Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 ian 2014 - Anul XIX, nr. 9 (5518)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prioritate

Autorităţile vor să deschidă urgent sensul giratoriu de la „Zidul Morţii”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autorităţile sucevene vor să deschidă cât mai repede posibil sensul giratoriu din jurul „Zidului Morţii”, pilonul construit la intersecţia dintre şoseaua de centură a Sucevei şi DN 17, în localitatea Şcheia.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, şi prefectul Florin Sinescu au avut, ieri, discuţii cu reprezentanţii firmei care realizează lucrările de construcţie a şoselei de centură, SC CF SA. Iaşi, ai Direcţiei Regionalede Drumuri şi Poduri Iaşi şi ai Poliţiei Rutiere, în vederea găsirii de soluţii pentru fluidizarea şi creşterea siguranţei traficului pe DN17, în zona pilonuluila care s-au înregistrat două accidente cu patru morţi.

 

Insule cu parapeţidin beton pentrusensuri de mers separate

Cătălin Nechifor a precizat că în urma acestei întâlniri s-a stabilit ca prioritate deschiderea traficului normal prin sensul giratoriu. Nechifor a explicat că pentru aceasta, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi va construi două insule cu parapeţi din beton, care vor separa cele două sensuri de circulaţie de pe DN17, dinspre Gura Humorului şi Suceava.

Lucrările ar urma să fie făcute săptămâna viitoare, tot săptămâna viitoare urmând a fi stabilită şi ziua în care se va deschide noua amenajare rutieră.

 

Se va reface semnalizarea rutieră

Tot în urma discuţiilor de ieri s-a luat decizia de a se reface toată semnalizarea rutieră, pentru noile condiţii de trafic, urmând a fi montate indicatoare verticale şi orizontale care semnalizează circulaţia într-un sens giratoriu.  În zona viitorului sens giratoriu se va păstra limitarea de viteză în cascadă de la 70km/h, la 50km/h şi până la 30km/h, specifică unui şantier în lucru.

„Suplimentar, s-a solicitat Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi instalarea unui indicator rutier de tip consolă, transversal faţă de axul drumului, la o distanţă de circa 250 de metri de sensul giratoriu pe direcţia Gura Humorului – Suceava, care va furniza informaţii rutiere participanţilor la trafic”, a spus preşedintele CJ Suceava.

 

Traficul în sens giratoriu va fi monitorizat de poliţişti

Cătălin Nechifor a mai afirmat că în condiţiile deschiderii circulaţiei prin acest sens giratoriu şi având în vedere faptul că majoritatea şoferilor s-au obişnuit cu soluţia existentă în acest moment,  zona urmează să fie monitorizată de agenţi ai Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, care vor dirija şi supraveghea circulaţia în zonă, mai ales în condiţii de vizibilitate redusă. El a explicat că pe timp de ceaţă, în zona sensului giratoriu va patrula o maşină de poliţie cu girofar.

 

Amenajarea finală a sensului giratoriu va continua în primăvară

Trebuie spus că sensul giratoriu va fi deschis, deşi lucrarea nu poate fi încă finalizată. De exemplu, rondoul care înconjoară pilonul a fost realizat doar pe jumătate. Iniţial, în toamna anului trecut, s-a lucrat intens la amenajarea sensului giratoriu, însă brusc lucrarea a fost abandonată.

Aceste lucrări de finalizare a sensului giratoriu vor putea fi continuate însă abia în primăvară, când vremea se va încălzi.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autorităţile vor să deschidă urgent sensul giratoriu de la „Zidul Morţii”.
 Vizualizări articol: 2920 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 6 voturi
Autorităţile vor să deschidă urgent sensul giratoriu de la „Zidul Morţii”3.556

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O prostie trimis de
(15 ian 2014, 11:20:07
nu se repara insistand in prostie. Oricat ar costa regandirea si modificarea solutiei tehnice (de parca situatia prezenta se poate numi astfel), ea merita facuta pentru ca mai devreme sau mai tarziu tot aici se va ajunge, doar ca vor mai muri oameni.
2.   Uite poza cu vinovatii! trimis de
(15 ian 2014, 11:49:57
Nu sunt jurist dar asa la bun simt, daca as fi implicat intr-un accident acolo in acea zona, pe astia 2 numiti in articol i-as da in judecata.
Deci ei sunt cei care ar fi putut rezolva demult problema dar au dormit in papuci.
3.   Izmanianu maro "e peste tot" trimis de
(15 ian 2014, 21:19:17
izmana cu tenta maro are ceva de baiat crescut doar de mama nevoit sa razbeasca in viata facand concesii. Nu are talent dar are ambitia sa ajunga si el ceva si acum cand s-a cam dus timpul sa fie cineva a ramas un ceva cu automatisme de culegator de date. El tot ia notize ca un profesionist in securisme.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei