Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 246 (5453)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Comunicat de presă

Seminar pe tema „Managementul deşeurilor şi salubrizarea localităţilor”

La iniţiativa Patronatului Teritorial „Centrul de Dezvoltare Nord-Est”, în localitatea Ilişesti, jud. Suceava, în perioada 17-19 octombrie 2013, a avut loc seminarul cu tema : „Managementul deşeurilor şi salubrizarea localităţilor”. Au participat reprezentanţii primăriilor din Bălăceana, Berchişeşti, Capu Câmpului, Ciprian Porumbescu, Stroieşti şi Şcheia. Motivaţia organizatorilor pentru a realiza o nouă acţiune care să vina în sprijinul autorităţilor locale, cât şi a firmelor autohtone a reprezentat-o “ hăţişul legislativ la care trebuie să se adapteze administraţiile publice, schimbările dese ale actelor normative, normele de aplicare complicate, presiunea din partea instituţiilor statului cu atribuţii de control”.

În cadrul seminarului au fost abordate subiecte precum serviciile publice în general, în special  serviciul public de salubrizare al localităţilor. Au fost prezentate şi dezbătute şi alte informaţii utile participanţilor: Legea serviciului public de salubrizare al localităţilor, Gestiunea serviciului public de salubrizare, Succesiunea actelor administrative la delegarea serviciului de salubrizare. La întrebările participanţilor a răspuns Lector ing. Mircea Matei, fost preşedinte ANRSC, cel care aprezentat şi Noutăţi legislative privind Modificarea Legii 101/2006 de salubrizare a localităţilor.

Patronatului Teritorial „Centrul de Dezvoltare Nord-Est” este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, nonprofit, având ca scopuri: promovarea şi apărarea intereselor agenţilor economici şi organizaţiilor patronale în raportul acestora cu autorităţile publice locale şi în relaţiile cu alte organe şi organisme din ţară şi din străinătate; impulsionarea procesului de dezvoltare a IMM-urilor în toate domeniile de activitate, promovarea cooperării şi colaborării cu structuri profesionale şi patronale similare din ţară şi străinătate. De asemenea,îşi propune să se implice activ în participarea la programe finanţate de la bugetul de stat, cât şi accesarea de fonduri europene.Centrul de Dezvoltare Nord-Est  sprijină membrii săi pe mai multe planuri, respectiv crearea unui sistem de facilităţi în ce priveşte organizarea de programe de pregătire si perfecţionare profesională, dezvoltarea serviciilor comunitare de utilităţi publice, oferirea de programe de consultanţă şi asistenţă în afaceri, organizarea de evenimente de gen (târguri, expoziţii, conferinţe naţionale şi internaţionale).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Seminar pe tema „Managementul deşeurilor şi salubrizarea localităţilor”.
 Vizualizări articol: 1478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Seminar pe tema „Managementul deşeurilor şi salubrizarea localităţilor”4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei