Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 222 (5429)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comunicat de presă

CECCAR filiala Suceava, la a IX-a ediţie a Zilei Naţionale a Contabilului Român

Profesioniştii contabili din judeţul Suceava au sărbătorit sâmbătă, 21 septembrie 2013, în sala de conferinţe a Restaurantului “Centru Vechi” din Suceava, cea de a IX-a ediţie a Zilei Naţionale a Contabilului Român. Alături de membrii filialei, la eveniment s-au aflat reprezentanţi ai Prefecturii Suceava, Curţii de Apel Suceava, Administrației Judeţene a Finanţelor Publice, Facultăţii de Ştiinţe Economice Suceava, Patronatului Judeţean al IMM-urilor, economişti – contabili nemembri ai Corpului, reprezentanţi ai instituţiilor descentralizate şi ai mediului de afaceri sucevean, mass-media locală.

În cuvântul său de deschidere, domnul Dionisie Marcan - preşedintele filialei, a explicat: “De ce s-a ales ziua de 21 septembrie? Pentru că profesia contabilă este privită ca cea care gestionează, calculează şi păstrează echilibrul între <cât trebuie> şi <de unde luăm>. Cu alte cuvinte, este o profesiune ce presupune mult tact şi echilibru. Simbolul profesiei contabile este contul, instrument care se prezintă de cele mai multe ori sub forma unui T sau a unei balanţe. Nu mai punem la socoteală faptul că există chiar şi un instrument de lucru cu denumirea de Balanţă. Toate acestea au determinat să se aleagă o zi care să sugereze echilibrul şi să aibă legătură cu instrumentele de lucru ale profesiei noastre. Astfel, s-a ales ziua de 21 septembrie, ziua echinocţiului de toamnă, când ziua este egală cu noaptea, zi care constituie începutul zodiei Balanţă”.

În mesajul Consiliului Superior al Corpului, citit de cătredomnul Ioan Moroşan, reprezentantul Consiliului Superior al CECCAR, s-a subliniat “adevărul potrivit căruia CECCAR a dat şi dă dovadă de o capacitate remarcabilă de gestionare şi organizare a profesiei contabile, devenind – graţie înaltului profesionalism al membrilor săi – şi un organism profesional foarte apreciat la nivel european şi internaţional”.

După prezentarea mesajelor oficialităţilor locale au avut loc discuţii pe cele două teme propuse pentru acest an: Experţii contabili – IMM-urile – un parteneriat de succes şi Standardele profesionale – garanţia competenţei şi performanţei în gestionarea profesiei contabile.

În cadrul evenimentului a avut loc ceremonia de premiere a celor mai bune societăţi membre CECCAR. Astfel, locul I şi premiul special al anului 2013 a fost acordat firmei Management Account SRL, locul II şi titlul „firma de top a anului 2013” a fost primit de SC Lust Expert SRL, iar locul al III-lea a fost primit de SC Card Expert SRL, SC Expert Contab SRL.
Conform criteriilor stabilite de Consiliul filialei CECCAR Suceava s-au acordat zece diplome de merit membrilor filialei, mass-mediei locale şi unor instituţii cu care filiala colaborează pentru promovarea profesiei contabile.

Filiala CECCAR Suceava are 525 de membri, din care 340 experţi contabili, 102 contabili autorizaţi şi 83 societăţi de expertiză contabilă şi contabilitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CECCAR filiala Suceava, la a IX-a ediţie a Zilei Naţionale a Contabilului Român.
 Vizualizări articol: 1254 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CECCAR filiala Suceava, la a IX-a ediţie a Zilei Naţionale a Contabilului Român0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei