Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 ian 2014 - Anul XIX, nr. 9 (5518)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Revenire

Comisarul-şef Eugen Rotaru, din nou la comanda Poliţiei Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisarul-şef Eugen Rotaru este din nou la comanda Poliţiei Rădăuţi, încă de la finele săptămânii trecute, după ce Curtea de Apel Cluj a decis reinstalarea acestuia în funcţie.

„În perioada următoare voi încerca, după o analiză pe fiecare linie de muncă, să îmbunătăţim indicatorii, acolo unde trebuie îmbunătăţiţi. Avem un cuantum de indicatori care cred că se apropie de zero şi care trebuie ridicaţi la pozitiv. Sunt nişte linii de muncă foarte importante unde activitatea este aproape nulă şi va trebui să ne apucăm de muncă”, a declarat ieri după-amiază noul şef al Poliţiei Rădăuţi.

Rotaru, şef al Poliţiei municipiului Rădăuţi până în luna august a anului 2011, când a fost înlăturat din funcţie după ce comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava l-a sancţionat pentru „neglijenţă manifestată în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefi ierarhic superiori”, a revenit pe postul pe care l-a deţinut anterior, după o hotărâre a instanţei de judecată. Curtea de Apel Cluj s-a pronunţat definitiv, pe 16 decembrie 2013, în dosarul în care Eugen Rotaru a cerut anularea dispoziţei prin care a fost îndepărtat din funcţia de comandant al Poliţiei municipiului Rădăuţi şi retrogradat pe un post inferior. Curtea de Apel Cluj nu a făcut decât să menţină decizia primei instanţe, Tribunalul Cluj, care a dispus anularea măsurii de sancţionare şi repunerea pe funcţie.

Eugen Rotaru urmează să primească, în baza hotărârii instanţei, şi diferenţa de salariu de care a fost văduvit, după ce a fost îndepărtat din funcţia de comandă. Comisarul-şef a început acţiunea în instanţă în octombrie 2011, după ce iniţial a contestat la Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) decizia de retrogradare. În momentul în care IGPR i-a respins contestaţia, Rotaru a depus dosarul în instanţă şi a cerut strămutarea procesului de la Suceava, cerere care i-a fost admisă. În 2011, după ce a fost sancţionat şi îndepărtat din funcţie până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut, Rotaru a lucrat o scurtă perioadă la Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Suceava, după care, de la începutul lui 2012, a trecut pe un post de execuţie la Biroul de Investigaţii Criminale Suceava.

După decizia de înlăturare din funcţie din noiembrie 2011, la comanda Poliţiei municipiului Rădăuți a fost împuternicit adjunctul său, comisarul-şef Constantin Alistar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisarul-şef Eugen Rotaru, din nou la comanda Poliţiei Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 3147 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Comisarul-şef Eugen Rotaru, din nou la comanda Poliţiei Rădăuţi3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Interesant. trimis de
(15 ian 2014, 12:20:38
Fabricarea documentelor pentru inlaturarea angajatilor neobedienti a devenit LEGE in RO. Cred insa ca a avut mare noroc ca procesul s-a judecat la Cluj, in Suceava NU AVEA NICIO SANSA! Chiar si acolo, Curtea de Apel, instanta care a mentinut sanctiunea s-a dovedit fie corupta fie rau intentionata fie incompetenta prin faptul ca o instanta suerioara a dat decizia DEFINITIVA prin care i s-a facut dreptate omului. Sau astia au fost o instanta fie corupta fie rau intentionata fie incompetenta?
2.   Pentru pretinii lu rotar trimis de
(15 ian 2014, 20:27:17
Harletzu nu merge de multe ori la sapat. AM ZIS!!!
Conform DEX, substantivu „pretin” = scuturator de scaun (regionalism din zona Bucovinei) .
Pentru cei ce nu au acasa un DEX, precizez ca ultimu utilizator al acestei notziuni a fost niku ceaushescu, dar cu totzii shtim ca a plecat acesta in plaiurile veshnice ale vanatorii , deshi, pe ultima suta de metri a incercat cu limba de moarte sa schimbe termenul tovarash cu pretin.
Asadar, sama la chicioare !!!!!!!!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei