Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 222 (5429)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Înghesuială

Primăria din Burdujeni, „asediată” de sute de solicitanţi ai ajutoarelor alimentare de la UE

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Prima zi în care s-au distribuit pachetele cu alimente de la UE pentru persoanele defavorizate din Suceava s-a transformat într-o veritabilă luptă de supravieţuire.

De la primele ore ale dimineţii, sute de oameni au luat „cu asalt” sediul de primărie din Burdujeni, dornici să fie primii care beneficiază de zecile de kilograme de produse alimentare, oferite gratuit, din partea Uniunii Europene, persoanelor care se încadrează în anumite categorii sociale defavorizate.

Iritaţi de aşteptare şi temători că pachetele cu hrană se vor termina înainte de a ajunge la ei, mulţi dintre cei prezenţi au devenit irascibili, făcând presiuni puternice asupra angajaţilor din primărie, care au încercat să evite dezlănţuirea haosului printr-un sistem de servire pe bază de tabel.

Practic, cei care au ajuns primii acolo şi-au trecut numele pe o listă şi apoi au fost strigaţi, să intre pe rând. În vreme ce unii, care s-au înscris pe tabel, au aşteptat liniştiţi, pe băncile din faţa instituţiei, să fie chemaţi în interiorul primăriei, alţii, ajunşi mai târziu, agitau spiritele, gata să dea buzna în primărie, să ia ceea ce consideră că li se cuvine.

Din cauza numărului foarte mare de solicitanţi din prima zi, nu au putut primi pachetele cu alimente toţi cei care au venit să le ceară, chiar de programul de distribuire a fost prelungit cu două ore, în încercarea de a da curs cât mai multor solicitări.

Astfel, ieri au fost distribuite pachete cu alimente unui număr de 340 de beneficiari, în vreme ce alţi 70 au fost nevoiţi să plece acasă cu mâna goală, dar cu consolarea că vor avea prioritate marţi dimineaţă, fiind înscrişi deja pe listă. Şefa Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Suceava, Narcisa Marchitan, a precizat că beneficiarii ajutoarelor alimentare de la UE nu au motive să se înghesuie din primele zile, pentru că alimentele au ajuns în cantităţi suficiente pentru toţi.

 

5.800 de beneficiari, cu aproape 40 de kg de produse alimentare de persoană

Primarul Ion Lungu a precizat că la nivelul municipiului Suceava, pe listele de beneficiari figurează 5.800 de suceveni.

Acestora le revin aproape 40 de kg de produse alimentare de persoană: 16 kg de făină albă de grâu, nouă kg de mălai, un kg de paste făinoase, cinci kg de ulei, 2,4 kg de roşii în suc propriu, 0,8 kg de zacuscă, 1,2 kg de conservă de carne de porc, trei kg de zahăr şi 250 g de miere de albine.

Deocamdată, la Suceava au ajuns toate cantităţile necesare din şase categorii de alimente:  făina albă, roşiile în suc, zahărul, uleiul, mălaiul şi zacusca.

De ajutoarele alimentare de la UE pot beneficia familiile şi persoanele singure beneficiare de ajutor social, conform legii 416/2001, persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii neinstitutionalizaţi, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi se află sub 400 lei (inclusiv beneficiarii pensiilor de urmaş), şomerii indemnizaţi şi neindemnizaţi, precum şi beneficiarii de legi speciale.

Pentru obţinerea acestor alimente, solicitanţii trebuie să se prezinte cu actele de identitate ale titularului, în original şi în copie, cuponul de pensie/şomaj/handicap (sau certificatul de încadrare în grad), adeverinţa de la AJOFM pentru şomerii neindemnizaţi, din luna curentă sau anterioară.

Distribuirea produselor se face la sediul primăriei din Burdujeni, de luni  până vineri, în intervalul orar  09.00 – 14.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria din Burdujeni, „asediată” de sute de solicitanţi ai ajutoarelor alimentare de la UE.
 Vizualizări articol: 2601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Primăria din Burdujeni, „asediată” de sute de solicitanţi ai ajutoarelor alimentare de la UE5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nedreptate trimis de
(25 sep 2013, 15:19:11
si eu ma incadrez sa primesc alimente ,deoarece sunt somer neindemnizat ,si m-am prezentat sa le ridic si acolo surpriza angajatele mi-au spus ca listele cu beneficiari au fost tiparite din luna iulie si nu actualizata in septembrie ,ori eu daca am adeverinta din data de 19 .09.2013 nu pot lua pana in decembrie ca ele nu pot trece pe liste suplimentare decat dupa aprobarea consiliului judetean.Oameni buni intreb si eu,de ce nu s-au luat listele in luna septembrie cum ar fi normal ,si de ce trebuie sa astept pana in decembrie sa pot beneficia si eu de drepturile mele ca si cetatian,de ce uni sunt favorizati si ceilalti sunt intorsi din drum?
Uni le ridica si apoi pleaca cu taxiul si alti care au nevoie de ele ,nu le primesc. Asi ruga monitorul sa verifice acest lucru ,cu privire la liste si la cei care merg cu taxiul ,si sa ma contraziceti daca nu sunt reale.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei