Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 246 (5453)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Calendar

Elevii suceveni intră în campanie electorală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În lunile octombrie şi noiembrie au loc în liceele din întreg judeţul alegeri pentru consiliile şcolare ale elevilor. După ce elevii din fiecare liceu sucevean îşi vor alege reprezentanţii, urmează alegerile la nivel judeţean pentru funcţiile de conducere din cadrul Consiliului Judeţean al Elevilor (CJE) Suceava. Acestea vor fi urmate de alegerile pe regiune (Consiliul Regional al Elevilor) și cele de la nivel național (Consiliul Național al Elevilor, structură consultativă a Ministerului Educației Naționale).

Pentru consiliile şcolare ale elevilor, graficul alegerilor prevede ca în perioada 16–25 octombrie 2013 să se desfăşoare campaniile electorale, depunerea candidaturilor având loc până la data de 14 octombrie. Orice elev are dreptul să candideze pentru o funcție în Consiliul Școlar al Elevilor și ulterior în structurile superioare.

În ceea ce priveşte Consiliul Judeţean al Elevilor Suceava, depunerea candidaturilor este prevăzută în perioada 2–9 noiembrie 2013, campania derulându-se până la data de 15 noiembrie. Pentru candidaturile în Biroul Executiv al CJE Suceava sunt necesare următoarele: înscrierea online pe platforma www.wedu.ro, depunerea unui dosar de candidatură şi susținerea candidaturii în plenul CJE Suceava.

Dosarul de candidatură trebuie să conţină următoarele: CV Europass, scrisoare de motivaţie, formular de candidatură, proces verbal semnat de la şedinţa de alegeri la nivel şcolar, plan de acţiune pentru CJE, recomandare din partea direcţiunii unităţii de învăţământ de provenienţă, alte documente doveditoare, avizate “conform cu originalul” de conducerea unităţii de învăţământ de provenienţă, care să susţină declaraţiile din CV, acordul părintelui, declarație pe proprie răspundere de neapartenență politică.

Data alegerilor pentru Biroul Executiv – CJE Suceava este 12 noiembrie 2013, locul de desfăşurare fiind Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava. Au drept de vot numai preşedinţii de CŞE din judeţ.

 

CJE Suceava este organizaţia reprezentativă a elevilor din judeţ

Consiliul Judeţean al Elevilor este organizaţia reprezentativă a elevilor din judeţul Suceava, având ca scop dezvoltarea capacităţii de asociere şi organizare a elevilor, stimularea şi sprijinirea elevilor în domeniul iniţierii, accesării şi derulării de proiecte şi programe educative, implicarea în dezvoltarea comunităţii şcolare şi a comunităţii locale, implicarea şi responsabilizarea elevilor în promovarea imaginii învăţământului preuniversitar din judeţul Suceava.

Consiliul Judeţean al Elevilor se subordonează Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Suceava şi Consiliului Naţional al Elevilor.

Membrii Consiliul Judeţean al Elevilor au obligaţia să cunoască realităţile din comunitate şi din unităţile şcolare pe care le reprezintă. Periodic se vor face vizite în comunitate (şcolile generale, licee, grupuri şcolare, şcoli speciale şi instituţiile de ocrotire a copilului) pentru a identifica problemele şi doleanţele tinerilor şi a le prezenta Consiliul Judeţean al Elevilor spre rezolvare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii suceveni intră în campanie electorală.
 Vizualizări articol: 1181 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Elevii suceveni intră în campanie electorală3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei