Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 246 (5453)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Descentralizare

Primăria Suceava vrea să preia Casa de Cultură a Sindicatelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre primele efecte ale proiectului marii descentralizări care urmează să fie asumat de Guvern în Parlament în luna noiembrie ar putea fi preluarea Casei de Cultură a Sindicatelor, din Centru, de către Primăria Suceava. Recent întors de la Bucureşti, de la şedinţa Asociaţiei Municipiilor din România, primarul Ion Lungu şi-a exprimat disponibilitatea totală de a prelua clădirea care necesită numeroase intervenţii pentru reabilitare şi modernizare:

„La discuţiile avute pe tema descentralizării, premierul Victor Ponta a anunţat transferul caselor de cultură către primării, în măsura în care există solicitări. Cu siguranţă suntem interesaţi!”.

Ideea preluării de către municipalitate a Casei de Cultură a fost vehiculată în mai multe rânduri, dar fără a se concretiza, atât din cauza unor probleme legislative, cât şi ca urmare a refuzului sindicatelor, care nu au dat curs nici măcar cererilor de încheiere a unor parteneriate cu municipalitatea suceveană.

După Revoluţie, Casa de Cultură Suceava a intrat, alături de alte 51 de case de cultură din ţară, în Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România (ANCCSR), sub cupola a patru mari confederaţii sindicale, respectiv CNSRL - Frăţia, Cartel Alfa, CSDR şi Blocul Naţional Sindical. O parte dintre spaţiile Casei de Cultură Suceava sunt închiriate mai multor societăţi comerciale şi asociaţii culturale, chirii care, împreună cu sumele obţinute din închirierea sălilor pentru spectacole, şedinţe sau dezbateri politice, sunt singurele surse de venit ale instituţiei.

Directoarea Casei de Cultură, Rodica Brînză Gheghe, recunoaşte că, practic, în afara plăţilor la zi a facturilor la utilităţi, furnizori, a micilor reparaţii făcute doar în caz de absolută nevoie şi a asigurării salariilor celor câţiva angajaţi, din încasări nu prea mai rămâne mare lucru, astfel că o reparaţie capitală a clădirii iese din discuţie.

Cu greu, în perioada 1999 – 2000, au fost făcute o serie de investiţii necesare, precum reparaţii la hidroizolaţia acoperişului, ori montarea unei centrale termice proprii, dar de atunci, investiţiile au fost limitate la minim, pe măsura resurselor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava vrea să preia Casa de Cultură a Sindicatelor.
 Vizualizări articol: 1657 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Primăria Suceava vrea să preia Casa de Cultură a Sindicatelor3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei