Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 ian 2014 - Anul XIX, nr. 9 (5518)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În acest an

Noile tarife pentru servicii medicale la cerere, stabilite de Spitalul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Serviciul de investigaţii paraclinice din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava include noi tarife de analize medicale, care sunt efectuate la cerere pentru pacienţii din afara unităţii sanitare, datorită dotării cu aparatură medicală performantă a centrului de imagistică.

Sunt vizate mai multe tipuri de analize medicale, pentru care tarifele pe 2014 au fost aprobate de consilierii judeţeni în şedinţa de vineri.

Astfel, câteva dintre noile tarife pentru analize medicale care pot fi efectuate în Spitalul Suceava la cererea bolnavilor sunt următoarele: ecografie abdomino-pelvină - 70 lei, ecografie abdominală - 60 lei, ecografie de organ - 20 lei, ecografie endocrină - 20 lei, ecografie Doppler - 80 lei, ecografie Doppler cardiovasculară color - 100 lei, ecografie vase - 20 lei,  ecografie cord - 50 lei, Holter TA - 50 lei, ecografie pelvină - 50 lei. O ecografie mamară costă în acest an 35 lei, o mamografie - 100 lei, iar un pachet conţinând mamografie şi ecografie mamară - 130 lei. Chiuretajul uterin (întrerupere de sarcină) la cerere se plăteşte în Spitalul Suceava cu 100 lei, au mai stabilit consilierii judeţeni.

 

50 lei de persoană, pentru ziua de spitalizare în regim preferenţial

Pe de altă parte, spitalizarea în regim preferenţial în cadrul unei secţii se face contra sumei de 50 lei pe zi pentru o persoană. Tarife noi au fost aprobate şi pentru serviciile medicale de recuperare. O parte dintre acestea costă 5 lei, şi anume kinetoterapie de grup pe afecţiuni, galvanizare, ionizare, curenţi diadinamici, Trabert, TENS, curenţi interferenţiali, unde scurte, ultrasunete, magnetoterapie, Solux, curenţi cu impulsuri rectangulare şi curenţi cu impulsuri exponenţiale, kinetoterapie cu aparatură specială (covor rulant, bicicletă ergometrică, elcometre, bac vâslit). Restul au preţuri cuprinse între 8 şi 30 lei, după cum urmează: băi galvanice - 10 lei, duş subacval - 10 lei, aplicaţii cu parafină - 15 lei, băi sau pensulaţii cu parafină - 15 lei, masaj regional - 15 lei, masaj segmentar - 15 lei, kinetoterapie individuală generală - 10 lei, hidrokinetoterapie parţială - 8 lei, hidrokinetoterapie individuală - 9 lei, terapie shockwave - 30 lei, terapie laser – 20 lei, saună – 15 lei.

 

Cât costă o consultaţie, în funcţie de pregătirea profesională a medicului

Tarife noi au fost aprobate şi pentru consultaţii, unde preţurile variază în funcţie de pregătirea profesională a medicului. Astfel, pentru o vizită la medicul primar, bolnavii trebuie să scoată din buzunar 32 lei, în timp ce un consult la medicul specialist costă 26 lei. Pentru privilegiul de a fi examinat de un medic doctor în medicină pacientul trebuie să plătească 35 lei. Şi serviciile hoteliere se pot cumpăra în Spitalul Suceava, contra unei anumite sume de bani, agreată vineri de consilierii judeţeni. Astfel, dacă este vorba de însoţitori, o zi petrecută în această unitate sanitară se taxează cu 27 lei. Alte investigaţii care se pot efectua la cerere sunt: gastroscopie - 135 lei, colonoscopie - 150 lei, EKG - 13 lei, EEG - 15 lei, spirogramă - 12 lei, oscilometrie - 10 lei, osteodensitometrie – 45 lei/incidenţă.

 

Noile tarife la tomografii şi radiografii

Pacienţii din afara unităţii sanitare îşi pot efectua contra cost şi tomografii, preţurile la acest capitol variind în funcţie de anumiţi factori.

Astfel, o tomografie fără substanţă de contrast la cap, membre şi coloană costă 200 lei, în timp ce o tomografie fără substanţă de contrast la abdomen, pelvis, gât şi torace are preţul de 250 lei.

Pe de altă parte, o tomografie cu substanţă de contrast la cap, membre şi coloană se taxează cu 400 lei, iar o tomografie cu substanţă de contrast la abdomen, pelvis, torace şi angio cu 460 lei. Tomografiile cu substanţă de contrast pentru abdomen şi pelvis se plătesc cu 600 lei, iar cele pentru torace, abdomen şi pelvis cu 700 lei.

La Spitalul Suceava, pentru pacienţi sunt disponibile la cerere şi examinări radiologice. Este vorba de radioscopie - 25 lei, radiografie (pentru fiecare segment) - 35 lei, tranzitul baritat al faringelui, esofagului, stomacului şi duodenului - 100 lei, irigoscopie - 150 lei, urografie - 300 lei, histerosalpingografie – 200 lei.

 

2 lei, o injecţie

Tot la cerere se pot efectua şi o serie de tratamente, cum ar fi injecţie subcutanată, intradermică sau intramusculară care se plăteşte cu 2 lei, incizia unui flegmon, pentru care se achită 12 lei, pansament plăgi lineare, până la 10 cm fiecare, care costă 4 lei. O perfuzie intravenoasă se taxează cu 5 lei, iar montarea unui aparat gipsat toraco-branhial cu 32 lei.

În ceea ce priveşte intervenţiile de mică chirurgie, trebuie spus că o extracţie de corp străin conjuctival sau corneean costă 6 lei, un pansament ocular - 3 lei, iar un examen de fund de ochi - 6 lei. Alte câteva servicii disponibile contra cost sunt spălătura auriculară - 5 lei, examen audiometric simplu - 5  lei, extracţie corp străin nazal - 6 lei şi cauterizarea petei vasculare în epistaxis – 7 lei. Noi tarife au fost stabilite şi pentru bolnavii cardiaci, care trebuie să plătească câte 3 lei pentru fiecare injecţie intravenoasă sau puncţie venoasă pentru recoltat sânge, în timp ce pentru o puncţie arterială pentru recoltat sânge trebuie să achite 5 lei, iar pentru o puncţie a venei subclaviculare, jugulare, femurale pentru recoltat sânge - 6 lei.

Bolnavii digestivi care doresc servicii la cerere au nevoie de câte 6 lei pentru un tubaj gastric, o spălătură gastrică şi un tubaj duodenal şi de 3 lei pentru o clismă. La Spitalul Suceava, incizia unui abces superficial se taxează cu 15 lei, incizia unui flegmon cu celulită extensivă - 30 lei, incizia unui furuncul antracoid - 20 lei, în timp ce un pansament pentru plăgi mai mari de 10 cm se plăteşte cu 6 lei, au mai hotărât consilierii judeţeni. Tot aici trebuie spus că un pansament de plăgi în suprafaţă de până la 10 cmp costă 10 lei, iar un pansament de plăgi în suprafaţă mai mare de 10 cmp - 12 lei.

 

Cât costă eliberarea unui certificat medical sau a unei adeverinţe

Spitalul Suceava scoate bani frumoşi şi din eliberarea de certificate medicale(inclusiv consultaţiile aferente), dacă avem în vedere că un certificat medical auto iniţial, un certificat medical auto periodic şi un certificat medical port-armă costă câte 50 lei/persoană. Tot atâta se plăteşte şi pentru un certificat medical pentru angajare în străinătate, un certificat medical pentru emigrări în străinătate şi un certificat medical pentru rezidenţiat. Aceeaşi sumă de 50 lei se achită şi pentru fiecare certificat prenupţial şi de încadrare în muncă eliberat.

Alte prestaţii contra cost sunt reprezentate de eliberarea de adeverinţe medicale şi de copii după acte medicale (bilet ieşire spital, certificat concedii medicale, etc.), care se taxează cu câte 9 lei.

 

Examinări histopatologice şi teste Babeş Papanicolau

Şi examinările histopatologice au un preţ: 30 lei pentru fiecare examen citohormonal şi piesă prelucrată la parafină, 50 lei - bloc inclus la parafină cu diagnostic histopatologic, 30 lei - diagnostic histopatologic pe lamă, 150 lei - examen histopatologic cu coloraţii speciale, 40 lei - citodiagnostic spută prin incluzii parafină, 40 lei - citodiagnostic secreţie vaginală, 35 lei - citodiagnostic lichid de puncţie, 200 lei - teste imunohistochimice şi 10 lei - FOCG, fişă consultaţie ambulator cu anexele aferente.

La Spitalul Suceava, femeile îşi pot face la cerere un test Babeş Papanicolau, contra unei sume de 65 lei (28 lei - recoltare de probe şi 37 lei – analiza probelor).

Pe de altă parte, mămicile care doresc o operaţie cezariană la cerere trebuie să scoată din buzunar suma de 600 de lei.

În 2014, veniturile Spitalului Suceava se vor rotunji şi din chiriile percepute pe spaţii. Astfel, pentru închirierea unor saloane de către Şcoala Postliceală Sanitară Suceava pentru cursanţi se cere suma de 600 lei/salon/zi, în timp ce taxa de instruire pentru cursanţii de la şcolile postliceale sanitare Suceava este de 50 lei/cursant/an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noile tarife pentru servicii medicale la cerere, stabilite de Spitalul Suceava.
 Vizualizări articol: 5860 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noile tarife pentru servicii medicale la cerere, stabilite de Spitalul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nedumerire trimis de
(15 ian 2014, 11:37:23
Preturile sunt cu spaga sau fara?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei