Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 222 (5429)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Soluţie instanţă

Închisoare cu suspendare şi despăgubiri de 20.000 de euro, după accidentul mortal provocat de unul din proprietarii abatorului Nicşan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un an de închisoare cu suspendare şi despăgubiri morale de 20.000 de euro. Asta au stabilit magistraţii de la Judecătoria Rădăuţi, care s-au pronunţat în cazul accidentului mortal care a fost provocat de Mircea Nicşan, din satul  Călineşti Cuparencu, comuna Şerbăuţi, a cărui familie deţine abatorul Nicşan-Călineşti, una din cele mai mari unităţi de profil din judeţ.

Tragedia care a dus la moartea lui Gheorghe Ciubotariu, în vârstă de 63 de ani, s-a produs în septembrie 2010, pe DC 55, în satul Călineşti Cuparencu.

Mircea Nicşan conducea un vehicul cu care transporta strujeni, pe morman aflându-se consăteanul în vârstă de 63 de ani. Cei doi se întorceau, alături de mai multe persoane, de la lucrări agricole, de pe câmp, şi cum nu mai era loc în cabină, bărbatul de 63 de ani s-a urcat pe încărcătură. La o denivelare, rezultă din ancheta poliţiei, bărbatul a căzut din maşină pe carosabil. Victima a suferit un grav traumatism cranio-cerebral, decedând ulterior la Spitalul Judeţean Suceava.

Culpa lui Mircea Nicşan, pus sub acuzare pentru ucidere din culpă, a fost agravată de faptul acesta s-a urcat la volan deşi avea permisul de conducere reţinut. La acea vreme el era cercetat într-un alt dosar penal pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Judecătoria Rădăuţi a decis, pe 20 septembrie, condamnarea inculpatului la un an de închisoare cu suspendare. Nicşan a primit un termen de încercare de trei ani, în care nu mai are voie să comită vreo infracţiune. 

Instanţa a mai decis ca familia decedatului să primească de la asigurator daune morale în cuantum de 20.000 de euro, 10.000 de euro pentru soţia defunctului şi câte 5.000 de euro pentru cei doi fii ai bărbatului. De asemenea, încă 10.000 de lei ar mai trebui achitaţi drept daune materiale, în contul cheltuielilor pentru spitalizarea şi înhumarea victimei.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Închisoare cu suspendare şi despăgubiri de 20.000 de euro, după accidentul mortal provocat de unul din proprietarii abatorului Nicşan.
 Vizualizări articol: 2342 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 4 voturi
Închisoare cu suspendare şi despăgubiri de 20.000 de euro, după accidentul mortal provocat de unul din proprietarii abatorului Nicşan2.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei