Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 222 (5429)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Născut a doua oară

Un miel şi un copac i-au salvat viaţa copilului de 6 ani care a supravieţuit o noapte în pădure

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copilul în vârstă de 6 ani din comuna Fundu Moldovei, găsit în viaţă aproape miraculos după mai bine de 20 de ore în care a rătăcit în pădure, a avut, în noaptea petrecută în sălbăticie, un partener necuvântător de care s-a încălzit şi care i-a ţinut de urât. Un miel pe care l-a întâlnit pe o cărare şi cu care şi-a petrecut o parte din noaptea din pădure. Micuţul scăpat din încercarea vieţii le-a povestit părinţilor cum şi-a petrecut o parte din noapte cu un miel rătăcit de turmă şi cum s-a urcat apoi într-un copac.

 

Povestea unei dispariţii cu final fericit

Reamintim că miercurea trecută, copilul în vârstă de 6 ani, Ionuţ Ursu, din satul Deluţ, comuna Fundu Moldovei, a mers în pădure, la cules de bureţi, cu tatăl, unchiul şi fratele său mai mare. Copilul avea să dispară în jurul orei 17.00. Apropiaţii au povestit că băiatul şi fratele său mai mare, în vârstă de 8 ani, s-au speriat de un câine de la o stână şi au fugit. Dacă fratele mai mare a fugit spre tatăl său, Ionuţ a luat-o în celălalt sens. Tatăl şi unchiul l-au căutat în jur de patru ore, fiind convinşi că acesta nu poate fi departe. Au sunat la 112 miercuri, în jurul orei 21.00. Mobilizarea a fost pe măsura gravităţii cazului. Un copil de 6 ani era dispărut în pădure, pe timp de noapte, în condiţii de ploaie măruntă şi temperatură scăzută. Cei 80 de oameni mobilizaţi pentru căutarea sa în noapte (poliţişti, jandarmi, pompieri, salvamontişti, voluntari din sat) nu au reuşit să dea de copil.

Abia a doua zi, joi, în jurul orei 14.00, micuţul a fost găsit. Spre uşurarea şi surprinderea tuturor, Ionuţ era într-o stare bună. Nu avea leziuni şi nu era panicat, fiind doar ud la picioare.

 

Copacul l-a ferit de sălbăticiuni, iar mielul l-a ajutat moral, dar şi pentru a se încălzi

„Mulţumim lui Dumnezeu cel Sfânt că i-a scos o mieluţă în cale. Mi-a povestit că a dat de mieluţă pe un drum şi a mers după ea. Oiţa s-a culcat sub un copac, iar el s-a pus lângă ea. S-a încălzit şi i-a ţinut şi de urât”, a povestit Dănuţ Ursu, tatăl copilului. Micuţul le-a povestit părinţilor că a petrecut o parte din noapte într-un copac, iar în restul timpului a stat alături de miel. Faptul că a stat într-un copac l-a ajutat enorm pe băiat, care a fost ferit astfel de sălbăticiuni şi de alte pericole. Animalul, cred părinţii, l-a ajutat foarte mult moral, dar şi pentru a se încălzi.

„Două vaci dau, dacă e nevoie, pentru acea mieluţă, ea a fost partenerul băiatului în acea noapte. Cât de mulţi l-am căutat în acea noapte, însă doar cu mieluţa s-a întâlnit”, a mai povestit emoţionat tatăl lui Ionuţ. Mielul respectiv aparţine naşului celor doi părinţi, astfel că adoptarea animalului nu este o problemă greu de rezolvat.

 Cei doi părinţi au ţinut să le mulţumească încă o dată tuturor celor care s-au implicat în operaţiunea de căutare a fiului lor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un miel şi un copac i-au salvat viaţa copilului de 6 ani care a supravieţuit o noapte în pădure.
 Vizualizări articol: 8448 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.88/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 33 voturi
Un miel şi un copac i-au salvat viaţa copilului de 6 ani care a supravieţuit o noapte în pădure4.9533

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(24 sep 2013, 12:09:28
Da cum ?
2.   Nimic nu este intamplator trimis de
(24 sep 2013, 12:14:30
oare Dumnezeu care este nemarginit poate fi redus la un copac si un miel?
oare n-a fost voia lui Dumnezeu? dar stim noi voia Lui? desigur ca nu. si desigur ca sufletul unui copil valoreaza mai mult decat intregul univers material.
3.   :)).. trimis de
(24 sep 2013, 16:21:31
nemarginita o fi puterea pacaliciului de care pomenesti cu atata piosenie....Si mare turma are de incap atat de multi...( cuviosi ) Ps.... a se citi dusi cu pluta
4.   Lui Alex12 trimis de
(24 sep 2013, 19:05:51
Capsunica ciocul mic si joc de glezne.Tragedia telenovelelor spaniole nu se aplica si la realitatea din Romania.De era fii-tu dadeai vina pe extraterestri?Asa ca fii vesel si baga o capsuna pe gat.
4.1  RE: Lui Alex12 trimis de
(24 sep 2013, 20:13:54
Nu-ti pune mintea cu ALEX12, n-ai cu cine! El e cu cameionu', nu cu capsunica. Camionagii astia care fura cu magnetul pe tahimetrul se cred ... Dumnezeu!
4.2  RE: Lui Alex12 trimis de
(24 sep 2013, 22:39:18
Corect nu iti pune mintea cu alex12.... tragedia este pierderea unui copil ...pana aci totul corect.... chestiunea apare cand unul ca tine ce crede ca vede pe al de sus in trunchiuri de copaci taiate sau in ( barabule) incepe invocarea spiritelor din neant...pai aflati fratilor ca al de sus , era pe buda cand voi il invocati ...si drept raspuns la ,, fierbintile ,, rugi ( tranti) o emisiune de gazurĭ pe post de tunet.... Asa ca respirati adanc ca sa va puteti lauda .... ca ati simtit atingerea lui
5.   Comentariu trimis de
(24 sep 2013, 23:34:10
RAGNAROOOOK !!!!!!!!!!!!! dezmeticeste.........MA .punct.ca nu pricep...o fi varsta mea de vina?
Nu de alta , dar dis de dimineata ma trezesc doar ptr a fi dumirita de altii...pleonasme ceva?
Acus e miez de noapte si nu mai vad nici bine...tot de la varsta mi se trage..
5.1  RE: Comentariu trimis de
(25 sep 2013, 01:33:50
Mamaie,ia si mata un diazepam si du te si te culca,ca maestru' se odihneste la ora asta tarzie din noapte,ca vorba aia n au intrat zilele-n sac.Noapte frumoasaaa!
6.   Comentariu trimis de
(25 sep 2013, 23:05:57
si cand te gandesti ca am pus doar o intrebare...nici o insomnie soterio...( cum ...? )
nu terminasem tocanita...nu intelegeam de unde aparuse mielul cu pricina...
dar ....
Acu am priceput..de la mantuire ni se trage...
Ragnarok...de obicei...imbli dezlegat pe drum?
7.   Comentariu trimis de
(25 sep 2013, 23:10:03
aia cu Baisanu a fost buna..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei