Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 246 (5453)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

DSP

Circa 6.700 de suceveni, depistaţi luna trecută cu boli transmisibile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Circa 6.700 de suceveni au fost depistaţi în septembrie cu afecţiuni transmisibile, numărul cazurilor fiind în creştere faţă de luna anterioară, când s-au înregistrat aproximativ 5.000 de cazuri, arată ultima statistică întocmită de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava şi dată publicităţii ieri, de conducerea instituţiei.

Potrivit evidenţelor, din totalul bolilor transmisibile depistate în septembrie, majoritatea au fost afecţiuni respiratorii: 5.250 de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, 970 de infecţii ale căilor respiratorii inferioare şi 401 cazuri de pneumonii virale. La aceste cazuri se adaugă alte boli transmisibile, ca boala diareică acută (diareea şi gastroenterita infecţioasă) – 260 de îmbolnăviri sau infecţia cu E.coli – trei îmbolnăviri.

Tuberculoza, o afecţiune contagioasă strâns legată de alimentaţia deficitară şi condiţiile proaste de trai, a rămas la fel de frecventă printre suceveni, cauzând în septembrie un număr record de îmbolnăviri, respectiv 22, mai arată rapoartele Direcţiei de Sănătate Publică.

Între timp, meningita virală a făcut opt victime, iar cea bacteriană una, angina streptococică – 24, scarlatina – două, varicela – 21, iar boala Lyme – una.

 

Şapte cazuri de Salmonella şi unul de leptospiroză

Infecţia cu virusul HIV, responsabil de apariţia maladiei SIDA, a fost semnalată luna trecută la două persoane, menţionează statisticile.

Tot în septembrie, enterocolita cu clostridium difficile, un germen periculos, care ajunge în intestin pe cale bucală, odată cu alimentele, provenind frecvent din mediul spitalicesc, a fost depistată la un sucevean.Între timp, infecţiile nosocomiale, adică cele dobândite de pacient pe perioada internării, au afectat opt persoane. Datele centralizate la nivelul DSP mai arată că, luna trecută, de hepatită C s-a îmbolnăvit o persoană, o alta fiind depistată cu hepatită A, însă nu a fost semnalată nici o îmbolnăvire prin hepatită B sau E.

Aceleaşi rapoarte indică în septembrie trei cazuri de enterită prin Rotavirus, şapte salmoneloze, un caz de leptospiroză (o boală transmisă de animale, care se manifestă prin febră, intoxicație, cefalee, dureri musculare, mai ales la gambe, şi care afectează rinichii, ficatul, sistemul nervos și cardiovascular) şi 101 îmbolnăviri prin conjunctivită virală.

Totodată, au fost semnalate patru cazuri de giardioză (o boală intestinală cauzată de infecţia cu parazitul Giardia lamblia),unul de sifilis şi două de infecţii gonococice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circa 6.700 de suceveni, depistaţi luna trecută cu boli transmisibile.
 Vizualizări articol: 1379 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Circa 6.700 de suceveni, depistaţi luna trecută cu boli transmisibile5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei