala insa batjocura nu trebuie tolerata.
2.   Exagerare trimis de
(25 ian 2014, 12:52:50
1. Cred ca toti am trecut la un moment dat prin "botezuri de zapada" faute de altii mai mari. Chiar daca pe moment poate plangeam, ma indoiesc ca am ramas vre-unul cu traume psihice sau fizice. Copiii sunt copii, botezul face parte din univesrul lor.
2. Un copil de clasa a IV-a nu avea ce sa caute in curtea scolii. La clasele I-IV nu este permis acest lucru. Ar trebui de vazut si punctul de vedere al invatatoarei care ar fi trebuit sa-si supravegheze elevii.
3. Povestea a fost mult exagerata si inflorita de parintii elevei. Ulterior incidentului eleva era foarte relaxata si nu impartasea punctul de vedere al parintilor. in momentul in care acestia au constatat acest lucru nu au mai lasat-o sa-si exprime punctul de vedere propriu asupra celor intamplate.
3.   ...Un lucru minor si cit scandal! trimis de
(25 ian 2014, 13:03:51

Nu prea au profii ce sa raspunda, ca deh, copiii se bulgareau. N-aveau cum sa prevada spiritul de turma. Mai degraba de vina este educatia insuficienta data de familie progeniturilor lor. Un alt aspect mai este preluarea din familie a ,,spiritului de turma”si copierea la indigo a comportamentului social în ansamblu. O societate care deviaza si distorsioneaza realitatea incepe sa dea semne de alienare.
La nivelul individului, aceasta are ca efect slăbirea judecății obiective. Omul nu mai gândește independent lucrurile, ci prin intermediul "creierului comun" !
4.   ... scoala cu staif ? trimis de
(25 ian 2014, 15:28:43
sa mergem vreo 15 parinti si sa-l luam pe directoras la un botez cu zapada... sa-l facem minge vreo juma de ora, sa-i vedem reactia !
5.   Aha,dar fata vineri era ok? trimis de
(25 ian 2014, 20:55:36
in cazul asta hai sa'i arestam pe copii aia din clasa a saptea,,sa le dea vreo 5 ani pentru hartuire,lovituri si sechestrare de persoane...apropo macar parintii fetei stiu ce inseaman acuzatiile care le aduc ei copiilor din clasa a saptea..?
6.   Comentariu trimis de
(26 ian 2014, 10:55:07
Nu stiu cati dintre domniile voastre sunteti parinti si ai caror copii din aceasta poveste,consider insa ca ar fi necesar sa tratati cu obiectivitate si cinstit problema...nNu sunt de vina parintii in aceasta situatie...cum putem sti ce fac copiii nostri la scoala ,cum putem controla reactiile lor ,la ce se indeamna impreuna ,cum actioneaza atunci cand sunt nesupravegheati? Noi suntem acasa sau la serviciu,da?
7.   Comentariu trimis de
(26 ian 2014, 11:16:10
ce legatura are educatia de acasa cu o actiune colectiva ,spontana a mai multor elevi la scoala? il invata vreun parinte pe copilul sau sa faca ceva rau? Este vreo mama care i spune copilului cand pleaca la scoala sa se bata,sa jigneasca, sa...? Sunteti absurzi..Vina este a scolii...(asa cum spuneau parintii fetei ,care nu avea decat 10 ani,pe cand baietii aceia au14 din cate am inteles)...ptr ca nu au spatiile alocate perimetrului scolii supravegheate...simplu...fetit s a speriat e sigur,altfel n ar fi alertat parintii,baietii respectivi au intrecut masura luati sau nu de val, dar terenul scolii trebuia supravegheat..Ca scoala nu vrea sa si asume vina e PROBLEMA aici,copiii sunt copiii, in orele de program scolar sunt sub supravegherea scolii,iar atitudinea reprezentantilor scolii a nemultumit parintii fetei...E un copil si trebuia luata atitudine nu incercat sa se musamalizeze si sa se continue ca si cum nimic nu s ar fi intamplat...asta nu inseamna pedepse grave asupra copiilor,ci si asupra responsabililor scolii...Locuiesc de putin timp in Londra, iar copiii sunt extrem de protejati si asigurati...sistemul ii obliga si pe parinti sa se implice in siguranta si protectia copiilor ,fiecare miscare a copilului e monitorizata si asigurata...La noi in Romania in conditiile in care agresivitatea si violenta la tineri e in crestere ,nu sunt bani ptr paza si protectia scolilor...nu sunt bani ptr...nu sunt bani ptr...Copiii stiu ca nu sunt supravegheati si si permit jocuri sau rautati care ar trebui controlate de cei maturi...

/
8.   Coment trimis de
(27 ian 2014, 10:25:22
Ce să le faci,sunt copii;joaca lor şi mai ales imaginaţia spontană cu caracterul de turmă este greu de preântâmpinat.
Regulamentul este cel rămas dintr-o epocă de amintiri :mustrarea,nota la purtare scăzută,votul de blam etc.Prea multe strică,de aceea o cameră video de supraveghere exterioară ar face puţină ordine şi iar sensibiliza în modul corectitudinii colective.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei