Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 222 (5429)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gheorghe Acatrinei – senator al Cerului

De curând a trecut la cele veşnice Gheorghe Acatrinei, remarcabilă personalitate a vieţii publice şi politice a nordului de ţară. Dacă timpul ar mai fi avut răbdare, el ar fi împlinit, la 26 noiembrie, vârsta de 85 de ani.

Născut la 26 noiembrie 1928, în comuna Păltiniş a judeţului Suceava, Gheorghe Acatrinei a avut o carieră deosebită, ca urmare a excelentei sale pregătiri profesionale. A fost absolvent al facultăţilor de ziaristică, filozofie şi istorie şi a obţinut titlul ştiinţific de doctor în istorie.

A slujit cu har şi devotament învăţământul românesc, în calitate de profesor de istorie la şcoli şi licee sucevene.

După 1989, a fost atras de viaţa politică. În anul 2000 a trecut de la Partidul Moldovenilor la P.R.M.. A fost înscris pe listele electorale ale acestui partid şi ales senator în legislatura 2000-2004.

În calitate de parlamentar, a dovedit o dăruire deosebită, acţionând cu neodihnăpentru slujirea nevoilor celor mulţi, dar şi pentru promovarea unor proiecte de investiţii, care să creeze oportunităţi de afaceri şi să aducă locuri de muncă în judeţele din Moldova, cu precădere în judeţul Suceava, pe care l-a reprezentat în Senatul României.

Senatorul Gheorghe Acatrinei, considerat cel mai titrat dintre parlamentarii respectivei legislaturi, s-a remarcat prin puterea de muncă deosebită, prin apărarea cu orice preţ a intereselor neamului său, prin combaterea, cu fermitate şi curaj a tuturor celor care au acţionat împotriva României, pentru subminarea economiei naţionale şi murdărirea demnităţii poporului român.

Din păcate, deoarece preşedintele din acea vreme, C.V. Tudor, s-a remarcat doar printr-un populism excesiv şi demagogie crasă, în pofida eforturilor exemplare făcute, cu dăruire şi sinceritate, de senatorul Acatrinei şi de alţi parlamentari ai P.R.M., nici el nici respectivii deputaţi şi senatori nu au reuşit să fie realeşi în legislaturile următoare.

Fire obiectivă şi realistă, după o analiză profundă, sinceră, senatorul Acatrinei, asemenea multor membri ai P.R.M., a ajuns la concluzia că acest eşec usturător se datorează în măsură covârşitoare şi în primul rând modului defectuos în care C.V. Tudor a înţeles să-şi îndeplinească atribuţiile de lider de partid, să participe la campaniile electorale propriu-zise. Pe aceste considerente, deplin obiective, senatorul Gheorghe Acatrinei i-a cerut, la începutul acestui an, printre primii, lui C.V. Tudor să-şi revizuiască radical atitudinea şi chiar să renunţe la funcţia deţinută.

În loc să-şi analizeze cu sinceritate propriile greşeli şi să-şi asume neajunsurile lor, ca în atâtea alte cazuri similare, C.V. Tudor a preferat să-şi împroaşte cu noroi adversarii, inclusiv pe venerabilul senator Gheorghe Acatrinei, să profereze acuzaţii neîntemeiate şi injurii ruşinoase la adresa lui.

La lucrările Congresului extraordinar al P.R.M. din 27 iulie a.c. de la Alba Iulia, mai mulţi vorbitori au elogiat poziţia plină de demnitate a senatorului, considerând-o ca o dovadă a curajului, dar şi ca semn al maturităţii politice de excepţie dovedită de acesta.

Cu siguranţă că pentru venerabilul senator cuvintele jignitoare şi acuzaţiile profund neîntemeiate ale fostului preşedinte al P.R.M. au reprezentat o lovitură nemeritată, care i-a grăbit oarecum sfârşitul.

Iată de ce, în aceste momente triste pentru partidul nostru, pentru membrii şi simpatizanţii săi din judeţul Suceava şi din Moldova, am dori să adresăm sincerele noastre condoleanţe îndoliatei sale familii, să o asigurăm de respectul nostru faţă de distinsul dispărut şi să-i cerem bunului Dumnezeu să îl odihnească în pace. Suntem convinşi că bunătatea şi omenia lui îl vor recomanda pentru a petrece eternitatea în Senatul Cerului, de unde va veghea cu aceeaşi grijă şi implicare asupra celor pe care i-a reprezentat şi slujit cu cinste.

Fie-ţi ţărâna uşoară, dragă prietene! 

 

Biroul Permanent al Partidului România Mare ales la Congresul Extraordinar de la Alba Iulia

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Acatrinei – senator al Cerului.
 Vizualizări articol: 1427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Gheorghe Acatrinei – senator al Cerului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei