Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 246 (5453)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Contract

Con Bucovina Suceava, Calcarul Pojorâta şi Big Conf Botoşani vor întreţine drumurile judeţene în următorii patru ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de întreţinere şi asfaltare a drumurilor judeţene vor fi realizate în următorii patru ani de consorţiul format din firmele Con Bucovina Suceava, Calcarul Pojorâta şi Big Conf Botoşani. Această asociere de firme a câştigat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Suceava, licitaţie la care au mai fost depuse încă patru oferte din partea societăţii Simarc din Piteşti, a asocierii formate din societăţile Tehnic Asist Botoşani şi Tehnorom Suceava, din partea consorţiului compus din firmele Safcons, Ted Construct, Star T&D, toate din Iaşi, şi Test Prima Suceava, şi din partea asocierii formate din firmele sucevene SUCT şi Florconstruct şi firma portugheză Aglomancha Empresa Constructora.

Contractul multianual de prestări servicii a fost semnat ieri, la sediul Palatului Administrativ, valoarea lui ridicându-se la 112 milioane de lei fără TVA. Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, le-a cerut celor trei constructori să-şi concentreze forţele pentru perioada de iarnă. „Având în vedere faptul că Suceava deţine o reţea de drumuri judeţene extrem de vastă, cu diferenţe majore între forme de relief, având zonă de câmp şi zonă de munte şi foarte multe drumuri care sunt în continuare într-o stare precară sau nedezvoltată, sunt convins că împreună cu cele teri firme partenere vom avea capacitatea financiară şi tehnică să ne asumăm un proiect ambiţios, aşa încât pe parcursul acestor patru ani să reuşim cu adevărat să facem un salt calitativ şi cantitativ în ceea ce înseamnă reţeaua de drumuri judeţene. Practic odată cu semnarea acestui contract cadru multianual pornim pe un nou drum. Vom stabili o strategie prin care în primul rând firmele să fie foarte atente la fenomenul de iarnă, urmând ca de anul viitor să se meargă din etapă în etapă, din sezon în sezon cu acest obiectiv principal, şi anume acela de a duce reţeaua de drumuri judeţene într-o zonă mult mai dezvoltată. Le mulţumesc celor trei asociaţi, le urez succes şi contez pe o relaţie extrem de bună cu Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri”, a spus Nechifor. 

Calcarul Pojorâta şi Con Bucovina au făcut parte şi din consorţiul care s-a ocupat de drumurile judeţene în ultimii trei ani. Nou venită este doar firma botoşăneană Big Conf, care este însă controlată de aceeaşi persoană care s-a aflat şi în spatele firmei Transporturi Auto Botoşani, lidera primei asociaţii, şi anume Iulian Conţac.

Proprietarul companiei Con Bucovina, Ilie Lahman, a ţinut să precizeze că  în perioada următoare vor fi stabilite şi zonele judeţului de care va răspunde fiecare dintre cele trei firme din cadrul asociaţiei. Cel mai probabil, Calcarul Pojorâta se va ocupa de drumurile din zona de munte a judeţului, SC Con Bucovina de drumurile din zona Rădăuţi, în timp ce firma Big Conf va răspunde de drumurile din zonele Suceava şi Fălticeni. La rândul său, preşedintele grupului de firme Calcarul Pojorâta, Nicolae Troaşe, a spus că toate cele trei companii din această asociere au experienţă în lucrările de întreţinere a drumurilor. Nicolae Troaşe a subliniat că cele trei companii au în dotare toate utilajele necesare pentru a-şi îndeplini obligaţiile pe care le au în urma semnării acestui contract. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Con Bucovina Suceava, Calcarul Pojorâta şi Big Conf Botoşani vor întreţine drumurile judeţene în următorii patru ani.
 Vizualizări articol: 2676 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Con Bucovina Suceava, Calcarul Pojorâta şi Big Conf Botoşani vor întreţine drumurile judeţene în următorii patru ani1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei