Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 222 (5429)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consultare

Furnizarea căldurii în Suceava se va face la cererea expresă a populaţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anul acesta, sucevenii ar putea fi cei care vor decide de când vor să primească căldură în locuinţe, de la Termica.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că la începutul lunii viitoare va consulta asociaţiile de proprietari în privinţa momentului potrivit pentru furnizarea căldurii în cele peste 22.000 de locuinţe racordate la sistemul centralizat de termoficare.

„Pe 8 octombrie mă voi consulta cu asociaţiile de proprietari în privinţa pornirii furnizării căldurii de la Termica. În alţi ani, când porneam furnizarea pe 15 octombrie, apăreau mulţi suceveni care spuneau că ei nu au nevoie. Acum nu suntem condiţionaţi de furnizarea de energie electrică în sistem, pentru că Termica nu mai are contract, încât căldura poate porni când este nevoie de ea. Dacă sucevenii transmit, prin intermediul asociaţiilor de proprietari, că nu este nevoie de căldură, nu pornim furnizarea pe 15 octombrie”, a declarat şeful municipalităţii sucevene.

Conform unui ordin al ANRSC, societăţile de termoficare trebuie să înceapă furnizarea căldurii atunci când, timp de trei zile consecutiv, temperaturile din timpul nopţii, din intervalul orar 18.00 – 06.00, coboară sub 10 grade Celsius.

„Noi pregătim instalaţiile să putem furniza căldură atunci când temperaturile vor scădea mai mult decât acum, dar dacă majoritatea populaţiei se va pronunţa contra începerii furnizării căldurii, nu avem decât să le respectăm alegerea”, a spus directorul Termica, Ovidiu Dumitrescu.

Rămâne de văzut dacă evoluţia temperaturilor exterioare va permite amânarea începerii furnizării căldurii până după 15 octombrie, decizie dorită mai ales de către cei care beneficiază de obicei de ajutoare de încălzire a locuinţei, pentru că, în conformitate cu legea, acestea se acordă doar de la 1 noiembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Furnizarea căldurii în Suceava se va face la cererea expresă a populaţiei.
 Vizualizări articol: 2741 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Furnizarea căldurii în Suceava se va face la cererea expresă a populaţiei4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lungule? demisia trimis de
(24 sep 2013, 11:25:56
Primaria, impreuna cu cei de la acet si asociatiile de proprietari ce au facut pt recuperarea datoriilor rau platnici , pe zamca sunt proprietari care au de plata la intretinere cite 100mil pina la 600mil , pentru ce iau salarii (40-80 mil) toti de la asociatie si de la acet? Chiar daca avem apometre in apartamente verificate tot terbuie sa platim diferente de cate 2-3 mcubi de persoana ,DE CE? SUCEVENI TREZIREA - nu va-ti saturat de mafia din municipiu condusa de LUGU , DE CE? TREBUIE SA-I SUPORTAM PE CEI INCOMPETENTI
2.   Lungule? trimis de
(24 sep 2013, 11:29:10
DE CE? trebuie sa suportam
3.   Nemultumire....si ingrijorare trimis de
(24 sep 2013, 12:31:56
Ce sa mai sper la CALDURA daca noi nu avem nici acum APA CALDA, de aproape 2 luni .:(( Tot din cauza rau platnicilor ...Si nimeni nu ia nici o masura in sensul acesta...Halal conducere mai avem...De ce trebuie sa suferim majoritatea din cauza unora care nu-si platesc la timp datoriile ?? Iar daca sunt persoane care nu au cu ce plati sa fie macar ajutati cumva.... nu stiu... VA ROG, faceti ceva si dati-ne si noua apa calda si caldura la timp....noua celor care suntem la zi cu toate platile......................
4.   Spre analiza - centrala BIOENERGY versus CET trimis de
(24 sep 2013, 13:57:19
- consum/zi centrala noua = 1.000 to lemn uscat
- consum/an...................= 365.000 to lemn uscat
- 1 ha de padure.............= 50-100 to lemn uscat
- 365.000 to/an...............= 7.300 - 3.650 ha paduri taiate
- 1 ha de padure elimina 180 - 200 kg oxigen
- 1 om consuma aprox 1,7 kg oxigen
restul mai calculati si voi !!!!
Asta e una din marile "rentabilizari" ale noii centrale pe asa zisa BIOMASA.
5.   Iar vorba lunga, in loc de fapte! trimis de
(24 sep 2013, 15:13:18
... In tarile civilizate, cind apare frigul, se da caldura si gata.Mai nou, Lungu vrea discutii! Vrea discutii cu asociatiile si nu cu locuitorii chinuiti de sistemul lor neperformant. De ce se taraganeaza furnizarea la timp a caldurii!? Primarul a uitat ca sunt batrinii, sunt copiii mici, care au neaparat nevoie de caldura si apa calda.
In Ungaria, de exemplu, se da pur si simplu caldura, daca in timp de trei zile consecutive, vremea de afara coboara sub 10grade Cels.
Pentru ca exista ordinul al ANRSC, societăţile de termoficare trebuie să înceapă furnizarea căldurii atunci când, timp de trei zile consecutiv, temperaturile din timpul nopţii, din intervalul orar 18.00 – 06.00, coboară sub 10 grade Celsius.

Iarasi nimeni nu este tras la raspundere pentru taraganarea furnizarii caldurii la timp! Atitia bani investiti in reteaua de distributie ani de zile si tot sunt probleme cu pierderile uriase pe traseu? Iata cine ne conduce !
Promisiuni, logoree , asigurari ca totul este OK prin toate canalele de comunicare …. Suntem intoxicati zilnic si cind de fapt realitatea este catastrofala.
Cind va fi pedepsita minciuna la rang de conducere, dezintersul si proasta organizare?

6.   @GIGICA...1000 TONE??? trimis de
(24 sep 2013, 16:20:31
Ai cam incurcat un pic socotelile, nu e nicio problema, multi gresesc cand este vorba despre tone;
1Tona= 1000 kg
Iti inchipui cat inseamna 1000 de tone de lemn? Ar trebui sa intre zeci de tiruri cu lemn zilnic.
In fine, probabil ai vrut sa spui 1 tona pe zi ceea ce inseamna 365 de tone pe an, ceea ce insemana 4 ha de padure, ceea ce nu e mult pentru un oras ca Suceava.
Sa speram ca gigacaloria va avea un pret rezonabil, suportabl de populatie, altfel la anul vor pleca cu totii din sistemul centralizat si investita se va duce pe apa sambetei. Cred ca asta stiu si cei care construiesc centrala.
7.   Respectati legea trimis de
(24 sep 2013, 18:07:45
Bine ar fi sa respectati legea. La fel ar trebui ca cei de laTermica si de la asociatii sa bata la usile datornicilor. Iar cei de la Elsaco sa nu mai simuleze ca citesc repartitoarele. Exemplu la blocul GZ5 sc.C de pe bd.G. Enescu cel care vine cu cititul nici nu intra in apartamentele unora, scrie de la usa pe tabel ce le dicteaza proprietarii si atat. Asfel unii ca cei de la apt.13(fam. Iordache) declara toata iarna 0 ( zero) puncte in fiecare luna ,consuma ca nesimtitii si noi platim si pentru ei.
8.   Ptr. MASSARO trimis de
(25 sep 2013, 09:22:48
- nu am gresit, acestea sunt consumurile reale.
- consumul /zi la noua centrala..... aprox.1.000 to lemn masa uscata pe zi.: 45 - 50 de camioane cu remorca/zi.!!!!!
- deci, se vor rade cca. 10.000 de ha de padure pe an
HALAL INVESTITIE PTR TARA NOASTRA, SI MAI ALES PENTRU ACEST JUDET.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei