Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 222 (5429)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În septembrie

Termica se confruntă cu cele mai slabe încasări din întreg anul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Septembrie s-a dovedit a fi luna cu cele mai slabe încasări la Termica, care, din banii plătiţi de suceveni pentru utilităţile consumate, abia achită jumătate din consumul curent de gaz metan.

Alarmanta situaţie, care ar putea duce cât de curând la un blocaj total al activităţii societăţii de termoficare a municipiului Suceava, l-a determinat pe primarul Ion Lungu să facă apel la populaţie, să îşi achite utilităţile.

„Facem eforturi să asigurăm apa caldă, dar, din păcate, încasările de la populaţie sunt foarte mici. Dacă luna august a fost considerată foarte slabă la încasări, iată că în septembrie stăm şi mai rău”, a spus Lungu, care a precizat că în august, care era considerată „lună moartă”, încasările au fost de 840.000 lei, iar în septembrie, acestea au scăzut la 820.000 lei.

„Plăţile de la populaţie sunt acum singura sursă de venit la Termica. Dacă oamenii nu plătesc ce consumă, Termica nu are cum să plătească facturile la gazul metan utilizat pentru producerea apei calde”, a adăugat Lungu, care s-a arătat îngrijorat de faptul că pe 10 octombrie trebuie achitată o nouă rată din datoria către EON, de 1,5 milioane de lei (15 miliarde de lei vechi).

Gravitatea situaţiei a fost subliniată şi de directorul societăţii de termoficare a oraşului, Ovidiu Dumitrescu, care a explicat că, din banii încasaţi în septembrie, nu se pot plăti decât jumătate din consumurile curente ale Termica, necesare pentru producerea apei calde.

„Numai factura la gaz metan pe o lună de zile este de 1,4 milioane de lei, dar la asta se mai adaugă şi alte cheltuieli, de la energia electrică necesară funcţionării instalaţiilor, la apa utilizată şi substanţele de tratare a apei, încât, din încasări, nu acoperim decât jumătate din costuri”, a declarat directorul Termica.

În aceste condiţii, există riscul ca Termica să nu mai poată asigura nici apă caldă, dacă E.ON le va tăia gazul din cauza facturilor neplătite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termica se confruntă cu cele mai slabe încasări din întreg anul.
 Vizualizări articol: 1284 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Termica se confruntă cu cele mai slabe încasări din întreg anul5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei