Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 ian 2014 - Anul XIX, nr. 9 (5518)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În libertate

Băiatul în vârstă de 15 ani care şi-a omorât tatăl s-a întors la şcoală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Băiatul în vârstă de 15 ani, din comuna Satu Mare, care în luna august a anului trecut şi-a omorât tatăl, s-a întors la şcoală, fiind elev în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic Rădăuţi. Adolescentul nu va sta nici o zi după gratii, specialiştii psihiatri care l-au examinat la cererea procurorilor stabilind că adolescentul a acţionat pe fondul stresului provocat de abuzurile la care era supus de tatăl său, care obişnuia să-i bată pe el şi pe fraţii săi, dar şi pe mama acestora.

Concluziile expertizei psihiatrice făcute de specialiști de la Institutul de Medicină Legală Iaşi au arătat că „la momentul comiterii faptei, minorul a prezentat o reacţie acută de stres, pe fondul abuzului fizic şi psihic la care a fost supus”, psihiatrii stabilind că adolescentul a avut „discernământul abolit”. Ulterior, adolescentul a fost scos de sub urmărire penală în dosarul în care era cercetat de omor calificat.

 

Ajutaţi de primărie

Asistentul social Rodica Balan, din cadrul Primăriei Satu Mare, ne-a spus că Valentin Tomşa mai are doi fraţi, elevi la şcoala gimnazială din comună. „Familia primeşte din partea primăriei un ajutor social, dar şi o alocaţie complementară, aceasta din urmă fiind în valoare de 195 de lei, pentru susţinerea familiei, pe baza adeverinţelor pe care mama copiilor ni le-a adus, cum că cei trei copii continuă cursurile şcolare. La fiecare trei luni, noi reînnoim dosarul şi cerem din nou adeverinţe ce dovedesc că minorii nu au abandonat şcoala. Vom monitoriza în continuare acest caz”, ne-a spus Rodica Balan.

Reprezentanţii Protecţiei Copilului Suceava ne-au spus că nu s-a impus ridicarea copiilor din familie şi internarea lor în centre de plasament. „Mama copiilor lucrează cu ziua prin sat, îşi îngrijeşte copiii, familia fiind sprijinită şi de Primăria Satu Mare, unde au domiciliul. Noi nu am primit nici o sesizare de la Parchet sau Judecătorie cu privire la minorul Valentin Tomşa. De aceea, cazul nu este în atenţia noastră”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Protecţiei Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc.

 

Drama unei familii

Vă reamintim că viaţa unei familii aparent normale s-a transformat într-un coşmar după ce, povestesc apropiaţii, capul familiei a început să bea din ce în ce mai mult şi să-şi bată soţia. Valentin Tomşa a povestit cum în ziua în care s-a produs nenorocirea a venit acasă şi şi-a găsit mama plină de sânge. Tatăl, Adrian Valentin Tomşa, în vârstă de 40 de ani, o bătuse cu sălbăticie şi nu era prima dată când, cu minţile îmbibate în rachiu, îşi vărsa furia pe biata femeie. Când băiatul de 15 ani a vrut să sune la ambulanţă, tatăl l-a ameninţat că îl omoară. A sunat totuşi, riscându-și viaţa pentru mama sa.

Când au venit ambulanţierii şi poliţia acasă la ei, Adrian Valentin Tomşa a fugit, iar agenţii de poliţie care au intervenit i-au spus lui Valentin şi fraţilor lui mai mici să se culce, însă adolescentul de 15 ani ştia că tatăl său se va întoarce şi va încerca să se răzbune pe el. Iar acest lucru s-a întâmplat. Înarmat cu o rangă, a revenit la domiciliu pe la o bucată de noapte şi a început să-l înjure şi să-l ameninţe pe fiul său cel mare. La un moment dat, acesta nu a mai suportat şi a început să-l lovească pe bărbat. A fost oprit de unul dintre fraţii săi, însă era prea târziu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băiatul în vârstă de 15 ani care şi-a omorât tatăl s-a întors la şcoală.
 Vizualizări articol: 3505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 6 voturi
Băiatul în vârstă de 15 ani care şi-a omorât tatăl s-a întors la şcoală2.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei